Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Ezért döglesz bele a hétköznapokba. És a gyerekeid is. És az ő gyerekeik is

  •  Tippek
  • 2015-12-09 17:15:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Itt van a nyakunkon a karácsony, eszeveszett költekezésbe fogun,k és ezzel együtt át nem gondolt kiadásokba verjük magunkat. Sajnos azonban, az ünnepek után is bekopogtat ajtónkon a szürke hétköznap és…..

 

...És ugyanúgy beledöglesz a hétköznapokba …

… mert ugyanúgy száguldasz tovább lefelé a pénztelenség lejtőjén. Voltál már úgy, hogy azt kívántad, bárcsak lebetegednél, mert akkor nem kellene dolgoznod pár napig? Pedig az egészség hatalmas kincs. De te már ott tartasz, hogy feláldoznád, mert annyira utálod a munkádat.

 

Amikor éjszakára mész, már délután hattól a műszakra készülsz? És a reggelt hogy indítod? Kávé, cigi, aztán a buszmegállóban még egy cigi és a munkahelyeden még egy (ha van pénzed még cigire), hogy fel tudd dolgozni csak magát a reggelt? Mert a választások ezen semmit nem változtatnak. Ezen a helyzeten csak te tudsz változtatni.

 

Fogadjunk, hogy vannak vágyaid …

… családi nyaralás, hitelek visszafizetése, megtakarítás, jobb autó, szép ház, nyugodt, tartalmas élet. És fogadjunk, hogy halvány gőzöd sincs róla, hogy kellene ezeket elérni (a lottót szerintem nyugodtan hagyhatjuk most).

 

Szóval felkelsz, bemész dolgozni, hazamész, nézed a tévét, otthon is robotolsz kicsit, aztán kezdődik előröl minden. Hétvégén tudnál pihenni, de akkor meg takarítasz egész nap, hogy ettől úgy érzed, csinálsz valami hasznosat is, ami előbbre visz, de ez csak önámítás.

 

Az Index nemrég arról írt, hogy a globális felmelegedés erőszakot szül. És hogy egyre többen fognak meghalni a szélsőséges időjárás miatt. És hogy éhen halunk a klímaváltozás miatt.

 

Szerinted ki fog először éhen halni?

Akinek van pénze, vagy te, akinek nincs? Aki tudott magának mindenféle javakat felhalmozni a világtól elzárt helyeken, vagy te, aki szinte napról napra él már most is? Jó tudom, ez nem holnap lesz. De akkor kinek a gyereke, unokája fog éhen halni? A tied, vagy annak a gyerekei, unokái, akinek ma van elég pénze felkészülni a legrosszabbra? Egyáltalán, te mire neveled a gyerekeidet?

 

Mert gondolom, lesett már, hogy alkalmazottként, a főnök jóindulatának árnyékában megpihenve hónapról hónapra – ebből soha nem lesz annyi pénzed, ami a vágyaid megvalósításához kellene. A több pénzhez ugyanis több kell: bátorság, elszántság, következetesség, kockázatvállalás, kreativitás.

 

Vállalkozni, nagyot alkotni végre, és küzdeni a jobb életért nem csak azért érdemes, hogy ma jobban élj. Azért is érdemes, hogy a gyerekeid és az ő gyerekeik biztonságosabb, szebb, minőségibb életet élhessenek majd, és ezt te már most megalapozd nekik. Gondold újra az életedet!

 

Sosem vagy túl idős a változtatáshoz

A KFC alapítója, Harland Sanders 62 évesen alapította meg a semmiből vállalkozását és 74 éves korára 600 franchise étterme volt. Te most mennyi idős vagy? Csak mert ha van egy ötleted, és kitartó vagy, nem számít a korod. Csak az eltökéltséged számít.

 

Szóval, ha elégedetlen vagy azzal, ahol tartasz, akkor a másokra való mutogatás helyett gyorsan kapd össze magadat. A komoly döntések örökre szólnak.

 

Sok sikert!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Megosztás
Tudtad??? Az olvasás a legjobb ellenszere a tudatlanságnak
Most hétvégén és az év hátralévő részébe, olyan könyveket szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, amivel a 2016-os évet tudatosan tudjátok elkezdeni. Nem motivációs könyvet ajánlok, még csak nem is száraz szervezeti működést bemutató könyveket!
   2015-12-12    Vállalkozz!
35 sikertipp európai vállalkozóktól Neked!
A minap belefutottam az interneten egy 2009-es, vagyis nem éppen mai pdf-be az Első Európai KKV Hét-ről. Bár a pdf nem mai, mégis tele van olyan elvekkel, és örök igazságokkal, amiket érdemes áttekinteni és megfogadnia mindenkinek.
   2015-12-04    Vállalkozz!
10 briliáns Mérő László idézet, amelytől biztosan bölcsebb leszel!
Dr. Mérő László matematikus, publicista, pszichológus, egyetemi tanár és még sorolhatnánk. Egy a lényeg, hogy Mérő az a kaliberű ember, akit olvasni kell. Ő az a fajta író, aki ezernyi inspiráló gondolattal ösztönöz, és lelkesít minket új ötletek irányába.
   2015-12-04    Tippek