Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Felsőoktatási támogatási megállapodás

  •  Aktuális
  • 2015-04-18 17:50:00
Már a törvény kihirdetését követően bevezetésre kerül a felsőoktatási támogatási megállapodás intézménye és az ehhez kapcsolódó társasági adóalap kedvezmény.

Ennek feltétele, hogy az adózó a támogatási szerződésben meghatározott feltételekkel legalább öt évig támogassa a felsőoktatási intézményt. Az adóalap kedvezmény legfeljebb a nyújtott támogatás 50%-áig terjedhet. További korlátozás, hogy összege a Magyar Kármentő Alapnak, a Nemzeti Kulturális Alapnak és közhasznú szervezetnek juttatott összeggel együttesen sem haladhatja meg az adózási előtti eredmény összegét.

Kedvező a társaságok számára, hogy akár már a 2014-es adóévre vonatkozó bevallásukban élhetnek ezzel az adózás előtti eredményt csökkentő lehetőséggel, ha a 2014. adóévben felsőoktatási támogatási megállapodás keretében felsőoktatási intézményt támogatnak

Megosztás
Adószakértő: előnyt jelent a cégeknek, ha a megbízható kategóriába kerülnek
Komoly előnyt jelenthet, ha egy vállalkozást a megbízható kategóriába sorol majd az adóhatóság - hívta fel a figyelmet Vámosi Nagy Szabolcs, az EY tanácsadó cég adószakértője kedden az M1 aktuális csatornán.
   2015-10-27    Pénzügyek
Céges pénzügyes tanulságok: jó, ha elolvasod!
Attól függetlenül, hogy nem feltétlenül kell zsáknyi pénz ahhoz, hogy egy vállalkozás elinduljon – gondolj csak a startup cégekre –, valamennyire azért mindenképpen szükség van. A tőke akkor válik igazán fontossá, ha már valóban szerepelsz a piacon, a kezdeti időszakban leginkább...
   2015-09-24    Pénzügyek