Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Fókusz a belsőépítészeti tervezésen

  •  Vállalkozz!
  • 2015-07-31 11:20:00
  • http://www.kinnarps.com/hu/hu/Hirek/Blog/Focus-on-interior-design/
Ön is úgy érzi, hogy a munkahelyén néha túl gyors a tempó? Ezzel nincs egyedül. A Kinnarps tanulmányozta a Forbes amerikai magazinban megjelent felmérést, amely szerint az irodai dolgozók háromnegyede néha vágyik egy félreeső helyre, ahová visszavonulhat.

Elvárják, hogy mindig elérhetőek legyünk, és hogy egyszerre több feladatot is végezzünk. Például telefonálás közben átnézünk a gépen egy jelentést, és szólunk a munkatársunknak, hogy hozzon egy csésze kávét. Végül túlzásba visszük, és természetesen leejtünk minden labdát, amivel zsonglőrködtünk. Az otthonról való munkavégzés sem megoldás – legalábbis nem hosszú távon. Mert a kávégép melletti spontán megbeszélések is fontosak. Ezt a fajta csoportdinamikát semmilyen technológiai megoldás nem tudja pótolni. Viszont az a Forbes tanulmányából kiderül, hogy a munkahelyen is szükség van privát szférára, egy kis csendre és nyugalomra, hogy tudjunk koncentrálni. Az alkalmazottak több mint ötven százaléka például azt állítja, hogy ritkán tudnak úgy elvégezni egy feladatot, hogy ne szakítsák közben félbe őket. 

Ismerős a helyzet? Zavaró lehet, ha valaki elsétál mögöttünk, és közben nézi a monitort, hogy mit írtunk, igaz? És mit tehetnénk azokkal a hangos kollégákkal, akik beszámolót tartanak a hétvégi eseményekről, miközben nekünk koncentrálni kellene?

Ahogy az a munkahelyi problémák esetében gyakran lenni szokott, a megoldás a jól átgondolt belsőépítészeti tervezés, amelynek során figyelembe veszik azt a tényt, hogy egy átlagos munkanapon a koncentráció különböző szakaszain megyünk keresztül. Néha egyedül kell lennünk és dolgoznunk, máskor összeülünk a kollégáinkkal, és rutinfeladatokat hajtunk végre, vagy kikapcsolódunk velük. 

Hogyan lehet kialakítani egy ilyen munkahelyet?
A Kinnarps válasza erre a „
Következő irodai tevékenységalapú munkakörnyezet” koncepció. Ez az átfogó megoldás figyelembe veszi a fizikai és a digitális környezetet, illetve az aktuális szervezetet.

Megosztás