Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

GREENWILL: Egy magyar kezdeményezés zölden hódítja a világot

  •  Zöld zóna
  • 2013-08-16 11:50:00
A fenntarthatóság évtizedében élünk, amely kiváló alkalom, hogy meggyőzzük a világot a zöld mozgalom valós értelmének és céljának fontosságáról. Megoldást kell találnunk arra, hogyan tudjuk lépésről lépésre enyhíteni az emberiség felelőtlen magatartásának következményeit.


Európa szívében megszületett erre a megoldás: Michele Orzan, az EuCham elnöke és a GREENWILL project kezdeményezője úgy véli, a lényeg a tudás közvetítésében rejlik. Innovatív ötletekre van szükség, amelyek nyomatékosítják a fenntarthatóság szerepét a hosszútávú stratégia tervezésben.

A GREENWILL egy non-profit globális kezdeményezés, amely egy fenntartható környezet kialakításának első lépése. Vállalatok, magán- és köztestületek illetve egyének is csatlakozhatnak a mozgalomhoz, hogy részesei legyenek egy olyan társadalmi összefogásnak, amelynek célja világszerte elterjeszteni a környezetbarát elvek alkalmazásának megvalósulását a mindennapokban.

Hogyan is képzelhető el ez a folyamat a gyakorlatban?

Amint az adott szervezet csatlakozik a GREENWILL projekthez, szakértők csapata ingyenesen összeállítja a cég számára a következő eszköztárat: A Zöld Irányelvek praktikus tanácsokkal látják el a regisztrált szervezetet, a környezettudatosság mérésésre pedig önértékelési eszközök érhetőek el. Az elkötelezettséget a Green Policy (Zöld Vezérelv) szimbolizálja, továbbá a GREENWILL logo a világ minden pontján a szervezet környezettudatos gondolkodásmódját reprezentálja. A projekt kivitelezésért a szervezet önkéntese, a Green Officer felelős.

A Budapestről induló GREENWILL kezdeményezés az első lépés egy környezettudatosabb társadalom kialakításához, amelynek sikerét a projekt indítását követő első hónapban 18 országból közel 1000 regisztrált szervezet bizalma már előre mutatja.

A magyar indítvány célja, hogy 2016-ra a világ összes szervezete a Green Policy elveit kövesse. Regisztrálj ingyenesen és légy részese a GREENWILL jövőjének!

Megosztás
Egészséges, zöld iroda: 10 tipp amivel anyagilag is jól jársz
Napról napra több vállalkozás életében jelenik meg a zöldiroda iránti igény. Azt már több szakember is bebizonyította, hogy az irodai alkalmazottak teljesítményére jó hatással van a zöld környezet, és szerencsére egyre nagyobb igény is jelentkezik eziránt.
   2015-07-25    Vállalkozz!
Sellőlányokkal az óceánok védelméért!
"A világ erőforrásai elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki szükségleteit, de nem elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki mohóságát." (Mahatma Gandhi)
   2015-04-03    Tippek
Ki mondta, hogy a megújuló energia a nagyvállalatok kiváltsága?
Világszerte egyre több kisvállalkozás használ megújuló energiát. A fejlődő országokban évtizedes, évszázados lemaradást tudnak így áthidalni, a fejlett államokban pedig stratégiai, főként környezetvédelmi okokból támogatják a zöld energiát. A trend a lokális megoldásoknak...
   2015-04-01    Tippek