Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Ha háborút akarsz nyerni, veszíts el néhány csatát!

  •  Tippek
  • 2015-07-18 18:30:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Ha az üzleti életben valakit akarata ellenére győzöl meg az igazadról, az továbbra is a saját véleményét fogja vallani. Emiatt a tárgyalásokon soha nem szabad erőszakosan vitatkoznod: a vita alkalmatlan a pozitív befolyásolásra. Vita helyett inkább hagyj veszni néhány területet, hogy győzhess!

Amikor tárgyalsz, ne félj apró engedményeket tenni annak érdekében, hogy megkaphasd azt, amire igazán vágysz: teljes összefüggésében kell látnod a dolgokat. Akiknek befolyásuk, és hatalmuk van, azok nem szeretik, ha ezeket aláássa valaki.

Még ha meg is győzöd őket, hogy igazad van, és a te feltételeid a jobbak, a tárgyalópartnered sértett önérzetén mégis bukhat az üzlet.

Emiatt hagyd, hogy a másik fél hadd őrizze meg a büszkeségét, hadd legyen az önérzete sértetlen az által, hogy hagyod felülkerekedni néhány, számodra kevésbé lényeges területen. Így azt fogják érezni, hogy nem az van, amit te diktálsz, hanem a megállapodás közösen elér győzelem.

Ha igazán okos vagy, akkor előre listázhatod azt, hogy számodra mi a fontos, és a másik fél számára mi a fontos. Ami a partnered számára fontos inkább (neked pedig kevésbé), azért hagyd küzdeni a másik felet, és hagyd magad legyőzni.

Sok sikert!

Facebook!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Testbeszéd gyorstalpaló kezdőknek, avagy így értsd meg a partnered testbeszédét!
Az emberi testbeszéd olyan egyirányú kommunikáció, amelyet önkéntelenül továbbítunk, viszont könnyedén megértünk. Az üzleti életben, ahol a tárgyalások végkimenetele sokszor apróságokon múlik, a testbeszéd is fontos szerephez jut.
   2015-09-01    Vállalkozz!
Nyűgözd le a partnered!
Brit tudósok szerint… Najó ezt most speciel tényleg nem ők találták ki, de az tény, hogy ha egy addig ismeretlen személlyel találkozunk, akkor már az első pillanatokban kialakul bennünk egy benyomás a másikkal szemben, ami akár hosszútávon is meghatározó lehet.
   2015-06-02    Vállalkozz!
Szavak mögötti világ
Ha azt gondolod, hogy egy tárgyalás során a legfontosabb az, amit mondasz, akkor sajnos nagyon tévedsz…
   2014-12-17    Cégvezetés
Hogyan rendezd be irodádat?
Egy iroda berendezését több dolog is befolyásolhatja. Fontos szempont az, hogy mire használjuk, milyen munkakört töltünk be, tehát milyen funkciója van a helyiségnek. És hogy mit szeretnénk vele prezentálni mások számára, ha egyáltalán szeretnénk.
   2014-11-12    Tippek