Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Ha már Télapó, akkor 6 idézet Müller Pétertől, hogy motivációt nyerhess a mindennapokra

  •  Lifestyle
  • 2015-12-06 16:15:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Az életben semmit sem adnak ingyen, a sikerekért mindig meg kell küzdeni, ám sokan vannak olyanok, akik egy vagy két kudarc után feladják az álmaikat. Te ne tartozz ezen emberek közé!

 

Küzdj az álmaidért, igyekezz felülemelkedni a problémáidon, oldd meg azokat; változtass nézőpontot, és tanulj a megélt kudarcaidból! Így valósítod meg végül az álmaidat és leszel sikeres.

 

Az élet nehéz időszakaiban erőt adhatnak Müller Péter szavai:

 

  1. Minden problémád akkor oldódik meg, amikor felülemelkedsz rajta. (…) Ahhoz, hogy megoldd, új szempont kell, amire nem is gondoltál. Felülről kell tekinteni a bajra. Ugyanazt látod, csak máshonnan: magasról, bölcsebben, tisztábban.
  2. Az erősről lepereg a bántalom vagy nem is érinti meg. Csak akkor száll harcba, ha a sérelem nem őt érinti, hanem egy nagyobb igazságot is, amelyet képvisel. Légy erős, önbizalommal teli és legyőzhetetlen.
  3. A derűs embereknek nem könnyebb a sorsuk, csak más szemüveg van rajtuk. Azt szoktuk mondani: jó természetük van. A jóra vannak hangolva. Életörömre. (…) Tedd csak fel az “áldott szemüvegedet”, s máris látod, hogy süt a nap, hogy sok öröm és emberi jóság van.
  4. Mindent másképp látsz az Élet szemüvegén át. A bajról kiderül, hogy jó, hogy van. A nehézségekről kiderül, hogy nem véletlenül vannak az életedben. A próbatételekről, hogy nevelnek, s erősebbé tesznek.
  5. Vesd le magadról a “nem megy” és a “gyenge vagyok” káprázatát. És merj erős lenni! Tudd, hogy minden szenvedés és kudarc és vesztés: megpróbáltatás. Azért van, hogy magadhoz térjél. És önmagadból meríts csodálatos erőt.
  6. Mi, mai emberek ritkán tudunk megvalósítani valamit. Bármiről lehet szó: jó párkapcsolatról, hivatásbeli sikerről, pénzkeresetről vagy a Himalája megmászásáról. Először minden belül történik meg. Nem amikor vágysz rá – az még könnyen megy. Hanem akkor, amikor átlátod: mit kell tenned érte, és megtalálod magadban azt a kérlelhetetlen Varázslót, aki meg is teszi. Bármilyen nehéz, bármennyi kudarccal jár, és bármennyi időbe kerül.

 

Végezetül egy utolsó jó tanács, amely szintén Müller Péter szavait idézi:

„Ne tartozz azok közé, akik semmiből sem tanulnak. Se szenvedésből, se sorscsapásból, sem tengernyi vérből, világháborúból, százszor megismételt kudarcból, tévedésből, sem a nyilvánvaló, sokszoros lelepleződésből. Ne légy mai ember!”

 

Sok sikert!

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Megosztás
Optimista emberek: 9 dolog, amit teljesen másképp csinálnak!
Martin EP Seligman pszichológus, pedagógus és író ezt mondja az optimizmusról: “Az elmúlt húsz év egyik legfontosabb pszichológiai megállapítása az, hogy minden embernek van választása arról, hogyan is szeretne gondolkodni”. Választhatod azt, hogy a jó dolgokat látod meg körülötted...
   2016-01-05    Lifestyle
10 titok, ami a sikerhez vezet 10 inspiráló idézettel
Előfordulhat, hogy nagyon szeretnénk elérni valamit, olyannyira, hogy a cél érdekében szívesen tanulnánk mások tapasztalataiból is. Jöjjön tíz olyan tipp, ami felmérések szerint közös nevező a legtöbb sikeres ember életében.
   2015-11-27    Lifestyle
Az év első két hónapja a legnehezebb.
Minden év eleje nehezen indul... Ha jobban belegondolunk, nincs nagy jelentősége az új év eljövetelének, ugyanakkor mégis van egy igen erőteljes pszichikai hatása, amely közvetlen hat az első pár hónapban nyújtott teljesítményünkre.
   2015-02-11    Lifestyle