Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hat tipp munkatársaid motiválására

  •  Vállalkozz!
  • 2014-12-02 07:00:00
Céged sikerének számos összetevője van, köztük talán az egyik legfontosabb munkatársaid motiválása. Egy alulmotivált csapat komoly gátja lehet a vállalkozásod sikerének, azonban kis odafigyeléssel jelentősen javíthatod kollégáid munka morálján.

Képzeld magad az ő helyükben. Te boldogan járnál be minden nap dolgozni a munkahelyedre? Az alábbiakban hat olyan tippet mutatunk be, amelyek segítségével sokat tehetsz azért, hogy munkatársaid boldogabban végezzék mindennapi teendőiket.

 

1. Alakíts ki partnerségi viszonyt!

 A legjobb módja annak, hogy bátorítsd, és a legjobbat hozd ki a munkatársaidból, ha partnerként tekintesz rájuk. Minden kollégádra a csapatod értékes tagjaként tekints, és engedd, hogy önállóan döntsenek a munkájukhoz kapcsolódó kérdésekben. Ezáltal kollégáid érezni fogják a bizalmadat, és így jobb eredményeket érnek el.

 

2. Mutasd be a terveidet!

Mutasd be terveidet, hiszen ha kollégáid ismerik a teljes képet, és tudják, hogy a stratégiában mi az ő szerepük, értékes szereplőnek fogják magukat érezni, és elégedettebbek is lesznek. Legyen a céged annyira átlátható, számukra amennyire csak lehetséges.

 

3. Mindig jelezz vissza kollégáid teljesítményével kapcsolatban!

 Rendszeresen szakíts időt arra, hogy elmondd a munkatársaidnak, mit csináltak jól, illetve mely területen fejlődhetnek tovább. Amennyiben nem vagy teljes mértékben elégedett az eredménnyel, foglalkozzatok együtt azon, hogy miben tudna javulni. Így kollégáid sokkal inkább a támogatásodat fogják érezni, és nem azt, hogy egy hiba után magára hagyod őket. Ezáltal sokkal magabiztosabban fogják végezni a feladataikat.

 

4. Tartsd meg az ígéreteid!

 Soha ne ígérj olyasmit, amit nem tudsz betartani, legyen az akármilyen jelentéktelen! Hidd el, annak ellenére, hogy nem gondolod, a kollégáid meg fogják jegyezni a felelőtlen ígéreteid. Így amennyiben nem vagy benne biztos, hogy tartani tudod a szavad, inkább ne mondj semmit!

 

5. Alakítsd ki a megfelelő munkakörnyezetet!

 Egy barátságos, jó hangulatú munkahely a sikeres üzlet egyik alapja. Legyél nyitott a munkatársaidtól érkező ötletekre, tanácsokra, és mutasd ki, hogy meghallgatod őket, miközben olyan légkört teremtesz, ahova szívesen járnak az emberek dolgozni. Rendszeres időközönként szervezz csapatépítő programokat, így szakítva meg a munka folyamatosságát.

 

6. Köszönd meg az elvégzett munkát!

 Egy őszinte köszönet a jól végzett munkáért csodákat tesz, és egy remek eszköz a cégvezető kezében. Amennyiben az egyik kollégád sikeresen túl van egy feladaton, írj neki egy e-mailt, vagy köszönd meg személyesen! Értékelni fogja és elégedett lesz, amelynek köszönhetően magabiztosan fogja kezelni a munkájához kapcsolódó további feladatokat is.

 

 

forrás:www.inc.com

Megosztás
A kollégáink befolyásolják a hatékonyságunkat, sikereinket és termelékenységünket
Minden vállalkozó és cég életét nagyban befolyásolják azok az emberek, akik a legszűkebb környezetet alkotják. Sokszor megfeledkezünk azoknak az embereknek a jelentőségéről, akik nap mint nap velünk vannak, pedig nem csak akkor hatnak a cégünkre és ránk, ha közvetlen munkaviszonyban...
   2015-07-20    Vállalkozz!
A jó munkaerő a legnagyobb érték, vigyázzunk rá!
Előző cikkeink egyikében arról beszéltünk, hogy a minket körülvevő kollégák és alkalmazottak milyen hatással vannak, illetve milyen hatással lehetnek a teljesítményünkre, munkamorálunkra és sikereinkre. Az írásnak az volt a fő mondanivaló, hogy értékeljük a ránk legnagyobb...
   2015-07-18    Vállalkozz!
Öt egyszerű módszer az alkalmazottak motiválására
Motiváció mindig kell, hiszen a motiváció hajtja előre az embereket. Motivációt adhat egy jövőbeni jutalom reménye, de félelem is nagyon erősen képes motiválni.
   2015-07-13    Tippek
A leghatékonyabb motivációs eszköz ingyen!
A lelkes team az egyik legjobb eszköz arra, hogy vállalkozásod sikeressége megmaradjon. Nincs széthúzás, nincs acsarkodás – mindenki végzi a maga dolgát, mert tudja, hogy csak így működhet a növekedés a megfelelő ütemben. És ezzel mindenki nagyon jól jár.
   2015-07-12    Vállalkozz!
Sikeres cégvezetőnek a jó reakcióidő a legjobb ismérve
Egy cégvezetőnek – beszéljünk akár aprócska családi vállalkozásról, akár egy gigavállalatról – számtalan szempontból meg kell felelnie elvárásoknak, így fontos a tervezőkészsége, az alkalmazkodóképessége, valamint számtalan egyéb tulajdonsága is.
   2015-06-30    Vállalkozz!
Így építs csapatot!
Vállalkozóként sikered egyik kulcstényezője minden bizonnyal csapatod motiváltsága! Erre a tényre először a legnagyobb cégek jöttek rá, akik mára már nem kevés energiát (és pénzt) fektetnek a hatékony csapatmunka és a pozitív vállalati légkör kialakítására.
   2015-03-19    Vállalkozz!