Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hiszel magadban?

  •  Vállalkozz!
  • 2015-04-13 07:55:00
Mi tesz képessé valakit a sikerre? Mi a feltétele az önbizalomnak? Mitől lesz valaki hiteles? Mit jelent hinni magadban?

 

Van rá válaszod? Érdekelne!

 

Sikeremberek visszatérő motivációs megnyilvánulása: Higgy magadban!

De azt nem mondják el, hogyan tegyed. Nem mondják el, hogy mire figyelj, mi a fontos, mi kell hozzá. Nem azért mert nem akarják, nem feltételezem. Egyszerűen csak ennél mélyebben ők sem vizsgálták meg a részleteket, hogy mi van mögötte.

 

Így nehezebb átadni is, hogy neked a legtöbbet segíthessen..

Ha sokan hisznek benned? Az segít? Megerősíthet, bizalmat adhat. Jól esik. De mit sem ér, ha te nem hiszel magadban, akkor hiába való a körülötted lévő támogatás, noszogatás. Csak zavar, frusztrál.

 

Ha mástól várod a megerősítést?

Sokan azt mondják, ha XY azt mondaná, hogy jó vagyok valamiben, ha elismeri az eredményeim, a tetteim, akkor talán elhiszem. De ez is csak egy menekülő út. Amikor kivetítjük a sikereinket, az értékünket átadjuk, hogy mások definiálják, hogy jók vagyunk-e vagy nem, akkor a legnagyobb.

 

Hogyan higgy magadban? Mik az értékeid? Mit gondolsz magadról? Miben vagy biztos? Miben érzed jól magad? Mit csinálsz szívesen?

Minél több válaszod van ezekre és minél inkább az építő gondolatok jutnak eszedbe, annál jobb úton haladsz.Ha még nem teljes, akkor dolgozni kell rajra. Lehet fejleszteni.

 

Az, hogy éppen mit gondolunk magunkról annak a következménye, hogy az elmúlt X évben milyen hatások értek minket és milyen kép alakult ki magunkról ezekben a szituációkban, mennyire engedtük, hogy elnyomjon minket egy-egy érzés, hatás, vagy akár személy…

Nincs ezzel semmi gond, mindenkinél így alakul.. de mivel ez egy folyamat következménye így a jó hír, hogy lehet rajta dolgozni. Be tudunk építeni jó gondolatot, helyes értékeket magunkról és minőségi javulást tudunk elérni az önképünk fejlődéséhez.

 

Ez a kulcsa annak, hogy megerősödjön a hitünk saját magunkba, ami alapja bármilyen sikernek és boldogságnak.

 

 

Szép napot!

 

Zeisky Ákos - esszencialista

www.aLegjobbat.hu

Megosztás
Vágysz arra, hogy vállalkozó légy? Íme 11 pont, ami segít elindulni!
Alkalmazottból vállalkozóvá válni nem olyan egyszerű. Talán azt gondolod, hogy a tőkehiány az, ami a legtöbb embert megakasztja, de ez nem igaz. A legtöbben a bátorságpróbán buknak el, azaz egyszerűen nem mernek nekivágni. Félnek a “Mi lesz ha nem sikerül?” lehetőségtől.
   2015-07-14    Vállalkozz!
A saját álmainkért dolgozunk?
Gyermekként nagy hatással van ránk, hogy mit látunk a környezetünkben, milyen példamutatást kapunk (nem csak a családban) és milyen hatások, élmények, tapasztalatok érnek minket.
   2015-04-06    Vállalkozz!
ESSENTIA™ - Interjú
Mindenkiben benne van a saját boldogulásának a kulcsa!           
   2015-03-20    Sikersztorik