Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hogyan állj fel vállalkozásod bukása után?

  •  Vállalkozz!
  • 2014-11-20 10:00:00
Egy vállalkozó élete tele van akadályokkal… Valamit elrontottál, és az ügyfeleid elhagynak? Egy előre nem látott körülmény a szakadék szélére sodorta céged? Egy értékes kolléga felmond? Elfogyott a pénzed?

Hidd el, ez már csak így megy, ha a vállalkozói létet választod! Azonban egy idő után elfogyhat az a lelkesedés, ami belülről hajt. De még a legnagyobb bukások után is van visszatérés, mindig vissza lehet szerezni a hitet és az önbizalmat, amelyek a vállalkozó legfontosabb tulajdonságai. Amennyiben megvan a kellő elszántságod, akkor minden akadályt le lehet győzni. Mindig emlékeztesd magad, hogy az akadályok az építkezési folyamat természetes velejárói.

Mindenki, aki valami újba fogott bele, problémákkal találta szembe magát. De küzdelem nélkül nincsen győzelem és kudarc nélkül nincsen siker. Amennyiben a bukásod után nem tudsz felállni és tovább harcolni a céljaidért, soha nem fogod megérezni az igazi győzelem és megelégedettség ízét. Hidd el, ha sikerül tovább lépned egy kudarcon, és később visszanézel, már sokkal inkább ajándéknak tűnik.

 

 Addig is, tekintsd lehetőségekként a pillanatnyi vereségekre. Ne a hibára fókuszálj, mert megtör, hanem sokkal inkább koncentrálj arra, amit tanulhatsz belőle, hogy erősebben térhess vissza. Minden egyes kudarc magában rejti az okot is, így, ha ezt felismered máris tanultál belőle. A világ leggazdagabb vállalkozóit felsorakoztató listák tele vannak olyan emberekkel, akik a bukásukból tanulva sikerre vitték vállalkozásukat.

Ehhez azonban szükség van arra az „őrültségre”, amely minden egyes vállalkozót jellemez, és ami a biztos belépő a siker kapuján. Ha nem vagy elég bátor a nagyratörő tervekhez, nem is fogod elérni őket. Ezért soha ne hagyd, hogy a pillanatnyi nehézségek visszahúzzanak, mindig legyél merész és nagyratörő, és így egyetlen kudarc sem fog eltántorítani céljaid elérésétől, legyen az akármilyen súlyos.

 

Ennek egyik legjobb módja az, ha nem hallgatsz azokra a gondolatokra, amelyek elbátortalanítanak egy-egy nehézség után.

  • „ Nem tudom megcsinálni!”
  • „Nem fog sikerülni!”
  • „Félek!”

Ott visszhangoznak a fejedben, és ha nem tudod kikapcsolni, ha hallgatsz a félelmeidre és a kétségeidre, akkor egy olyan börtönt építesz magadnak, amelyből nagyon nehéz kitörni.

 

Maradj mindig erős, szuggeráld magad pozitív gondolatokkal, mondd ki hangosan, írd le ezeket! Ismételd őket addig, míg nem hiszel teljes mértékben bennük! Hidd el, ha nem engeded, hogy a negatív gondolatok elárasszanak, és pozitív maradsz, akkor nincsen olyan mély gödör, amelyből ne tudnál kimászni.

 

Végül talán a legfontosabb dolog, hogy szeresd azt, amit csinálsz!

Amikor valami újba fogsz bele, vállalkozásodnak új irányt szabsz, soha ne olyan gondolatok vezéreljenek, hogy „csak ezen legyek túl”, „csak ez legyen kész”.

 

Mindent a lehető legalaposabban fontolj meg, foglalkozz lelkesedéssel és szeretettel a terveddel. Ha a félelemre építesz, céged tiszavirág életű lesz, ráadásul mikor később visszatekintesz, keserűen fogsz ráébredni arra, hogy sokkal többet elérhettél volna, ha nem félsz az ismeretlentől.  De ha kedvtelve törődsz a cégeddel, akkor félelem nélkül, pozitív energiával feltöltve fogod építeni vállalkozásod és úgy fogod érezni, hogy semmi nem állíthat meg. Mindig tudni fogod, hogy mit kell tenned, merre kell tovább haladnod, ráadásul az ezzel eltöltött időd megtelik tartalommal, és ez fontosabb mindennél.

 

 

forrás: entrepreneur.com

Megosztás
Az iPhone5 egy rakás szar, Az Isten meg halott. Avagy hogyan írj brutál jó címet?
Az ütős cím aranyat ér, hiszen ha nem jó a címed, a kutya sem olvassa el, amit írsz. Jobb, ha a cím nem is ütős, hanem egyenesen (bocs a vulgarizmusért >>>) odab@szós! Ez fog olvasókat, potenciális ügyfeleket, megrendeléseket és végül profitot hozni.
   2015-07-10    Webes varázslatok
4 tipp a Sikerhez top üzletemberektől
„Milyen érzés lenne, ha a Te céged uralna egy adott piacot az egész világon? Milliomos lennél, és mindent el tudnál érni, amire csak vágysz?” A tavalyi Chicago Ideas Week-en több sikeres vállalkozó is tartott nyitóbeszédet, akik a fenti gondolatmenettel kezdték beszámolóikat.
   2015-07-08    Vállalkozz!
Sikeres cégvezetőnek a jó reakcióidő a legjobb ismérve
Egy cégvezetőnek – beszéljünk akár aprócska családi vállalkozásról, akár egy gigavállalatról – számtalan szempontból meg kell felelnie elvárásoknak, így fontos a tervezőkészsége, az alkalmazkodóképessége, valamint számtalan egyéb tulajdonsága is.
   2015-06-30    Vállalkozz!