Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hogyan blogoljunk jól?

  •  Webes varázslatok
  • 2014-12-27 10:00:00
A tartalommarketing lényege, hogy olyan szabadon elérhető tartalmat hozzunk létre és osszunk meg, amely segítségével a potenciális ügyfelekből vásárlókat, majd később visszatérő vevőket generáljunk. Ezek az információk legtöbbször az általunk kínált szolgáltatásokhoz kapcsolódnak, és különböző csatornákon, illetve formátumban oszthatjuk meg.

Ennek egyik módja a „blogolás”, mely során újabb és újabb bejegyzéseket generálunk. Ugyanakkor a tartalommarketing lényegét nem az információ mennyisége, hanem sokkal inkább annak minősége jelenti, így amennyiben blogolsz, és szeretnéd annak színvonalát emelni, mindenféleképpen olvasd át (és használd) a következő nyolc pontból álló listánkat.

 

1. A posztjaidnak mindig legyen célja

Ha figyelmesen olvasod a blogokat, akkor észreveheted, hogy legtöbbjüknek nincs igazi mondanivalója, nincsen egy olyan cél, amelyre kifuthat az egész írás, miközben épp ez lenne a feladata. Amennyiben a posztodnak van egy meghatározott eredménye, azzal egyfajta kapaszkodót adsz az olvasóidnak, így könnyebben visszaemlékeznek az írásodra, hajlamosabbak megosztani, kommentelni, foglalkozni vele. Ráadásul, amennyiben tudatában vagy a mondanivalód lényegének, akkor sokkal egyszerűbben tudod a céged számára fontos kulcsszavakat is használni.

 

2. Szerkezet

Az első ponthoz kapcsolódva, talán az egyik legfontosabb szempont az, hogy a posztod könnyen áttekinthető, jól megszerkesztett legyen! Lehetnek akármennyire értékesek a gondolataid, hogy ezeket átadhasd szükség van a rendszerezésre, különben írásod nem több, mint mondatok kesze-kuszasága.

Egy megfelelően felépített cikk három igen egyszerű pontból áll:

 

  1. Bevezetés (Például leírhatod, hogy milyen apropóból írsz, felvezeted a témát)
  2. Tárgyalás (A posztod lényegi tartalma, itt fejted ki gondolataidat)
  3. Befejezés (Lezárás, a végső konkluzió helye)

 

Természetesen nem kell mindegyik bejegyzésednél ezt a rendszert használnod, hiszen ha a téma megkívánja, nyugodtan el lehet ettől térni. Ugyanakkor mindig törekedj arra, hogy könnyen olvasható legyen, bontsd írásod bekezdésekre, és ha hosszabb posztot írsz, érdemes lehet akár a bekezdések közt egy sort is kihagyni.

 

3. Használj képeket

Természetesen az írott tartalom a legfontosabb, de egy megfelelően kiválasztott kép elengedhetetlenül fontos egy jó minőségű blog bejegyzéshez. A szöveg által nyílik meg a lehetőség, hogy rátaláljanak az oldaladra, azonban egy jó kép segít ott tartani az olvasót. Egy releváns fotó nem csak a szemet gyönyörködteti, de a mondanivalódat is erősíti.

 

4. Egyediség

Minden egyes embernek más és más a világszemlélete. Neked is meg kell találnod a sajátod, hiszen csak így tudsz létrehozni egyedi dolgokat! Hidd el, az embereket ez érdekli, és ha csak másolsz valaki mást, olvasóid hamar el fognak pártolni tőled.

 

 

A cikket folytatjuk...

Megosztás
Top 20 motiváló oka annak, hogy érdemes blogger vállalkozónak lenni
Sokat írtam már arról, hogyan kell egy blogot “felfuttatni”, milyen haszna van, hogy hoz vevőket, ügyfeleket, webshopokba sokkal több vásárlót. Mivel ezek működő megoldások, ezért szeretek én is blogolni.
   2015-08-09    Webes varázslatok
A sikeres cikkmarketing 10 lépése
Blogolsz? Híroldalt üzemeltetsz? Profitálni szeretnél belőle? Akkor úgy is kell gondolkodnod. Ez nem lehet nyűg, vagy kötelező robotmunka. A sikerhez az kell, hogy élvezd a cikkírást, és akkor az olvasó is élvezni fogja a cikkeket.
   2015-08-07    Vállalkozz!
A 15 perces blogger
Ha blogot vezetsz, biztosan szembesültél már azzal, hogy néha túl sok időt vesz el az írás: nincs témád, nincs ihleted, csak kínlódsz a billentyűzet felett. Ha gyakran vagy így, akkor ezt a cikket könyvjelzőzd be, mert sokszor lesz hasznodra az alábbi tanácsok miatt!
   2015-08-01    Webes varázslatok
Írnék én, de miről írjak?
A címbeli kérdést nagyon sokszor feltesszük magunknak, miközben meredten nézzük az üres képernyőt azon merengve, hogyan töltsük ki azt a karakterek olyan speciális sorrendbe rakásával, ami végül egy értelmes blogbejegyzést ad ki.
   2015-07-28    Webes varázslatok
Órákig írsz egy-egy cikket? Mutatjuk, hol rontod el!
Bloglni jó móka, de nem annyira egyszerű, mint amire elsőként gondolnánk. Néha órákon át ülsz úgy, hogy még egy sort sem írtál? Segítünk!
   2015-07-17    Webes varázslatok
Blog marketing: hogyan ütemezd a publikálást?
Meglehetősen rendszeresen írogatok ide, mert őszintén vallom, hogy aki kapni szeretne, annak adnia is kell, és a tapasztalat azt igazolja, hogy a sikeressé váláshoz vezető út az, ha Te is sikeressé teszel másokat.
   2015-07-15    Webes varázslatok
A hatékony közösségi marketing titka: integrálj, integrálj, integrálj!
Rengeteget olvashattál már itt is és máshol is a Facebook-ról, Instagram-ról, Tumblr-ről, Twitterről, Linkedin-ről, Pinterest-ről is, így talán észrevetted, hogy a hatékony közösségi stratégiához ezek az oldalak külön-külön nem elegendőek.
   2015-07-02    Webes varázslatok
A jól bevált Facebook marketing fogások. Pucér nők és üres idézetek!
Egy cég számára ma már nem csak egy saját honlap felépítése és menedzselése megkerülhetetlen, hanem a közösségi portálokon való jelenlét is. Ez főként a Facebook esetében igaz, lévén “aki nincs fent a Facebookon, az tulajdonképpen már nem is létezik”.
   2015-06-30    Webes varázslatok
Így alakíts ki jó viszonyt iparágad résztvevőivel!
Vállalkozóként a kapcsolatok kialakítása legalább ugyanolyan fontos, mint az eladás, éppen ezért sokszor érdemesebb az előbbit preferálni még annak ellenére is, ha esetleg ez miatt bevételtől esel el. Ugyanis soha nem tudhatod, hogy egy gyümölcsöző kapcsolat mikor hoz egy újabb üzleti...
   2015-03-23    Vállalkozz!
Hogyan írjunk blog bejegyzést harminc perc alatt?
A cím némileg félrevezető, hiszen a korábbi cikkeinkből is látszik, egy színvonalas íráshoz sok mindenre oda kell figyelnünk. Ugyanakkor van néhány olyan trükk, mellyel a folyamatot racionalizálhatjuk, így spórolva magunknak időt.
   2015-01-12    Webes varázslatok
Hogyan blogoljunk jól? II.rész
Blogoláshoz kapcsolódó nyolcas listánk következő része.         
   2015-01-05    Webes varázslatok