Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hogyan lehetsz Véleményvezér? 7 +1 lépés, ami ebben segít!

  •  Tippek
  • 2015-10-27 13:30:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Sajnos nem tudom, hogy személy szerint mit is dolgozol, vagy hogyan keresel pénzt. Azt viszont tudom, hogy ha vállalkozó vagy, akkor szembesültél már azzal, hogy a bizalom megteremtése nélkül nagyon nehéz bármit is eladni.

 

Amikor el akarod adni a szolgáltatásodat, termékedet, nem lehetsz sikeres anélkül, hogy Véleményvezérré válnál! Ezt azt jelenti, hogy nem elég, hogy valamiről véleményed legyen, NEKED KELL mások véleményét formálni!

 

Hogy hogyan? Így:

 

1. Legyen saját véleményed!

Ha tétova vagy, ha nem tudod, mit is gondolj a világ dolgairól, ha 3 perecenként változik a véleményed, akkor először ezen kell csiszolnod! Ne azt hangoztasd, amit a többiektől hallottál, vagy amit mások akarnak hallani tőled, hanem a saját gondolataidat! Minél markánsabb véleményt alkotsz, annál többen figyelnek fel majd rád.

 

2. Minden információt szerezz be!

Véleményt mindig úgy alkoss, ha az apró részletekkel is tisztában vagy az adott téma kapcsán, ezért legyél a piacod szakértője, kövesd a trendeket, aktualitásokat! A szolgáltató szektorban a hírek forrása legyél, ne pedig csak egy sima hírcsatorna.

 

3. Vállald az arcodat!

Ha nem vállalod fel magadat a nyilvánosság előtt, nem lehetsz igazi Véleményvezér! Az internet arctalanságát könnyen ütheted át már csak azzal is, ha az olvasóid, követőid látják ki is vagy. Ezért is van minden egyes nagy cégnek jól ismert arca (ilyen Bill Gates (Microsoft), Larry Page (Google), vagy akár Jeff Bezos (Apple), és ilyen volt Steve Jobs (Apple) is).

 

4. Légy az első!

Nem ismerek olyan online szektort itthon, ahol ne lenne verseny, így ha már egyedüli nem is lehetsz, legyél egyből az első! Ha nálad olvasnak el először egy termék tesztet, ha te mutatod be a piacod trendjeit az év elején, az utánad következők nagy része téged fog forrásként említeni.

 

Ne te másolj másokat; mások másoljanak téged!

 

5. Legyen saját kommunikációs csatornád

Akkor lehetsz valódi véleményformáló, ha senki nem cenzúrázza a gondolataidat, vagy amit már leírtál. Ezért építs ki egy mindenkitől független internetes kommunikációs csatornát (saját blog, Twitter, Google Plus, Tumblr oldal, Youtube videó csatorna, stb.).

 

6. Szerezz rajongókat!

Ahhoz, hogy Véleményvezér lehess, kell egy olyan tömeg, aki követi azt, amit teszel, írsz, kommunikálsz. Ahhoz, hogy érdekessé válj az emberek számára, személyes jellegű, hasznos, informatív tartalmakat kell előállítanod. Mindig éreztesd a követőiddel, hogy jót akarsz a számukra, próbálj meg hatni az életükre, lendítsd át őket a holtpontokon! Amikor kommunikálsz, fogalmazz meg ki nem mondott gondolatokat, a problémákat pedig  szokatlan szemszögből világítsd meg.

 

7. Rendszeresen kommunikálj!

Elképesztő információs dömping jellemzi a világot, emiatt nagy jelentősége van annak, hogy egy Véleményvezér gyakran hallassa a hangját! A kommunikációd ne legyen egyoldalú, ha kérdeznek tőled, akkor válaszolj, reagálj, amikor csak teheted!

 

+1 Légy önmagad!

Mindig add önmagadat! Az internet hatalmas, de mégiscsak egy virtuális világ, használhatod mások nevét, fotóját, de egy sikeres Véleményvezér életében mindig eljön az a pillanat, amikor személyesen kell megjelennie mások előtt! Ha ott derül ki, hogy te nem is te vagy valójában, akkor minden, amit addig felépítettél, elveszett. Ha igazi Véleményvezér szeretnél lenni fontos, hogy ne úgy beszélj az életben, ahogyan írsz, hanem mindig úgy írj, ahogy beszélsz! Ne te igazodj az internet világához, hanem azt igazítsd magadhoz!

 

Hiszen erről szól az egész…

 

Sok sikert!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
3 dolog, amivel totálisan elronthatsz egy bemutatkozást
Normálisan bemutatkozni nagyon nehéz, mert mivel is szoktuk kezdeni a nevünk elhadarása után? Hány évesek vagyunk, honnan jöttünk, miben vagyunk hiperszuper szakértők… Pedig egy üzleti tárgyalás előtt ez általában senkit sem érdekel!
   2015-09-25    Vállalkozz!
Eladás nélkül nem tudsz pénzt keresni. Tehát tanulj meg eladni!
Egész életedben eladsz. Amikor dolgozol, akkor eladod az erődet, eladod az idődet, és rossz esetben eladod az egészségedet is. Persze eladni számtalan dolgot lehet: tárgyakat, vagy akár információkat is. Az, hogy ezekért a dolgokért mennyi pénzt is kapsz cserébe, attól függ, hogyan...
   2015-09-25    Tippek
Abszolút A-listás vállalkozók
Ahogy ígértük, listás cikkünk második részével jelentkezünk.
   2015-05-11    Vállalkozz!