Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hogyan tedd pokollá beosztottad életét

  •  Lifestyle
  • 2015-02-17 07:45:00
Nem vagy elégedett kollégád teljesítményével, de túl félénk vagy ezt szemtől-szembe megmondani? Amennyiben a hagyományos felmondás nálad nem lehetőség, nos, akkor mutatunk pár tippet, amelyekkel garantáltan az őrületbe tudod kergetni az embert.

 

De vigyázz, mert amennyiben a lentebbiekben magadra ismersz, miközben nem akarsz egyik munkatársadtól sem megszabadulni, akkor gyorsan változtass, mert ezek tényleg igazi „morál romboló bombák”, szóval óvatosan bánj velük!

 

Az alacsonyabb fizetés az egyik legalapabb trükk, természetesen vigyázva a jogi keretekre. Szólj előre, hogy az aláírandó új szerződés értelmében a következő hónapban már alacsonyabb fizetést fog kapni. Hidd el, az elszenvedő fél ezek után nem sokáig fog nálad maradni, hiszen a munkahelyi ranglétrán senki nem akar visszafele haladni, márpedig a fizetéscsökkentés pontosan ezt jelenti…

A munkahelyi „mikormenedzselés” sem egy utolsó taktika….  Állj meg naponta ötször-hatszor az asztala előtt, és kedvesen érdeklődj az éppen aktuális feladata felől. Lehetnek kötélből az idegei, a folyamatos ellenőrzést – mert így fogja érezni – nem fogja sokáig bírni, és önként fogja beadni a felmondását. „Küldetés teljesítve!”

 

Amennyiben ezek nem vezettek eredményre, akkor itt az ideje a következő szintre lépni…  Kérd meg, hogy végezzen el egy feladatot neked, ami extra sürgősséget élvez mindennel szemben. Ezek után, körülbelül egy harminc perc múlva kedvesen érdeklődj egy e-mailben a korábbi projektének előrehaladásáról. Minden valószínűség szerint azzal nem tudott haladni, mivel kiemelt feladatot kapott tőled. Nos, itt az ideje, hogy a korábbi feladatával folytassa a napját! Ezek után a következő nap reggelén kérdezd meg tőle, hogy ugyan miért nem fejezte be még a kiemelt munkáját… Az egymásnak ellentmondó kérések csodákat tesznek…

 

„Munkahelyi kedvenc tartása” az egyik legáltalánosabb és egyben a legirritálóbb tevékenység… Válassz ki magadnak egy személyt, és folyton dicsérd meg a legalapvetőbb dolgokért is. Arra azonban vigyázz, hogy ne olyan kollégát válassz ki, aki valóban keményen dolgozik, mert ebben az esetben a dolog visszafelé fog elsülni, mivel a többiek azt fogják hinni, hogy a kemény munka meghozza az eredményét. A technika hátránya, hogy nem célzott, és így túlságosan széleskörű a hatása. Így óvatosan ezzel a lehetőséggel…

 

Főnökként megteheted, hogy szigorítasz a szabályokon, így használd is ki ezt a lehetőséget! Eddig rugalmas volt a munkaideje? Itt az ideje, hogy változtass ezen… Kollégád úgy öltözik, ahogy akar? Ez egy munkahely, követeld meg az öltönyt, nyakkendőt! Annyi szabályt tudsz felállítani, amennyit csak akarsz, csak a kreativitásod szab határt…

 

Legyél elérhetetlen a számára. Beosztottadnak minden valószínűség szerint időközönként szüksége lesz rád, alá kellene írnod valamit, vagy csak szimplán nem tud haladni a munkájával anélkül, hogy veled konzultáljon. Nos, ne add meg neki ezt a lehetőséget! Érj be későn, és menj el korán! Természetesen tőle várd el a munkaidő pontos betartását!

 

Használd fegyverként a közösségi médiát! Jelöld be ismerősnek a facebookon, majd hívd be az irodádban egy-egy totálisan érdektelen posztjáért. A tolakodás ezen fokát kevés ember képes elviselni…

 

És végül, de nem utolsó sorban, követelj eredményeket olyan területeken, amire vagy nincsen felkészítve, vagy nem arra szerződtetted… Éreztesd vele, hogy a szemedben megbukott, még akkor is, ha egyetlen embertől sem várható el, hogy egyből sikeres legyen egy általa még nem ismert terepen.

 

Természetesen a cikk erőteljesen ironikus hangvételű, ezért soha, de tényleg soha ne alkalmazd ezeket a módszereket! Amennyiben nem vagy elégedett egy kollégád teljesítményével, mindig ülj le vele négyszemközt, és tisztázd a problémát! Vezetőként sok kellemetlen feladatod lesz, ezek egyike a nem megfelelő személyek eltávolítása a cégedtől. Főnökként kötelességed, hogy ezt mindig egyenesen, és ne kerülő utakon tedd!

 

Megosztás
10 egyszerű igazság, amit a Legokosabbak is mindig elfelejtenek
A tehetség pusztán egy lehetőség, semmi több, mert kiaknázásához bizony oda is kell magadat tenni. Nézd meg csak a legsikeresebb embereket: hogyan küzdenek és mennyit kutatnak azért, hogy jobbá tegyék a saját és mások életét is.
   2015-10-08    Lifestyle
Hogyan lehet sokkal sikeresebb a cégem? Egyszerűen átlátható esettanulmány
Egy jó cégnél is fény derülhet a rejtőzködő problémákra a teljesítményértékelés bevezetésével egyetemben. A felszínre bukkanhat, hogy a munkatársak egy része nem eléggé jó vagy nem eléggé ösztönzött, és az ilyen esetekben váratlanul a produktivitás is leeshet. Mit lehet...
   2015-08-04    Vállalkozz!
10 módja, hogy jobb főnök legyél!
Ha elég ügyes és kitartó voltál az elmúlt időszakban, akkor mára pompás kariert futottál be, te vagy a főnök a munkahelyeden, esetleg vállalkozásba kezdtél, és ott lettél csúcsgóré.
   2015-06-29    Vállalkozz!