Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Így állíthatod át az agyadat a Sikerre!

  •  Lifestyle
  • 2015-08-11 12:45:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Az emberi személyiség az „én koncepciónak” köszönhetően állandóan formálódik annak a képnek az irányában, amilyennek gondoljuk magunkat. A legerősebb vágyaink formálják a valóságot, segítenek a számunkra pozitív változás elérésében.

A gondolataink befolyásolják az egészségünket, a boldogságunkat, az anyagi helyzetünket, sőt mindent, ami a személyiségünkkel kapcsolatos. A vágyainknak a gondolkodásunk fegyelmezésével kell összhangban állniuk. Ha el szeretnénk érni valamely célunkat, összpontosítunk a megvalósulás felé vezető útra, a negatív gondolatokat pedig ki kell zárnunk az elménkből!

Gondolkodásmódunk az életünk legfőbb formálója. A mai személyiségünk az életünk során tanúsított gondolatok következményeiből épült fel. Sőt, az életünk a gondolkodásmódunk közvetett vagy közvetlen következménye.

A mai életünk a mi érdemünk. Akár elégedettek vagyunk vele, akár nem, a mai életünket mi formáltuk ilyenné. A tudatos elménk uralása által bármikor új kerékvágásba terelhetjük az életünket, ha képesek vagyunk a fegyelmezett gondolkodásra.

Irányításunkkal olyanná tehetjük az elménket, amely alapjaiban változtatja meg életünket: szabaddá, szárnyalóvá, gazdaggá. Mindennek eléréséhez két dolgot kell tennünk:

  1. El kell szánnunk magukat a pozitív változás iránt
  2. Ki kell zárnunk a fejünkből azokat a gondolatokat, amelyek ellentétesek a céljainkkal, és a megvalósulásukat gátolják.

Az emberi elme talán a legcsodálatosabb dolog, ami a Földön létezik. Dimenziói titkos üregek millióit rejtik, ahol az elménk világa formálódik. Ha pozitív hatásokkal látjuk el elménket, ezekben az apró üregekben megbújnak gondolataink és formálják személyiségünket. Ha a tudatos elménket ilyen módon tápláljuk, a személyiségünk változása összhangban lesz azzal az ideállal, amit célként tűztünk magunk elé.

Ez a folyamat az elménk tudatos átformálása, amely nem mindig egyszerű feladat és nem mindig érünk célba rövid idő alatt. A jelenlegi elménket egész életünkben formáltuk, tehát ne várjuk, hogy csettintésre minden új kerékvágásba kerül.

A változás mindig erőfeszítést követel meg, ám a változásnak nyertesei leszünk. Minél nagyobb erőfeszítést vagyunk képesek kifejteni, az elménk annál hathatósabb és gyorsabb változására számíthatunk.

Sikerre fel!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Mentális erő: hogyan szerezz belőle minél többet?
A pszichológia gyakran beszél a mentális erőről, és bár mindenkinek világosnak tűnik a dolog, biztos, hogy sokan csak azt gondolják, hogy mi is pontosan az a mentális erő.
   2015-08-10    Lifestyle
A mentálisan erős emberek 12 dolgot kerülnek el
Számos olyan cikk szól vállalkozóknak, ami azt ecseteli, hogy a mentális erő mennyire fontos: legyenek kitartóak, optimisták, megállíthatatlanok, viszont az írások nem részletezik azt, hogy ezt ez erőt hogyan lehet megteremteni.
   2015-07-05    Lifestyle
10 módja, hogy jobb főnök legyél!
Ha elég ügyes és kitartó voltál az elmúlt időszakban, akkor mára pompás kariert futottál be, te vagy a főnök a munkahelyeden, esetleg vállalkozásba kezdtél, és ott lettél csúcsgóré.
   2015-06-29    Vállalkozz!