Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Így tedd népszerűbbé Facebook posztjaidat

  •  Vállalkozz!
  • 2016-04-05 20:05:00
Mióta megváltozott a Facebook hírfolyamban megjelenő tartalmak beállítása, a közösségek folyamatosan zúgolódnak amiatt, hogy posztjaik kevesebb emberhez jutnak el, és ezáltal kevesebb aktív követőt szereznek. Szerencsére pár apró trükkel felvehetjük a harcot ez ellen, és visszaszerezhetjük posztjaink népszerűségét.

 

Tagelj

Az egyik legjobb módja, hogy több emberhez jusson el a képed, hogy betagelsz mindenkit, aki rajta van. A személyes beállításoktól függően a poszt automatikusan feltűnik az oldalukon és ismerőseik oldalán is. Vállalatként nem tagelhetsz be másokat, de saját magad igen, és ez is legalább olyan hasznos.

 

Időzíts jól

Ez az egyik legfontosabb tényező. Az Adweek kutatásai szerint péntek este 19:00 és 21:00 óra között a legmagasabb a lájkok és aktivitások aránya a Facebookon. Ezen túl érdemes saját mutatóidat is megvizsgálnod a Facebook Elemzések fül alatt. A tökéletes időpont eltérő lehet különböző oldalak vizsgálatakor, ahogy a követők összetétele is. Találd meg a legjobb idősávokat, és időzítsd ekkorra a posztjaidat!

 

Aktivizáld a követőidet

Nagyon fontos, hogy a posztok minőségiek és egyben a túlzott hirdetésektől mentesek legyenek. Ne lájkolásra kérd a követőidet, hanem például véleményük leírására.

 

Gratuláció

A Business Insider kutatásai szerint a posztok, amelyek tartalmazzák a „gratulálok” szót, fentebb kerülnek a hírfolyamban. Ez azzal magyarázható, hogy ha sokan gratulálnak hozzá, valószínűleg egy fontos életeseményről lehet szó, amelyről senki sem akarna lemaradni.

 

Reagálj a saját posztjaidra is

Lájkold a saját posztjaidat rögtön azután, hogy kitetted őket. Emellett mindig válaszolj a követőid kommentjeire, amellyel építheted a kapcsolatot köztük és az oldalad között.

 

Maradj titokzatos

Ha egyszerre mindig csak egy apró momentumát osztod meg annak, amin épp dolgozol, biztosan felkelted a követőid figyelmét, és érdeklődni fognak a folytatással kapcsolatban.

 

Ne fizess

Lehet, hogy a Facebook lájkok vásárlása eleinte jó ötletnek tűnhet, de hosszú távon nem az. Ezek a megvásárolt követők annak ellenére, hogy lájkolják az oldalad, interakciót nem folytatnak, így a statisztikáid nagyon rossz számokat mutatnak majd.

 

Elő a képekkel

A képek és videók sokkal nagyobb aktivitást eredményeznek a követők körében, mint a linkek. A kép nélküli, csak szövegből álló posztoknak a legrosszabb az elérésük.

 

Hass az érzésekre

Nem véletlen, hogy a reklámszakemberek is ezt tartják az egyik legjobb módszernek. Az érzelmek kiváltásánál nincs jobb mód az emberek megnyerésére.

 

Történetmesélés

Egy történet megosztása (érzelmi ráhatással) csodákat fog művelni a statisztikáiddal. A Humans of New York Facebook oldal tökéletes példa erre. Az egyik legnépszerűbb fotós oldal a Facebookon, amelyen minden poszt emberekről szól. Az emberekről készített fotók (főleg a rosszabb helyzetben lévő emberekről) érzelmeket váltanak ki belőlünk, amelyek által még jobban kötődni kezdünk.

 

Csak röviden

Érdemes a lehető legrövidebb, lényegre törő posztokat megosztanod, hiszen a legtöbben nem szeretnek több percen keresztül olvasni a lényeg után kutatva.

 

Posztolj következetesen

Minél következetesebben posztolsz, annál többen fogják megnézni az oldalad új tartalomért. A követők ezáltal kapnak valamit, amit várhatnak, ami iránt érdeklődhetnek. Emellett azt is megelőzheted, hogy a posztjaidat kiszűrje a hírfolyam, hiszen ha az olvasók nem keresik fel az oldalad, akkor a Facebook úgy értelmezi, hogy ez nem megfelelő tartalom számukra.

 

A tartalom a legfontosabb

Minden előbbi pontot végigkövethetsz, de ha a tartalmad nem trendi, egyik sem fog beválni. Mindig csak a legjobban sikerült tartalmat oszd meg! Gondolkodj mindig aszerint, hogy ha ezt más posztolta volna, te belájkolnád? Ha nem, akkor semmiféleképp se posztold ki a faladra.

 

Az új Facebook reakciókról

Jelenleg minden interakció emeli a poszt értékét, akár pozitív, akár negatív érzelmű. A dühös vagy szomorú interakciókkal telített posztokat azonban idővel a Facebook akár ki is szűrheti a hírfolyamunkból, így a poszt kevésbé lesz látható.

 

Következtetés

Természetesen a fenn felsorolt pontok közül nem mindegyik alkalmazható mindenkinél, de a nagy részük alkalmazható és jól működő, így érdemes megfontolni őket, ha jobb elérést szeretnél Facebook posztjaidnak generálni.

A bejegyzés az fstoppers.com cikke alapján készült.

Forrás:

http://psprovocative.com

 

 

Mihály Zsófia

Megosztás