Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Iparági sajátosságok az üzleti tervben

  •  Vállalkozz!
  • 2016-03-22 17:20:00
  • Gál Andrea
Valószínű, hogy már a könyöködön jön ki az üzleti tervhez kapcsolódó cikkek, de pont ezért egy nagyon átlátható anyagot késztettünk neked a könnyebb boldogulás miatt. Mielőtt azonban hozzá fognál az üzleti tervedhez, néhány sarkalatos kérdésen érdemes elgondolkodnod, ami segíteni fog számodra, hogy valódi sikeres vállalkozást építs fel.

 

Ilyen kérdések pl:

 

  • Melyek a legfontosabb piaci tényezők a vállalkozásom piacán?
  • Milyen jellemzői vannak a célpiacomnak?

 

Hát lássuk a különböző szektoroknak melyek a hangsúlyos elemei!

 

Ágazatok

Hangsúlyos elemek az üzleti tervben

Kereskedelem

A legfontosabb, hogy  bemutasd, hogyan jutsz el a vásárlóidhoz (értékesítési csatorna). Pontos, reális számokat tudjál megjeleníteni mind a tervezett bevételek (árak és értékesített mennyiségek), mind a költségek (fix és változó) területén.

Termelés

A termelési költségek és a szükséges infrastruktúra helyes megítélése a kulcs. Fontos, hogy látszódjon, honnan lesz meg a szükséges induló tőke az indításhoz. Mitől lesz a termék piacképes, milyen piaci szegmensre szánjuk és miért?

Szolgáltatás

A vevői igények helyes feltérképezése és a piackutatás kidolgozottsága lesz a leghangsúlyosabb elem. Fontos még megutatni, hogy milyen versenytársak vannak, és mi miben tudunk náluk jobbak lenni.

Innováció

A tervezett termék vagy szolgáltatás újdonságát és a kapcsolódó fizetőképes kereslet létezését kell egyértelművé tennünk az üzleti tervünkben. Be kell bizonyítani, hogy az újdonságunk piacképes is.

Szoftver fejlesztés

Hasonlóan az innovációhoz, a szoftver piacképességét kell bebizonyítani, továbbá azt, hogy hogyan lesz hosszú távon is fenntartható vállalkozásunk. Milyen továbbfejlesztési lehetőségeink lehetnek?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sikeres üzleti terv késztést kivánok!

 

Gál Andrea

Megosztás