Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Itt egy naprakész lista a világ majdnem összes startupjáról

  •  Aktuális
  • 2015-03-17 15:20:00
  • uzletresz.hu
Melyik a világ száz legfontosabb startupja? És a régiónkban? És Berlinben? Hát az újak között? Na és akik zenével foglalkoznak?

A Startupranking nevű webszájton estig kedvünkre böngészhetünk.

Ez az oldal olyasmi a szcénában, ami az Egri csillagok a felső tagozatnak: kötelező olvasmány, amelyhez hálás dolog újra meg újra visszatérni. Igaz, a besorolás nem fejvadászat útján történik, regisztrálni kell hozzá.

Ha a startupok számát tekintjük, az olimpiai dobogón az Egyesült Államok, India és az Egyesült Királyság áll. A top tíz az alábbi országokkal bővül: Indonézia, Spanyolország, Brazília, Kanada, Kolumbia, Olaszország, Nigéria. Magyarország a 23-ik a világranglistán. Jelenlegi 177 startupunk azt jelenti, minden 56 500-adik magyar lakosra jut egy gyors növekedésre képes mikrovállalkozás. Ezzel szemben az Államokban 320 millió amerikai él, és 4000 startup működik.

Ami a részletes számítást illeti, a Startupranking abból indul ki, mennyire fajsúlyos a startup jelenléte a neten és a közösségi médiában. Hány link mutat a webszájtra, milyen minőségűek, illetve milyen maga a honlap, az ott megjelenő tartalmak, az URL. A közösségi eredmény, mint mindig, az interakció részletein múlik – a lájkok és megosztások, a kommentek, a tweetek, a retweetek számán.

 

A cikk többi részéért KATTINTS!

 

Megosztás