Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kezdd már el!!!

  •  Vállalkozz!
  • 2015-05-13 14:05:00
  • Üveges Viktor
12+1 pont a sikerhez
"Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld" mondja Yoda mester a Star Warsban és ez kijelentés vállalkozóként is megfontolandó. Sőt törvény! Persze neked nem egy követ kell felemelned az ERŐ segítségével, mint Luke-nak de hagyd abba az ötletelést és vágj bele. A Ti Yodátok Üveges Viktor, aki saját tapasztalatait osztja meg 13 tippben.

Hogyan legyünk vállalkozók, ha nagyon kezdők vagyunk? Üveges Viktor online vállalkozó elmondja!

A mai sikeres vállalkozók is, valaha voltak kezdők. Kezdő vállalkozónak azonban sok esetben nem egyszerű, ezért adnék néhány saját tippet a kezdéshez. (Nem lesz rövid, de remélem hasznos lesz, annak aki végigolvassa)

Hogyan csináljuk, ha nem akarunk beleőrülni?

2 éve vagyok vállalkozó, kizárólag az online világra fókuszálva, de még én is kezdőnek mondom magam sok témában.

Ha eldöntöttük, hogy vállalkozók leszünk és megvan a nagy ötlet vagy akár több is, ideje belekezdeni.

1, Első dolog, legyél megszállottja a vállalkozásodnak. Minden nap tegyél érte valamit, ha kellően motivált vagy, és szereted a kihívásokat, vállalj többet. Munkahely vagy kellő mennyiségű pénztartalék mellett célszerű belevágni. De a tervezési szakasz általában nem kerül semmibe, csak az idődbe.

2, Legfőbb szempont a szervezés. Te vagy az ötlet gazda, neked kell tudnod nagyjából mit akarsz. Ha nem tiszta ülj le és írj össze mindent az ötletedről. Ezután rendszerezd, csoportosítsd az elképzeléseid. Gyűjtsd össze milyen technikai részekből áll a projekt. Ha jól csináltad elég nagy listád lesz a végén, ami rádöbbent, hogy ez nem lesz gyerekjáték.
Lesz benne webfejlesztés, mobilfejlsztés, seo, keresőoptimalizálás, marketing, szövegírás, jog, adózás, szállítás, számlázás és még sorolhatnám. Ahhoz, hogy ne őrülj meg, és ne menjen el a kedved, rendszerezned kell!!!! El kell fogadnod, hogy nem lehetsz mindenben szaki. Nem csinálhatsz te mindent, mert abból csak nagy káosz lesz és gyomorideg.

3, Szervezd le a munkákat. Oké, de kinek? Nem javasolnám a haverod vagy a haverod ismerősét. A feladatokat ne személyre akard leadni, ne embert akarj felvenni rögtön. Keress meg releváns cégeket a feladatra. Ha kezdő vagy, ezen az oldalon kaphatsz hasznos tanácsokat! Elakadtál, kérdezz vagy találj mentort!

4, Olvass rengeteg szakmai cikket az online világról. Marketingről, SEO-ról, jogról, vállalkozás építésről! Mindenről tájékozódj folyamatosan, hogy tudd milyen módszerek vannak manapság, amik segíthetik vállalkozásod. Így mellesleg könnyebb lesz felvenned a kontaktot cégekkel, hogy ne tűnj teljesen amatőrnek. Nem kell minden témában szakinak lenned, sokszor elég, ha kijegyzetelsz magadnak néhány okosságot és később keresel rá kivitelezőt. Új üzleti partnereiddel, ha van rá mód találkozz személyesen, nézz utána a neten. Ha jók a referenciái és van múltja akkor feltételezheted, hogy értenek ahhoz, amit csinálnak.

5, Online technika terén, törekedj az automatizmusra és az adatgyűjtésre!
Ha van adatod, van mit elemezned és priorizálnod.

6, Weboldalt csak SEO szakival kezdj, már a legelejétől fogva!
Keress webfejlesztő céget, de ne fukarkodj. Az olcsó weboldalkészítők munkái manapság semmit nem érnek. Nem lehet rájuk hosszútávon építkezni. A fejlesztő szinte sosem egyenlő a designerrel. Ő programozni tud, a grafikád bízd másra. Esetleg, olyan cégre ahol mindenre van megfelelő ember.
Köss össze mindent mindennel. Weboldalad, webshopod, facebookkal, twitterrel, g+al, stb. amit csak lehet.

7, Építs médiát magadnak!

Manapság a Facebook még a befutó ebben. Hozz létre rajongói oldalt, csoportot! Hirdesd magad célzottan, csinálj jó tartalmat! Legyen, olyan ami felkelti az emberek érdeklődését. Ne csak a termékeid told az arcukba, mert akkor hamar leépíted az oldalad.
Készíts egyedi posztokat, szöveges képeket, írj blogot!
Ha magadtól nem megy, bízz meg céget. Tartalomkészítőt vagy szövegírót, blog írót, stb.

8, Vegyél reklámhelyet vagy helyezést a keresőkben (Google Adwords)!.
Azt hinnéd egyszerű, de sokat kell tanulni mire mindent kitapasztalsz. Sok pénzt el lehet füstölni, ha tudás nélkül kezdünk hirdetni. Ebben a témában vagy kiokosítod magad, olvasol, tanfolyamra jársz, avagy megbízol egy céget, aki kezeli a profilod a te kéréseid alapján!

9, Keress egy jó könyvelőt és egy jogászt! Olyat, akit akár telefonon is elérsz bármikor és gyors segítséget ad. Intézi a céged hivatalos dolgainak egy részét.

Sorolhatnék még sok sok más hasznos tanácsot, de ez a lista minden cégnél más és más lesz. Ez csak egy javaslat, ami remélhetőleg abban segít majd, hogy ne őrüljünk bele a vállalkozásba.

10, A cél nem a sok pénz! A cél az, hogy élvezzük, amit csinálunk, és közben keressünk egy kis pénzt!
- Tölts elég időt a szabadban, sportolj, mindenképp kapcsolódj ki!
- Kell a tiszta fej, amivel sokkal hatékonyabban tudsz haladni!
- Legyen munkaidőd, mégha otthon melózol akkor is!
- Utána és hétvégén irány kikapcsolódni, ki így, ki úgy J

11, Találj ki egy számodra megfelelő stratégiát, ami neked jó! Elvégre is azért lettél vállalkozó, hogy ne másoknak dolgozz. J Manapság az online világban minden témában cégek sokasága áll rendelkezésedre.

12, A te vállalkozásod, a te LEGO-d!  Rakd össze magadnak és sikeres leszelJ Az én gondolkodásom és vállalkozásom ilyen felfogással működik és szépen halad előre! A lényeg, hogy ne legyünk türelmetlenek, nem lehet hirtelen meggazdagodni. De, ha mindent jól csinálsz 1-2 év alatt már egy jól működő vállalkozás boldog tulajdonosa lehetsz, ami szép profitot termel számodra. Ha elég kitartó vagy és motivált, akkor meghozza majd a várt eredményt! Közben fognak jönni mindig új ötletek, új megoldandó feladatok, de a lényeg:
nem a cél a fontos, hanem az oda vezető út!

+1, Ha végig csinálsz egy vállalkozást és az sikeres lesz, azt tovább fejlesztheted, javíthatsz rajta! Könnyebben kezdhetsz egy másikat is, mivel a tapasztalat és a tudás már a birtokodban van! Az online világ folyamatosan fejlődik és még fog is nagyon sokáig.

Sok sikert mindenkinek a saját vállalkozásához!

Megosztás
Sikeres szlogenek: milyet válasszak?
A jó szlogennek, vagyis más néven a küldetésnyilatkozatnak csak akkor van értelme, ha tényleg arra szorítkozik, amelyik területen tevékenykedünk.
   2015-08-05    Tippek
Hogyan lehet sokkal sikeresebb a cégem? Egyszerűen átlátható esettanulmány
Egy jó cégnél is fény derülhet a rejtőzködő problémákra a teljesítményértékelés bevezetésével egyetemben. A felszínre bukkanhat, hogy a munkatársak egy része nem eléggé jó vagy nem eléggé ösztönzött, és az ilyen esetekben váratlanul a produktivitás is leeshet. Mit lehet...
   2015-08-04    Vállalkozz!
Vágysz arra, hogy vállalkozó légy? Íme 11 pont, ami segít elindulni!
Alkalmazottból vállalkozóvá válni nem olyan egyszerű. Talán azt gondolod, hogy a tőkehiány az, ami a legtöbb embert megakasztja, de ez nem igaz. A legtöbben a bátorságpróbán buknak el, azaz egyszerűen nem mernek nekivágni. Félnek a “Mi lesz ha nem sikerül?” lehetőségtől.
   2015-07-14    Vállalkozz!