Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Lábad alatt a kincs , avagy mese a gyémántmezőről

  •  Tippek
  • 2015-11-10 18:00:00
  • Rácz-Akácosi Attila
A gyémántmező meséje egy olyan idős farmerről szól, aki miután eladta a farmját, fogta minden holmiját, és elindult Afrikába gyémántot keresni. A történet szomorúan ér véget, hiszen az öreg farmer gyémánt nélkül, szegényen, és magányosan halt meg valahol Afrika mélyén.

 

A sors pikantériája, hogy a szerencsét próbálni kívánó idős farmer eladott birtokán a büszke új tulajdonos viszont meglelte a világ legnagyobb gyémántjait. Ez a történet jól példázza, hogy bármire is vágyunk, bármit keresünk, nem kell messzire mennünk érte, legtöbbször a közvetlen környezetünkben is megtaláljuk, akár a lábunk alatt.

 

Igen, saját gyémántmezője van mindenkinek.

A saját tapasztalataidban, tudásodban, kapcsolataidban keresd a lehetőségeket, ne költözz el a világ másik végére, ne változz meg. Persze van egy kis csalafintaság a dologban, ezek a gyémántok, vagy más néven lehetőségek álruhát öltenek magukra, ez pedig nem más, mint a kemény munka.

 

Éppen ezért keresik sokszor az emberek másutt a gyémántot, mert ami a közelükben van, csak sok erőfeszítés és munka árán kerülhet a szemük elé. Addig feldolgozatlan állapotban, talán csak közönséges kőnek tűnnek az avatatlan szem számára. Ahhoz, hogy megtalálhasd a gyémántmezőt, és kitűzhesd a céljaid, nézz a lábad elé, és kutasd fel a kiemelkedő képességeidet!

 

Hallottál már a kiemelkedő adottságok elvéről?

Minden ember rendelkezik olyan adottságokkal, amik messze felülkerekednek az átlagos adottságaik felett. Átlagos adottság lehet, ha mondjuk jobban értünk a matematikához, mint a zenéhez, vagy jobban tudunk varrni, mint főzni.

 

Ha megtalálod azokat a kiemelkedő adottságaid, amikben kiemelkedő teljesítményt tudsz nyújtani, akkor szívvel-lélekkel törekedj arra, hogy minél tökéletesebbé válj az adott területeken. A felnőttkor egyik legfontosabb feladata, hogy rátalálj erre a területre, és minden tudásod szerint tökélyre fejleszd!

 

Sok sikert, és nézz a lábad elé, a közvetlen környezetedben kutass, mert valószínűleg ott hever a régóta áhított kincs!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889       

Megosztás
Hogyan nyerd vissza a belső erődet?
Létezik egy kis sziget Ázsiában, ahol az esős évszak az októberi hónapban kezdődik el. Az ekkor lehulló nagy mennyiségű csapadéknak kiemelkedő szerepe van a rizstermesztésre nézve, hiszen az itt élő emberek főként rizzsel táplálkoznak. Történt egyszer, hogy az októberi nagy esőzés...
   2015-11-19    Tippek
A kiemelkedő tudás sikeressé tesz!
Minél jobb vagy a munkádban, annál nagyobb lépéseket tehetsz a vállalati ranglétrán, természetesen felfelé. A piac törvénye egyszerű: a kiemelkedő teljesítményt kiemelkedő fizetéssel honorálja. Ugyanúgy igaz az is, hogy ha átlagos munkaerő vagy, akkor a díjazásod is átlagos lesz.
   2015-10-07    Tippek
Tényleg fiatalon kell vállalkozni?
Az ideális korú vállalkozó kicsit olyan, mint az okos lány a népmesében. Tűzről pattant, lendületes, energikus, becsvágya felfalná az egész világot, miközben megfontolt, dörzsölt, tapasztalt és tőkeerős is. Légy a levesben, hogy az előbbi csoport a fiatalságra, az utóbbi az érett...
   2015-03-16    Vállalkozz!