Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

"Mérgek", amiktől óvakodj!

  •  Lifestyle
  • 2015-04-01 09:10:00
Bár a tolerancia tényleg nagyon fontos érték, az életben nagyon sokszor nem engedheted meg azt, hogy olyan dolgokat viselj el, ami a sikereid útjában áll.

Lehetőség szerint mindig kerüld el azokat az emberi tulajdonságokat, amelyek mérgező hatásukra darabokra hullhat az, amit korábban felépítettél. Mindig kíméletlennek kell lenned velük szemben, mivel olyan folyamatok indulhatnak el cégedben, amiket nyilván nem akarsz… Így, ha meg akarod előzni a gondokat, ezektől az emberi tulajdonságoktól óvakodj:
 

„Egészségtelenség.” A sikeres emberek messzire kerülik azt, ami egészségtelen, legyen az bármi. Ha sokáig benne vagy egy rossz kapcsolatban –legyen az baráti -, vagy párkapcsolat -, ha nem kapcsolódsz ki, ha egészségtelen szokásoknak hódolsz, akkor bizony a saját sikereid ellensége vagy! Ehelyett inkább ülj le, és írj egy listát, azokról a dolgokról, amelyeket megváltoztatva kiegyensúlyozottabb életet valósíthatsz meg, és ne habozz cselekedni, ha szükséges!

 

Önsajnálat hibájába esni is az egyik legrosszabb, amit tehetsz… Csakis Te vagy a sikereid kovácsa, ha ezt te nem így gondolod, és mindig mást hibáztatsz, okolsz, akkor a lehető legnagyobb mértékben mérgezed és károsítod az életed! A körülmények sokat számítanak, ezt mi sem tagadjuk, azonban ezek bizony sokszor csak kifogások keresése…. Ha pedig erre pazarolod az erődet és az idődet, akkor ez a fajta vakságod meg fog akadályozni a további sikerek elérésében…

 

Igen nagy hiba, ha mindig és mindent irányítani akarsz, mert az életben a legtöbb tényezőre bizony nincs, de nem is lehet befolyásod. Rossz események mindig történni fognak veled, ha ezt nem fogadod el, állhatatosan ragaszkodsz ahhoz, hogy kontrollálni akarsz mindent, akkor nem csinálsz mást, becsapod magad. Inkább koncentrálj arra, amire ténylegesen van befolyásod, és egyszer csak azt veszed észre, hogy minden sikerül körülötted…

 

Ám, hogy ezt megvalósíthasd, szükséges az is, hogy rend és tisztaság legyen körülötted! Fontos, hogy zabolázd meg az irodádban jelenlévő káoszt, mert ez negatívan befolyásolja a munkád hatásfokát. Ha abban bízol, hogy a „zseni átlát a káoszon”, nos… akkor ezt nagyon gyorsan fejezd be, mert nincs így! Sikereid egyik kulcsa, hogy minden folyamatot átlátsz, és ha már egy fontos papírlapot sem találsz meg a saját asztalodon, akkor komoly eredményeket miért vársz?

 

Általános hiba továbbá, hogy a vezetők még akkor sem mernek igazán megbízni munkatársaikban, ha gajra is megy a vállalkozásuk ez miatt… Céged vezetésének felelőssége bár csak és kizárólag a tied, de olyan hibát ne kövess el, mint mások! Kizárólag olyan embereket vegyél fel, akikben megbízol, és teendőiket nem kell a nap huszonnégy órájában felügyelned a bizalmatlanság miatt. Az üzletben sem kötelező, hogy az általános bizalmatlanság mérgezze vállalkozásodat.

 

Így mutass példát magatartásoddal a többieknek is. Ha azt látják, hogy betartod az normákat, hidd el, veled is így fognak bánni, mivel mindenkinek ez az érdeke. A bizalmatlanság szörnyű velejárója, hogy általánosan nem bízunk egymásban. Légy kivétel, és vállalkozásoddal mutass példát a többieknek!

 

Nem szabad azt sem hagynod, hogy egy probléma miatt érzett dühöd irányítsa tetteidet. Ez az érzés olykor minden emberben ott van, és nincs is ezzel baj, azonban ha átveszi feletted az irányítást, akkor kényelmetlen szituációkba kerülhetsz! Ne engedd, hogy haragod emberek felé forduljon, mert kártékony, viszont, ha ezt a probléma felé irányítod, akkor olyan extra erőt kaphatsz, ami bőven elegendő. Ha pedig így sem tudod levezetni, akkor inkább vegyél ki egy szabadnapot és menj le az edzőterembe…

 

Szívedet-lelkedet beleteszed a vállalkozásba? Nagyon jó, de nem elég! Fontos, hogy munkatársaid is lelkesedjenek a céljaidért, ezért mindig próbáld elkerülni a középszerűséget… Ha középszerű vagy, akkor állhat bármilyen fantasztikus emberekből is a csapatod, hosszútávon nem fognak küzdeni érted! Meg kell találnod azokat az értékeket, amikben különleges vagy, mert hidd el, te is rendelkezel ilyenekkel!

 

Jól bárki el tud vezetni egy céget, de te ennél többre vagy képes! Soha ne elégedj meg az átlagossal, ugyanis az hosszútávon egyenlő a vereséggel!

 

Lehetne még sorolni azokat a tényezőket, amelyeket vállalkozóként mindenféleképpen el kell kerülnöd, csak nem érdemes, mert ha kicsit elgondolkodsz, te is rájössz, mely tulajdonságok mérgeznek téged. Innentől kezdve pedig rajtad áll, hogy mit is kezdesz ezzel. Mi mindenféleképpen bízunk benned…

Megosztás