Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Mezőgazdaság tudományos profizmussal, avagy bemutatkozik a Polgári Agrokémia Kft

  •  Sikersztorik
  • 2015-11-02 18:45:00
  • Gál Andrea
Egy különleges céget szeretnénk nektek bemutatni a mai napon, akik történelmi múltja van! Igen, jól olvastátok! A Polgári Agrokémia Kft. jogelődjeivel közösen 1966 óta dolgozik a mezőgazdaság magas és minden igényt kielégítő kiszolgálásán.

 

A cég közel 50 éves tapasztalata a folyékony ammónia talajba történő bevitelénél egyedülálló. Bár napjainkban nem sok termelő és szolgáltató cégre jellemző, a Polgári Agrokémia Kft-nél mégis kijelenthető, hogy 100%-ig magyar tulajdonú.

 

És mi titkuk, hogy ilyen „történelemmel” rendelkeznek?  

 

Ahogy Garzó Galatea mondja: Csak az maradhat talpon, aki folyamatosan energiát fektet a szakmai fejlődésébe, ismeri az időről időre változó technológiai vívmányokat és ennek tükrében megfelelő innovációkat vezet be.”

 

Kérlek olvassátok figyelmesen, hogy egy családi vállalkozás, hogyan tud sikeresen működni az „új” generáció bevonásával!

 

Lassan fél évszázados céget köszönthetünk a Polgári Agrokémia Kft. nevében a FIVOSZ tagok között. Az eltelt idő is igazolja, hogy a folyamatos megújulás a siker egyik titka  a vállalkozások életében. Kérlek, néhány mondatba mutasd már be cégetek tevékenységét.

A Polgári Agrokémia fő tevékenysége mezőgazdasági szolgáltatásnyújtás. Célunk, hogy az általunk kezelt földterületekről minél kedvezőbb terméshozamú és jó minőségű termény kerüljön betakarításra.  Az országban egyedüliként foglalkozunk folyékony ammónia injektálással, mely a legköltséghatékonyabb nitrogén tápanyag-utánpótlás. A technológia sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy évente 110 millió tonna mezőgazdasági nitrogén cseppfolyós ammónia formájában kerül kijuttatásra világszerte. A folyékony ammónia nitrogéntartalma 82,3 %, míg a széles körben használt Pétisóé mindössze 30%.  Emellett nagy előnye, hogy a szolgáltatás a szállítást és kijuttatást is magában foglalja, ezzel felszabadítva a megrendelő munkagépeit és idejét.

 

Egy másik tevékenységi körünk szerves tárgya szórása, melyet már az ókorban is tápanyagforrásként használtak a növénytermesztésben.  Manapság azonban egyre nehezebb megfelelő minőségű és mennyiségű istállótrágyához jutni. Ennek köszönhetően a korszerű tápanyag-utánpótlási technológiák - mint amilyen folyékony ammónia injektálás is – egyre nagyobb teret hódítanak.

 

Az ország egész területén szállítunk ammóniát a hűtőházakba hűtőközegként, valamint egyéb ipari felhasználóknak.

 

 

 

A Polgári Agrokémia Kft. életében melyek voltak a legfontosabb fordulópontok?

A cég a csőd szélén állt kb. 10 évvel ezelőtt. Édesapám ebben az időszakban már résztulajdonos volt és jól felismerte, hogy csupán a nem megfelelő működés eredménye a veszteségesség. Édesapám hitt benne, hogy a cég fel tud virágozni. Azonnali változtatásokat vezetett be. Megújult a menedzsment, ekkor került az ügyvezetői székbe a nővérem Gabriella, aki a megfelelő emberekkel körülvéve magát beteljesítette Édesapám jóslatát és nyereségessé tette a céget. Megindultak az átszervezések és a géppark modernizálása. Azóta is folyamatos fejlődésre törekszünk. 2016 januárjában fejezem be tanulmányaimat és magam is csatlakozom a menedzsmenthez. A marketingért és kommunikációért fogok felelni. Remélem, hogy belépésem épp akkora sikereket vonz majd magával, mint a nővéremé 10 évvel ezelőtt.

 

 

Kik a megrendelőitek, vásárlóitok?

Folyékony ammónia injektálást és szerves trágya szórást Polgár kb. 120 km-es körzetében tudunk költséghatékonyan vállalni. Ez magában foglalja Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, és Borsod-Abaúj-Zemplén megyét, valamint Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye határait. A megrendelőink között tudhatunk, olyan fontos partnereket, mint a Szirák Farm Kft. (Borsodszirák), Aranykalász Mg. Kft. (Mezőkeresztes), Bocskai Mg. Szövetkezet (Hajdúhadház), de megfelelő logisztikával a pár hektárral rendelkező ügyfelek igényeinek is eleget tudunk tenni.

 

Az ország egész terültén szállítunk hűtőházakba: Ferropharma Kft. (Dóc), Kométa 99 Zrt. (Kaposvár), Alföldi tej Kft. (Székesfehérvár), Hungerit Zrt. (Szentes)

 

Hogyan juttatjátok, el a célcsoport részére a legfontosabb ismereteket illetve hogyan találnak rátok?

Igyekszünk minél több szakmai rendezvényre ellátogatni. Minden évben részt veszünk a Farmer Expo kiállításon Debrecenben. Regionálisan megjelenő kiadványokban, szakmai lapokban hirdetünk. Egyre erősebb online marketinget folytatunk és mindennél fontosabb szerepet tulajdonítunk a személyes felkereséseknek. Jövőre egy nagyobb volumenű vevőtalálkozó megszervezését is tervezzük. Valamint az év minden napján szeretettel várjuk az érdeklődőket polgári irodánk tágas tárgyalójában.  

 

 

Cégetek elkötelezett a magas minőség és a fejlesztések iránt. Az elmúlt években milyen fejlesztéseket folytattatok illetve rövidtávon, milyen további céljaitok vannak?

Megszereztük az ISO 9001:2008 és ISO 14001:2004 tanúsítványokat, melyeket jövő évben az új szabványoknak megfelelően szeretnénk frissíteni. 2013-ban vásárolt a cég egy db Renault teherautót és a tavalyi év februárjában még két darab tehergépkocsi került beszerzésre. 2014-ben a tápanyag hatékonyabb kijuttatásának érdekben korszerű GPS technológia alkalmazását kezdtük meg 6 db injektálón. Rövidtávon cél a géppark modernizálása, ami magában foglalja további injektálók digitális kijuttatóval való felszerelését. Idei évben megkezdtük az erőgép parkcseréjét, beszerzésre került egy db Massey Ferguson 7614 erőgép, melyből az elkövetkező két évben még három darabot szeretnénk megvásárolni. Az országban a legszakszerűbb tápanyag kijuttatásra törekszünk, ezért folyamatos kutatásokat végzünk Prof. Dr. Pepó Péter vezetésével a Debreceni Egyetemen. Természetesen figyelemmel kísérjük a külföldi tendenciákat is. Folyamatos cél a hatékonyság növelése, a fejlődés, a megújulás és az innováció.  

 

Mit tanácsolsz a vállalkozásoknak, hogy ők is hosszú távon maradjanak és működjenek a saját piacukon?

Azt gondolom, hogy a változó piaci viszonyok mellett a legfontosabb a körülményekhez való megújulás. Csak az maradhat talpon, aki folyamatosan energiát fektet a szakmai fejlődésébe, ismeri az időről időre változó technológiai vívmányokat és ennek tükrében megfelelő innovációkat vezet be.

 

Elérhetőségeink:

Polgári Agrokémia Kft.

4090 Polgár, Hősök útja 102.

Tel/fax: +36-52-391-777

e-mail: info@ammonia.hu

weboldal: www.ammonia.hu

Garzó Gabriella – CEO +36-30-425-2146

Garzó Galatea- +36-30-841-4501

Radócz József – Termelési vezető +36-30-425-2146

Huli Tamás – Szakmai vezető +36-30-925-3975

Fridrikné Judit – Adminisztrátor +36-30-349-1088

Megosztás