Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

„Minek vállalkozni?” fakadt ki Réka

  •  Vállalkozz!
  • 2015-03-10 14:05:00
Én is nap, mint nap szembe kerülök mindenféle problémával, azonban bármilyen nehéz is, ezeknek az akadályoknak mind mind üzenete van!

 

„Minek is kellene ma Magyarországon vállalkozni? - teszik fel olyan sokan ezt a kérdést manapság. Igen, a vállalkozói lét lassan meghal, mert a politika …, mert a gazdaság …, mert a környezet…, a sok kifogás megöli a cselekvési vágyat az emberek fejében.”  Oszlánczi Réka a Creppy Palacsintaház tulajdonosa, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének tagja, a 2014-es Év Jövő Reménysége díjazottja:

„Nézzük csak meg az utca legtöbb emberét: ugyanaz a forgatókönyv nap, mint nap: ébredés után egész napos rohanás, stressz, és épp a legfontosabb dolgok kerülnek ki mindig a fókuszból, hogy valójában miért is van mindez! Mi ennek a hajtásnak a legfőbb célja? Legtöbben erre azt felelik, hogy el kell tartani a családot, helyt kell állni! De boldog így az ember? 10-ből 9 megkérdezett utálja a munkáját, azt a munkát, azt a tevékenységet, amit napjában 8-10 órában végez! Rendjén van ez? HÁT NEM! Akkor miért nem változtat rajta ez a 90%? Itt merül fel a számtalan kifogástenger.

Én, mint egy borsod megyei, miskolci fiatal vállalkozó nő szeretném bizonyítani, hogy egy hátrányos helyzetűnek tartott országrészből is lehet sikeres vállalkozást létrehozni. Igen, ez munkával jár, igen ez nehéz, és sok az akadály. Pláne környékünkön. Sajnos alkalmazotti munkatapasztalattal nem rendelkezem, így nem tudom milyen a másik oldal, hiszen már 18 évesen saját cégem és vállalkozásom volt. Éttermemet az egyetemista évek alatt kezdtem el üzemeltetni, ami környékünk legforgalmasabb vendéglátóegysége, amit a mai napig élvezettel vezetek, és irányítok. Hogy megérte e? IGEN! Hogy könnyű volt e? NEM!

Én is nap, mint nap szembe kerülök mindenféle problémával, azonban bármilyen nehéz is, ezeknek az akadályoknak mind mind üzenete van: tudom, hogy azért gördülnek elém, hogy erősítsenek. Tudom, hogy folyamatosan erősödnöm kell az élet számos területén: hatékonyabb akarok lenni. Ehhez viszont nekem kell megküzdenem a felmerülő gondokkal, hiszen tudom jól, hogy a siker árát sajnos előre kérik: pénzben, időben, és lemondásban kell megfizetni. Ezt a részt senki sem irigyli. Az a 10-ből 9 ember, aki a hétköznapok rabságában él, úgy gondolja, hogy előbb ide a sikerrel, és majd utána valamit hozzáteszek a dologhoz. Ők a “bárcsak” emberek, akik a lottó 5-ösben bíznak, és szerencsétlenségükért mindenki más a felelős.

Jó hírem van: mindez fejben dől el, és nem a körülmények alakítják sorsunkat, hanem mi magunk. Ha úgy gondolkodom, hogy fiatal borsodi lányként nem lehet sikeres étteremvezetőnek lenni, akkor ma nem vagyok az. Ám én arra gondoltam, hogy én megküzdök a felmerülő problémákkal, és nekem sikerülnie kell. Az elején persze hogy senki nem fogadott el egy szőke fiatal lányt vezetőként, persze, hogy nem tudtam leülni tárgyalni úgy, ahogy ma tudok. Rengeteg akadály merült fel, amivel magamnak kellett megbirkóznom, hiszen én magam akartam a sikeres étterem tulajdonos lenni. Számomra ez az utazás közel 12 éve tart, és úgy gondolom, hogy életem végéig fogom képességeimet fejleszteni: éget a vágy, hogy új dolgokat tanuljak meg, hatékonyabbá fejlesszem magam, mert csakis így tudom elérni célom.

 

Biztatok mindenkit arra, hogy vegye kezébe sorsa irányítását! Más nem fogja helyettünk az utat végigjárni, és tudom, hogy a siker árát előre kell megfizetni, és nagyon drágán adják, de maximálisan megéri. /nemcsak anyagilag!/ Fogjunk össze, hogy könnyebb legyen az út! Hajrá fiatal vállalkozók!”

 

Tudtad, hogy Réka egy országos étteremláncot épít? Ő is részt vesz a FIVOSZ-BossConnect Mentor Programban, melyre ide kattintva jelentkezhetsz!

Megosztás
Steve Jobs 13 leginspirálóbb idézete
Legendás élete volt, ám Steve Jobs-ra nem csak azért emlékeznek az emberek, mert egy hihetetlenül sikeres vállalatot épített fel, hanem azért is, mert rettenetesen szókimondó volt.
   2015-11-19    Tippek
Akarsz egy speciális gasztro-franchise hálózat tagja lenni?
A Creppy Franchise System, mely a palacsintára épülő vendéglátás zászlóvivője, új partnereket keres!
   2014-12-30    Aktuális
Creppy - PalacsintaHáz Étterem
"Merj nagyot álmodni, annak az ereje nélkül nem működik hosszú távon." A FIVOSZ 2014 „Jövő reménysége” díjazottja
   2014-12-29    Sikersztorik