Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Mit tegyek, ha meg akarom szüntetni a KATA-t?

  •  Pénzügyek
  • 2015-06-18 13:00:00
  • Gál Andrea
Mi a teendőm, ha a vállalkozásomhoz fűzött remények nem vállnak be? Vagy éppen ellenkezőleg! Sokkal több bevételem lesz/van, mint amennyit a KATA-s vállalkozásom a kedvező adózás mellett enged!

Hogyan szüntethetem meg a KATA-s vállalkozásomat?

KATA adózás megszüntetése, megszűnése hogyan történhet?

Ha valakinek nem megy az üzlet, és azt a havi 50 ezer ft katát sem tudja fizetni, akkor lehetősége van az egyéni vállalkozását szüneteltetni vagy megszüntetni. Erre érdemes figyelni, mert ha halmozódik az adótartozás, az egyéni vállalkozó a felhalmozott tartozásáért a saját vagyonával felel, úgyhogy vagy szüneteltetni kell vagy megszüntetni, semmi szükség halmozni a tartozást, mert nagy baj lehet belőle.

KATA adózás megszűnik a bejelentés hónapjának utolsó napjával, ha a KATA adózó saját elhatározásából nem kívánja a KATA adózást a továbbiakban folytatni. Magát a KATA adózás választását év elején ajánljuk, mert év közben a KATA adózásra  váltásnál a tört időszakra külön beszámolót és adóbevallást kell készíteni. A KATA adózás kiválasztása után be lehet lépni bármelyik hónap elején és ki lehet lépni a KATA adózásból bármelyik hónap végén. A KATA adózó, aki egyszer kikerült vagy saját elhatározásából kilépett a KATA adózásból, Ő 2 éven belül nem választhatja ismét ezt az adózási formát. Havonta maximum 500.000 Ft-os árbevételt érhet el vállalkozása, mert ha túllépi ezt, akkor a KATA adózás megszűnik és a megszűnés után pedig kötelező lesz visszalépnie a hagyományos adózásba.

Bízunk segítségedre voltunk!

Lájkold és oszd meg Facebook bejegyzéseinket, ha tetszett!

 

Megosztás
Mire figyeljünk, ha KATA-sok vagyunk?
Az alábbiakban számos olyan pontra hívjuk fel a figyelmedet a vállalkozás működtetése során, amely, ha Katas-ok vagyunk, elengedhetetlen, hogy elkerüljük a mulasztási bírságot, Sőt! A KATA adózás kedvezményének megszüntetését.
   2015-09-10    Pénzügyek
Egyéni vállalkozás indítása: ezek kellenek hozzá
Egyéni vállalkozást indítani ma a legegyszerűbb vállalkozási forma, hiszen akinek van ügyfélkapus regisztrációja, az ezen keresztül akár egy nap alatt is elintézheti a szükséges adminisztrációt.
   2015-07-28    Vállalkozz!
Jó döntés katát, kivát választani
A vállalkozások adóterheinek könnyítése és az adminisztráció csökkentése érdekében 2013-ban új adózási módszereket vezettek be. Az új lehetőségek választása esetén az adózó havonta egy összegű tételes adót vagy 16%-os vállalati adót fizet.
   2015-06-23    Pénzügyek