Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Mitől lesz valaki sikeres cégvezető?

  •  Vállalkozz!
  • 2015-06-28 13:15:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Hogy mitől lehet sikeres egy cég vezetése, az minden esetben konkrétan magán a cégvezetőn múlik. Hogy mitől lehet sikeres maga a cégvezető, az viszont már egy rendkívül összetett kérdéskör!

Elgondolkoztál már azon, hogy miért történik az, hogy amennyiben két különböző ember ugyanazzal a problémával néz farkasszemet, akkor mindketten másképpen reagálnak rá?

Így előfordulhat,

  1. hogy míg egyikük belerokkan a problémába,
  2. addig a másik képes felülemelkedni rajta, sőt mi több, akár még előnyt is tud kovácsolni belőle.

Ez a különbség nem másból fakad, mint az emberek egyéni attitűdjéből.

A sikeres cégvezetőkkel kapcsolatos érdekesség, hogy a legtöbben rendkívül hasonló emberek, ergo mindannyian rendelkeznek olyan sikertényezőkkel, amelyek meghatározzák a cég irányításában vállalt sikerüket.

A sikeres vállalkozó már akkor tudja, hogy mitől lesz már az első percben nyereséges a vállalata, mielőtt még konkrétan megkezdte volna vele a munkát.

Azoknak az embereknek, akiket sikeres cégvezetőknek tekinthetünk, az első és legfontosabb tulajdonsága egyértelműen a türelem , hiszen ők azok, akik megtanulják kivárni az elvetett mag termését, az aratást. Akárcsak úgy, mint maga az anyatermészet, hiszen amennyiben korán szedjük le az almát, elrohad, semmint beérne. Pont így van ez a vállalati szférában is!

A türelem természetesen nem jelent inaktivitást, sőt mi több, a sikeres vezetőnek inkább proaktívnak kell lennie, villámgyorsan kell cselekednie minden helyzetben, összességében pedig szükséges mindig megragadni és megtartani a kezdeményező szerepét.

 

Legyél képes felülemelkedni és előnyt kovácsolni a problémákból!

A legjobb vállalkozók nem csak egyszerűen reagálnak az eseményekre, és végképp nem elszenvedik azokat, sokkal inkább kiváltják és önmaguk okozzák őket.

Egy jó cégvezető mindemellett megfelelő csapatjátékos is, sosem egyedül szeretné kivitelezni terveit, hanem csapatban dolgozik és csapatban gondolkozik is, így a babérok learatását sem egyedül végzi. Sőt mi több, inkább hivatkozik munkatársaira, hiszen tudja, hogy nélkülük nem ment volna.

Ezeket egy jó cégvezető azonban nem csak kimondja, hanem valóban így is gondolja, illetve meg is hálálja a csapatmunkát a társaknak.

Ha jó cégvezetők akarunk lenni, akkor fontos, hogy biztos hátteret építsünk ki magunk mögé, ami sokkal inkább lelki, semmint anyagi biztonságot jelent. Ha egy cégvezető mögött egy biztos és kiegyensúlyozott családi háttér áll, akkor az meglátszik a cégen belüli harmónián is, de ez természetesen fordítva is igaz... Így fontos, hogy a személyes problémákat sose vigyük be a cégvezetésbe, a magánélet és ez ugyanis két külön dolog!

Ez leginkább a felelősségvállalásban nyilvánul meg, hiszen a jó cégvezetőt az különbözteti meg társaitól, hogy a hibáit is bevallja, felvállalja, és nem kudarcként éli meg, hanem saját javulását látja benne.

Habár manapság egyre elcsépeltebb kifejezés, de a jó cégvezetőnek minden körülmények között becsületesnek is kell lennie, az adott szó ugyanis egy vállalkozásban gyakran többet jelent, mint egy írásos szerződés!

Egy jó vállalkozó mindemellett sosem halogat sokáig, ha feladat elé állítják. Nem azt kérdezi, mikor, hanem azon gondolkodik, hogy miként álljon neki a leghatékonyabban.

Sajnos azonban van árnyoldala is mindennek, hiszen ahhoz, hogy sikeres cégvezetővé váljunk, gyakran ki kell lépnünk a komfortzónánkon kívülre is, hogy elérjük céljainkat, amelyek újabb és még nagyobb sikereket hozhatnak.

Ezek nélkül senki sem fejlődik, és senki sem válhat egyre jobbá!

Sok sikert!

FACEBOOK

Rácz-Akácosi Attilától

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889       

Megosztás
Állásinterjú: Ki nem találnád, mivel kezdi egy vezérigazgató
Nem szokványosan indítja egy amerikai szoftvercég igazgatója állásinterjúját írja a Business Insider. Robert Reid az Intacct pénzügyi szoftvereket készítő cég vezetője rögtön a bemutatkozás után megkérdezi, hogy miről szeretne beszélni a jelentkező. A potenciális munkavállalót...
   2015-10-23    Tippek
10 tipp a megfelelő alkalmazott kiválasztásához
Egy cég, vállalkozás egyik alapja a megfelelő, hozzáértő, sokoldalú, lojális és dolgozni akaró alkalmazott. Az emberek azonban sokfélék, így nehéz kiválasztani azt, aki nem csak a megnyerő önreklámmal próbál állást találni, hanem valóban dolgozni fog, ráadásul jól.
   2015-10-21    Vállalkozz!
6 szabály a zseniális cégvezetésért
Bár valószínűleg úgy érzed, hogy a cégalapítással túlléptél a legnehezebben, a java csak ezután jön. Jól vezetni egy céget nem egyszerű, pláne nem kezdőként, de adunk hat tippet, hogy egy kicsit könnyebb legyen.
   2015-10-19    Vállalkozz!