Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Most komolyan: még mindig nem mobilbarát az oldalad?

  •  Webes varázslatok
  • 2015-05-01 07:30:00
Büntet a Google
Írógéppel is készítheted a szóróanyagodat, miközben traubisodát kortyolgatsz és téli fagyit harapdálsz... Kicsit retro, amely nem feltétlenül baj, de a weboldalad legyen mobilbarát! A Google ugyanis megbüntet, ha nem tartasz lépést a fejlődéssel.

A magyar honlapok mindössze 2 százaléka mobilbarát. Megdöbbentő ez a szám és hatalmas öngól. Egyrészt, mert ma már az elsődleges keresések (azaz nem a vásárlások, hanem a vásárlást megelőző nézelődések) fele mobil eszközről érkezik. Másrészt most a Google megbünteti a többi 98 százalékot. Hogyan teheti ezt meg? Nagyon könnyen, mivel ő a legnagyobb kereső, és egyszerűen lerontja a nem reszponzív oldalak rankingjét. Talán már tapasztaltad is, hogy a találati listában az utóbbi időben rosszabbul szerepelsz.

Mindenekelőtt ellenőrizd ezen a felületen, hogy a Google mobilbarátnak érzékel-e. Ha gyors megoldást szeretnél, nem kell a teljes oldalt újraprogramozni (bár ez lenne a legjobb), elég ha fejlesztetsz egy m.tehonlapcímed.hu oldalt, ahol a minimális információ megvan a cégedről. 

Megosztás
Weboldalkészítés és webergonómia: mitől lesz használható az oldalad.
Mielőtt részletesebben szót ejtenénk a címben szereplő fogalmakról, határoljuk be őket, mit is jelentenek pontosan. A webergonómia (web usability – használhatóság) tulajdonképpen a marketing egyik részterületéhez tartozó fogyasztói magatartást vizsgálja árgus szemekkel.
   2015-07-06    Webes varázslatok
A közösségi média helyes marketing stratégiája
A közösségi marketing egy hosszú távú, minden területre kiterjedő marketing stratégia része: ha valaki egyszer ráérzett az ízére és a sikerekre, az már nem tud csak úgy kiszállni belőle.
   2015-07-04    Webes varázslatok
Példaértékű: a LEGO tudja, hogyan kell használni a közösségi médiát!
A LEGO-t mindenki ismeri, bizonyára neked is volt legalább egy kis doboznyi műanyag kockád, melyekből elmélyülten építettél fel babaházat, autót, puskát.
   2015-07-01    Webes varázslatok
Optimalizáljunk mobilra is!
2015-ben a mobil eszközök ugyanolyan figyelmet érdemelnek a látogatószerzésben, mint az asztali gépek; egyik eszköz sem kerülhet ki a fejlesztés és a keresőoptimalizálás fókuszából.
   2015-06-11    Webes varázslatok