Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Ne játszd el, hogy nagymenő vagy!

  •  Pénzügyek
  • 2015-04-27 10:55:00
Vállalkozó vagyok, én döntök. Saját irodám van egy jó nagy, saját bőrszékkel. Üzleti ebédekre hívom a partnereimet és a vállalkozói (természetesen aranyszínű) hitelkártyámat már fel sem kell mutatnom az étteremben, mert minden nap ide járok… Ezeket felejtsd el! Pontosan az ilyen költségek miatt futsz ki a keretedből. Ne játszd el, hogy nagymenő vagy, ráérsz még. Tudom a saját iroda és az üzleti ebéd is menő, de egyelőre spórolnod kell! Íme 3 tipp hogyan. Aztán jöhet majd a Tesla és a többiek!

1, Nem kell saját iroda!

Először is, használhatnál közösségi munkahelyet a jelenlegi irodád helyett… Egyre népszerűbbé válnak az ilyen terek, hiszen tökéletes megoldást nyújtanak olyan vállalkozóknak, akiknek szükségük van egy irodára, de nem rendelkeznek az ehhez szükséges anyagi fedezettel.  Ráadásul az iroda lényegéből fakadóan nemcsak, hogy olcsóbban úszhatod meg a bérlést, de akár váratlan brainstormingokba is belefuthatsz, kapcsolatokat építhetsz és segítséget is kérhetsz más vállalkozóktól.

Gyakran hallott ellenvetés ezekkel az irodákkal szemben, hogy nem a legmegfelelőbb helyek befektetőkkel vagy ügyfelekkel történő tárgyalás során. Ez némely esetben igaz lehet, de manapság egyre több ilyen irodában nyílik lehetőség konferenciaterem bérlésére is, ami teljesen kiküszöböli ezt a problémát. Ráadásul a tapasztalatok szerint sokkal csendesebbek ezek, mint amire elsőre gondolnánk, így igazán nem nehéz találni egy csendesebb zugot a tárgyalásra.

Kezdetben érdemes sorra járni ezeket a helyeket, hogy megtaláld a neked legmegfelelőbbet, hiszen az ár, az elhelyezkedés és a felszereltség mind-mind olyan tényező, amit figyelembe kell venned. Hidd el azonban, hogy ameddig céged nem növi ki magát annyira, hogy saját emeletet bérelj, ezek a terek tökéletesen meg fognak felelni az elvárásaidnak úgy, hogy közben rengeteg pénzt is spórolsz. Ráadásul, ha szerencséd van, még értékes embereket is megismerhetsz.

2, Elég 4 óra is

Ugyancsak sokat tudsz spórolni, ha részmunkaidős foglalkoztatásban is gondolkodsz. Ez főleg akkor kerülhet előtérbe, ha technikai fejlesztési problémára keresel szakembert. Bár a tökéletes munkaerőt alap esetben is nehéz megtalálni, ez hatványozottan igaz a fentebb említett esetben, ugyanis a kereslet túlságosan nagy és nagy valószínűséggel nincs arra elég pénzed, hogy teljes munkaidőben foglalkoztass egy ilyen szakmai tudással rendelkező munkavállalót.

Ekkor jöhet képbe megoldásként a részmunkaidő, ami annak ellenére jelenthet megoldást, hogy Magyarországon még nem túlságosan elterjedt foglalkoztatási forma. Ha te sem hiszed, hogy a végeredmény nem függ a belefektetett munkaórától, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy a techóriás Google vajon miért ad egyre több kollégájának gyakorlatilag kötetlen munkaidőt.

3, Üzleti ebéd helyett kávé

Az üzleti ebédek azért igazán veszélyesek, mert soha nem tudhatod, hogy végül mennyibe is kerül neked. Vannak, akik tisztában vannak a kezdő vállalkozók anyagi helyzetével és vannak olyanok, akiket ez nem érdekel. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, próbáld meg ezeket az ebédeket, vacsorákat kávézásokra cserélni, hiszen sokkal nehezebben vered magad költségekbe egy kávézóban, mint egy drága étteremben. Ráadásul ezek az alkalmak sem rosszabbak, mint egy fényűző ebéd, egy vészhelyzet esetén például könnyebben tudsz reagálni egy kávé mellől, mint egy többfogásos étkezés kellős közepén. Hogy vannak-e olyan esetek, mikor muszáj étterembe menned? Természetesen, de ha sikerül lecsökkentened ezeket az eseteket, egy tonnányi pénzt tudsz megspórolni magadnak.

Megosztás
Íme a meggazdagodás titka Warren Buffett szerint
Warren Buffett (a vagyona ma mintegy 53 milliárd dollár körül van a Forbes.com szerint) évente ír nyilvános leveleket abból a célból, hogy tanácsaival egyengesse mások útját a meggazdagodás felé.
   2015-09-23    Pénzügyek
6 lépés a sikeresebb helyi vállalkozáshoz!
Hogyan lehet a cégem sikeresebb? Hogyan tudnék növekedni? Hogyan tudnék több ügyfelet szerezni a környékről? Mitől lesz egy cég piacvezető? Ha ezek a kérdések felvetődtek már benned, akkor az alábbi, Richard Branson tollából származó írás neked szól…
   2015-09-17    Tippek
30 listapont a 30. évig nem csak 30-asoknak
Nemhogy a 30 évesek, de még az 50-60 évesek nagy része sem ismeri igazán a pénzt. Akkor miért pont 30? Azért, mert minél korábban tanulod meg ezeket a dolgokat, annál jobb.
   2015-07-08    Pénzügyek