Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Ne légy vállalkozó, ha ezzel az 5 ismérvvel nem rendelkezel!

  •  Vállalkozz!
  • 2016-01-21 16:45:00
  • Gál Andrea
Valószínű ismerős neked, hogy az újságok, internetes fórumok, stb bővelkednek sikeres emberekkel készült interjúkkal. Azonban tudjuk, hogy e mögött mennyi munka állhat?

 

Biztos, hogy a sikernek TITKA és nem ÁRA van? Biztos, hogy csak szerencse kérdése minden? Hogy csak elég, ha jókor, jó helyen vagyunk?

 

Sikeres embereket közelről is ismerve véleményem szerint el kell felednünk azt a sztereotípiát, hogy egyeseknek csak megszületni volt nehéz, a többi már csak magától értetődik!

 

A siker árát/titkát az alábbi tulajdonságokban látom, ami véleményem szerint nélkülözhetetlen!

 

De lássuk, melyek ezek!

 

1. Hit

Gondolkodtál már azon, hogy miért fontos a hit? Egyszerű: ha magad sem hiszel a vállalkozásod sikerében, a vásárlóid/megrendelőid sem fognak hinni benne.

 

Ne felejtsd el, Te magad vagy a vállalkozásod tükre. Közvetíted azt a fellépéseddel, kézfogásoddal, szemed csillogásával, tárgyalás technikáddal!

 

Higgyél magadban, mert e nélkül csak stagnálni fog a vállalkozásod!

 

2. Alázat

Rossz hírt mondok: „nagyszerűsködéssel” nem érsz el sikereket! Fontos az alázat azért, hogy építkezni tudj mind a személyiséged, mind a vállalkozásod érdekében.

 

Fontos, hogy nézz szembe a hibáiddal és tanulj belőlük, ne csak a külvilágot hibáztasd az esetlegesen balul elsült döntéseidért! Hogy jobban átlásd a dolgokat, érdemes a projektekhez kötődően check list-et írnod excelbe, mely az alábbi 7 elemet tartalmazza:

 

  • projekt neve
  • feladatok
  • kivitelezés időhossza
  • megvalósítás pozitívuma
  • megvalósítás közbeni hibák
  • megjegyzés
  • tanulság

 

3. Elkötelezettség

Egy sarkalatos ponthoz értünk! Rossz hírt mondok: e nélkül nem megy. Ha van egy olyan fontos tárgyalásod, ami egy hosszú távú megbízási szerződést jelent, ne a haverokkal történő síelés legyen a legfontosabb!

 

Valószínű, ha most ezt a pontot olvasod, hülyének nézel, de hidd el, hogy a 10 éves sales tapasztalatom során sok mindent láttam/tapasztaltam… Volt olyan alvállalkozó jelölt, aki a születésnapi készülődésre hivatkozva nem tudott árajánlatot adni hétköznap, a délelőtti órákban. (közel 20 millió forintos munkáról volt szó…)

 

4. Folyamatos tanulás

KÉPZÉS/KONFERNCIÁK/

RENDEZVÉNY/OLVASÁS/

KURZUSOK/TANULÁS!

 

Minden változik, így fontos a napra kész tudás elsajátítása, ha tanulásra, saját fejlesztésedre nem fordítasz időt, hidd el, versenytársaid megelőznek!

 

5. Cél megfogalmazása

Ne, ne, persze, ha kényszerűségből adtad a fejed a vállalkozói létre csak arra gondolsz, keress annyit, amennyi fedezi a megélhetésedet.

 

Nem is mersz nagyobb álmokat megfogalmazni.

 

De miért nem?

 

Merj nagyot álmodni! Mindegy, hogy mi a célod, de fogalmazd meg! Fogalmazd meg, hogy azért dolgozom, hogy 5 éven belül kifizetem a hitelemet! Célom: hogy megvegyem álmaim autóját! Célom, hogy minden télen, meleg tengerparton vészeljem át a hideget! Mindegy, hogy mi a célod, de merd kimondani, és merj azért dolgozni!

 

Ha nincs célod, nem leszel sikeres! Mitől is lennél? Cél nélkül, nem tudod, merre haladj, nincs meg a vállalkozásod vitorlája!

 

Sajátítsd le mind az 5 kompetenciát és érj el minél nagyobb sikereket!

 

Sok sikert!

 

Gál Andrea

Vállalkozz Itthon!

Megosztás
Te vérbeli vállalkozó vagy? Vagy mégsem
A vállalkozók a világ egy különleges embercsoportját alkotják. Nem csak másképp gondolkodnak, de másképp is viselkednek. Különleges személyiségjegyekkel, kreativitással, gondolatvilággal, mentalitással és hozzáállással rendelkeznek, melyek az őrület és a zsenialitás között...
   2016-01-28    Tippek
7 dolog, amit tanítaniuk kellene Neked az iskolában, de mégsem teszik
“Nehéz meggyőzni arról egy középiskolást, hogy több olyan problémával fog találkozni, amiket nehezebb megoldani, mint az algebra és a geometria feladatokat.” – Edgar W. Howe
   2015-12-16    Tippek
A sikeres vállalkozók 7 jellemzője
Ha beírjuk a Google keresőjébe azt a két szót, hogy „vállalkozók tulajdonságai”, valószínűleg az első néhány találat alatt szerepel majd többek között Steve Jobs, és Bill Gates neve. Ilyen nevek jutnak eszünkbe, hogyha sikeres vállalkozókra gondolunk, olyan ikonikus figurák,...
   2015-12-14    Vállalkozz!