Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Növekedési adóhitel a gyorsan növekvő cégeknek

  •  Aktuális
  • 2016-01-04 11:05:00
  • MTI
Növekedési adóhitel támogatja a gyorsan növekvő cégeket januártól. Amennyiben egy cég nyeresége túl gyorsan bővül, akkor lehetősége van arra, hogy a növekmény után több évre elosztva fizesse meg a társasági adót, bizonyos feltételek esetén pedig meg is szűnhet a növekmény adója.

 

A társasági adótörvény 2016-tól hatályos módosítása vezette be a növekedési adóhitelt, amelyet a szakértők kifejezetten a gyorsan növekvő - startup - cégek kedvezményének tartanak.

 

A konstrukció lényege az, hogy ha a cég adózás előtti eredménye ötszörösen meghaladja az előző évi adózás előtti eredményét, akkor a növekmény után - elhalasztva - a következő két évben kell megfizetni a társasági adót. Feltétel azonban, hogy a cég már 3 éve működjön. 

 

Amennyiben egy cég - törvényben meghatározott - beruházást és létszámbővítést vállal, akkor az elhalasztott adó nullára csökken.

 

A nemzetgazdasági tárca számítása szerint a növekedési adóhitel lehetőségével mintegy 20 ezer vállalkozás tud majd élni.

 

Forrás: MTI

Megosztás