Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Ők a leggazdagabb párok a világon

  •  Lifestyle
  • 2015-10-20 15:15:00
  • Investor.hu
Íme, a világ legtehetősebb párjainak ranglistája a MarketWatch összeállítása szerint:
Legfrissebb kutatások szerint a dúsgazdagok kevésbé válnak. A MarketWatch most összeállította, hogy kik azok a tehetős párok, akik nem tágítanak egymás mellől, és együtt gyarapítják tovább vagyonukat.

 

A kutatás kiemeli, hogy azok a házastársak, akik évente több mint 125 ezer dollárt (35 millió forint) keresnek meg, 51 százalékkal kevésbé „hajlamosak” a válásra, mint akik évi 25 ezer dollár (7 millió forint) alatt visznek haza éves szinten.

 

1. A világ leggazdagabb párja kétség kívül Bill Gates és felesége Melinda, aki a Microsoft vezér alkalmazásában állt, amikor megismerkedtek. Ez már lassan 21 éve történt, a párnak a házasságból két lánya és egy fia született. A pár 85,7 milliárd dolláros (24 ezer milliárd forint, ami megközelíti Magyarország éves GDP-jét) vagyon fölött rendelkezik, melyből többek között létrehozták a Bill & Melinda Gates Alapítványt, ami főleg mezőgazdasági, egészség- és oktatásügyi fejlesztéseket támogat.

 

Bill Gates és felesége, Melinda - forrás: Justin Sullivan/Getty Images

 

2. Úgy tűnik, nemcsak a szoftverek, de a divat is jól jövedelmez. A tabella második helyezettje a spanyol Amancio Ortega és neje Flori Perez, akik a hosszú, együtt töltött évek során egészen 70,7 milliárd dollárt (közel 20 ezer milliárd forint) szorgoskodtak össze. Vállalkozásuk, az Inditex Csoport egyik legismertebb márkája, a hazánkban is ismert „Zara”.

 

Amancio Ortega és felesége - forrás: Xurxo Lobato/Cover/Getty Images

 

3. A dobogó legalsó fokán Warren Buffett és Astrid Menks házaspár áll, akik együttes vagyona 65 milliárd dollárt (18 ezer milliárd forint) tesz ki. A nagyobb ismertségnek örvendő befektetési guru, Buffett jelenleg is a Berkshire Hathaway holding elnöke. Az óriás konglomerátum olyan híres világmárkákban rendelkezik jelentős tulajdonrésszel, mint a Mars, a Coca –Cola, az IBM, de az USA egyik legnagyobb befektetési bankjában, a Wells Fargoban is szép részesedést tudhat magáénak.

 

Warren Buffett és felesége - forrás: Matthew Staver/Bloomberg News

 

4. David és Julia Koch összesített vagyona már közel egy „húszassal” kevesebb, mint a bronzérmes páré, viszont ez az összeg is dollár milliárdokban értendő, szóval nem kell attól félni, hogy esetleg nem jut vacsora az asztalukra. A Koch pár a legutóbbi adatok szerint 47,5 milliárd dollár (13,3 ezer milliárd forint) boldog tulajdonosa.

 

A Koch óriásvállalatot 1940-ben még David apja alapította (így örökségen keresztül jutott a vagyonhoz), ami a jól jövedelmező olajszegmensre koncentrált. A Koch Industries azóta számos szektorban, többek közt a vegyiparban és a nyersanyag kereskedelemben is érdekelté vált.

 

David H. Koch és felesége - forrás: Ben Gabbe/Getty Images

 

Családban marad

5. David bátyja, Charles és Elizabeth Koch egy picit „szegényebben” élnek, mint a testvéréék. A pár egész pontosan 47,4 milliárd dollárnyi vagyon fölött rendelkezhet. A Koch Industries-ból befolyó pénz mindkét családot - igazságosan elosztva – eltartja.

 

Charles Koch - forrás: Bloomberg

 

6. A hatodik helyre megérkezett a feltörekvő Kína is. Wang Jianlin és Lin Ning 40,7 milliárd dolláros (11 ezer milliárd forint) vagyonból tengetik a mindennapjaikat. Az ingatlanmágnás Wang Jianlin a Dalian Wanda Csoport elnöke, ami a kínai ingatlanpiac egyik meghatározó szereplője.

 

Wang Jianlin - forrás: ChinaFotoPress via Getty Images

 

7. A hetedik helyre rangsorolódott az Amazon vezér Jeff Bezos és felesége, Mackenzie. A birtokában lévő részvénycsomag értéke közel 47 milliárd dollár körül járhat, ami ezen a listán már a 6. helyre rangsorolja őket.

 

Jeff Bezos és felesége - forrás: Dimitrios Kambouris/Getty Images

 

8. Bernard Arnault és Hélène Mercier együttes vagyona 38,7 milliárd dollár, amelyet a luxustermékekre koncentráló LVMH, ismertebb nevén LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton vállalatból gyűjtöttek össze, részben örökség útján (Arnault apja révén).

 

Bernard Arnault - forrás: CHRISTOPHE ENA/AFP/Getty Images

 

Akiket jól tartunk

9. Mark Zuckerberg és Priscilla Chan mindössze 200 millió dollárral kisebb vagyonnal rendelkeznek, mint  a Vuitton táskákból meggazdagodott házaspár.  A Facebook alapítója és neje 38,5 milliárd dollár (10,7 ezer milliárd forint) fölött rendelkezik.

 

Mark Zuckerberg és felesége - forrás: teve Jennings/Getty Images for Breakthrough Prize

 

10. James and Lynne Walton 36,5 milliárd dolláros vagyonukkal szorultak a tabella utolsó helyére. Walton édesapjától örökölte az Egyesült Államokban közismert és jól jövedelmező Walmart üzletláncot.

 

James Walton - forrás: Wal-Mart Stores Inc./Wesley Hitt

 

Forrás: Investor.hu

Eredeti cikk

Megosztás
Hét tanács a nyugodt élethez
Ennél több nem is kell...                                                                     
   2015-09-19    Lifestyle
Az eredményesség lényege, hogy legyen célod!!
Ha az embernek nincsenek céljai és csak úgy van a világban, akkor nem fog elérni semmit sem, hiszen nem is tudja mit kellene elérnie. És ez most nem közhely, hanem egy Yale kutatás eredménye.
   2015-06-27    Lifestyle
Dress code ABC
Itt az év vége és egymást érik a vállalati évzáró rendezvények, gálák, partik. A meghívón gyakran szerepel, hogy az adott rendezvényen mi a kötelező öltözködési megjelenés.
   2014-12-08    Tippek