Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Okos oktatók online osztályterme

  •  Sikersztorik
  • 2015-05-28 11:00:00
oskola.hu
"Tamásiban, egy vidéki kisvárosban lakom, ahol nincs lehetőség spanyolul tanulni. Ha másik városban szeretnék nyelvtanfolyamra járni, akkor minimum két órát kellene utazással töltenem. Egy kerékpározás alkalmával a telefonomon webrádiót hallgattam, ekkor jött az ötlet, hogy össze lehetne kapcsolni az oktatást az okostelefonnal."

Kérlek, mutasd be röviden az oskola.hu nevű vállalkozásodat!

Az oskola.hu egy egyedi online oktatási portál, ahol különböző témákban tanfolyamok, tréningek, és konferenciák indulnak. A képzések "felhőalapú" virtuális osztálytermekben zajlanak, melyek bárhonnan, bármikor elérhetőek.

Röviden ismertetnéd, milyen szolgáltatásokkal várod a hozzátok érkezőket?

Márciusban indult az weboldal, ahol oktatással és tanulással kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtunk. A képzéseken a résztvevők hallják és látják egymást, illetve használhatják a virtuális osztályterem interaktív funkcióit, melyek a hatékony oktatást támogatják. A tanórák később bármikor visszanézhetők!

Elsőként az 50 órás érettségi előkészítőink jelentek meg, melyeken más megvilágításból ismerhetik meg a diákok az érettségi tételeket. Ősszel az összes fontos érettségi tárgyból indítunk kurzust, melyek 100 órásak lesznek!

Hamarosan bevezetjük a nyelvtanfolyamokat, melyek témakörei a szokásostól eltérőek lesznek, azaz nálunk a hagyományos nyelvvizsga felkészítők (A1-C1 szint) mellett speciális kurzusok is lesznek. Még titok, mivel készülünk, de reményeink szerint sokan várnak már hasonló típusú nyelvórákra!

Az első konferenciánk május közepén a „Futóiskola 2015.” lesz, ahol ismert sportolók, szakemberek osztják meg tapasztalataikat és tanácsaikat az érdeklődő futókkal!

Képzéseink száma napról napra gyarapszik. Rengeteg ötletünk van a lehetséges kurzusokra, de egyelőre türelmesnek kell lennünk a megvalósításukkal, mert sok esetben nehéz megtalálni a megfelelő oktatót!

Honnan jött az ötlet, ehhez a vállalkozáshoz?

Tamásiban, egy vidéki kisvárosban lakom, ahol nincs lehetőség spanyolul tanulni. Ha másik városban szeretnék nyelvtanfolyamra járni, akkor minimum két órát kellene utazással töltenem. Egy kerékpározás alkalmával a telefonomon webrádiót hallgattam, ekkor jött az ötlet, hogy össze lehetne kapcsolni az oktatást az okostelefonnal.

A technológiai fejlődés napjainkra lehetővé tette, hogy ma egy okostelefon segítségével részt vehetek az oskola.hu bármelyik kurzusán.     

Ki a célcsoport?

A fiatalok, akik szeretik a kütyüket, van internetkapcsolatuk, távol laknak más oktató helyektől, valamint a tanulásuk, vagy a munkájuk során szükségét érzik valamilyen képzésnek. Ez egy nagyon széles kör, és nehézséget okoz a generációs különbség. Az arculatunkkal és kommunikációnkkal a 18-22 éves korosztályt céloztuk be, mellyel reményeink szerint a más korosztályok is könnyen azonosulhatnak.  

Szolgáltatásotok/tananyagotok közül, melyiket emelnéd ki és miért?

A májusban induló ingyenes Kávéházat! Tapasztalataink szerint nem elég az ismeretek elsajátítása, mert azok gyakorlás nélkül idővel elhalványulhatnak, erre nyújtunk megoldást a Kávéházzal. A Kávéház a virtuális osztálytermeinkben van, ahova a megadott időpontokban lehet beülni, átbeszélni egy-egy témát az azonos érdeklődési körű emberekkel (akár idegen nyelven), ezzel fejleszthető és fenntartható a témával kapcsolatos tudás. Ezzel, azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik megtanultak egy adott nyelvet, de a munkájuk során nem használják eleget!

Újdonság lesz az Útravaló nyelvi kurzusunk, amely egy nyaralás során előforduló kifejezésekre koncentrál, és segít például egy olaszországi nyaraláson megértetni magunkat az olasz pincérekkel! Visszatérő probléma, hogy néhol nem beszélnek megfelelő szinten angolul, ami félreértésekhez vezet, ezért tanfolyamunk sokat segíthet a nyaraláson, vagy az üzleti utakon!

Röviden összefoglalnád az oskola.hu előnyeit?

A virtuális osztálytermi oktatás számtalan új lehetőséget biztosít a tanítás színvonalának növelésére, melyeket megfelelő módszerekkel vegyítve a tanóráink látványossá és gyakorlatiassá válnak. Az órák bárhonnan elérhetők, ahol internetkapcsolat van, ha véletlenül lemaradna valaki valamelyik óráról, akkor azt bármikor visszanézheti felvételről.

Hogyan illetve milyen alkalmazásokon érhetőek el a tananyagok?

A virtuális osztályterem egy internetes szolgáltatás, ezért egy számítógép/okostelefon/tablet segítségével könnyen elérhető bárhonnan, így nem kell órákat utazni a tanfolyam helyszínére. Akár munkából haza fele, vagy az esti főzés közben is elérhető a tanóra.

Mit tartasz kulcsfontosságúnak a vállalkozásod sikerében?

Az élő online oktatás elfogadtatását, és az oktatók kiválasztását!

Sokan használnak oktató videókat a tanuláshoz, melyeket összemosnak az élő online órákkal. Ez nagy kihívás, hogy jól megkülönböztethetőek legyünk már egy Google keresésnél is! Meg kell értetni a fogyasztókkal, hogy az online oktatásnak is több fajtája van, amely mind árban, és mind funkcióban mást jelent!

Az oktatók kiválasztása is kardinális kérdés, mert ők adják az oskola.hu arcát a felhasználók felé. A kurzusok színvonala csak a megfelelő képzettségű és képességű oktatók alkalmazásával biztosítható. A tanárok kiválasztása nehezebben megy, mint korábban gondoltam, ezért a tervezetthez képest kicsit csúszik a tanfolyamok indulása!      

Hogyan látod a cég jövőjét 2-3 év múlva?

Egy prosperáló vállalkozást látok, ahol a felhasználói bázis kiépülése mellett, folyamatosan bővül a képzési portfolió. Bízok benne, hogy addigra sok ember megismeri nálunk az élő online oktatás előnyeit, valamint az oskola.hu egyet jelent majd számukra a minőségi és innovatív oktatással.

Mit javasolsz egy kezdő vállalkozónak a vállalkozásának sikeres működtetéséhez?

Lehet már ismert frázisokat puffogtatok, de a következőket javasolnám:

Merj nagyot álmodni! Járj nyitott szemmel, mert soha nem tudhatod, mikor jön szembe egy jó lehetőség! A tervezésnél az objektív szemlélet vegye át a főszerepet, de hallgass az ösztöneidre is! Válaszd meg a CSAPATODAT! Használj Cloud-szolgáltatásokat, és a Közösségi médiát (pl. oskola.hu Youtube-csatornája)!

Képezd Magad és az alkalmazottaidat! 

 

Pájtli Péter

www.oskola.hu

 

Megosztás