Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Olvass, Tanulj, Fejlődj!

  •  Vállalkozz!
  • 2014-12-05 07:30:00
Az egyre gyorsabban fejlődő világban vezetőnek lenni nem egyszerű kihívás.

Vállalkozásod során naponta kell fontos, a jövődet is nagymértékben befolyásoló döntéseket hoznod úgy, hogy közben nem veszted el a lelkesedésed, és nem bizonytalanodsz el saját magadban. Fontos, hogy döntéseid megalapozottak legyenek, és mindig körültekintően válassz a lehetőségek közül, hogy a lehető legjobbat hozd ki mind magadból, mind a cégedből. Nem a vállalkozásod a siker kulcsa, hanem te!

 

A vállalkozó egyben vezető is, így amennyiben a felszínen akarsz maradni, folyamatosan képezned kell magad, hogy lépést tudj tartani a világgal. Ebben segítenek azok a hagyományosnak tekinthető tulajdonságok, értékek, amelyek fejleszthetőek és minden vezetőben meg kell, hogy legyenek a siker eléréséhez, akár egyszemélyes a céged, akár nem.

Éppen ezért folyamatosan képezd magad! Az internet egy olyan végtelen tudástár, amely csak arra vár, hogy felfedezd. Számos újság, cikk, blog foglalkozik a vállalkozás mindennapi életével, ne félj tanulni ezekből! Mind különböző aspektusból nézi a világot, így szélesíti a te látókörödet is. Nem muszáj kritika nélkül elfogadni mindet, sőt talán még árthat is. Sokkal inkább egyfajta „börzének” tekintsd őket, gondolkodj el az olvasottakon, próbáld meg a vállalkozásodra lefordítani. Hasznosítsd ezeket, formáld a saját képedre, így válnak az ötletek tanácsokká. Egyszerűen nem engedheted meg magadnak, hogy ezt az erőforrást kihasználatlanul hagyd, hiszen segítségükkel minimális befektetéssel hatalmas előnyt élvezhetsz.

 

Így, ha olvasott vagy, ha folyamatosan követed a kül- és belföldi gazdasági trendeket, akkor szükség esetén tudsz változtatni.  Felismered az eléd kerülő probléma igazi gyökerét, és nem csak a tüneteket próbálod kezelni, hanem akár mélyreható változtatással új irányt szabsz vállalkozásodnak. Ez lehet egy új termék bevezetése, egy kolléga felvétele vagy bármi más. Lényeg, hogy képessé válsz változtatni, akár olyan meglepő válasz adásával is, ami megfordíthat bármilyen negatív trendet. Soha ne feledd, a kreatív gondolkodás életbevágóan fontos számodra.

Megosztás
"Tanulj, mert bármit elveszíthetsz, de a tudásod megmarad" Klapka György gondolatai
Klapka György neve fogalom a vállalkozói életben, ma is igen aktív üzletemberként sokat hallat magáról. A saját vállalkozói életútjának köszönhetőn általában odafigyelnek az emberek a szavára
   2015-07-28    Lifestyle
A jó munkaerő a legnagyobb érték, vigyázzunk rá!
Előző cikkeink egyikében arról beszéltünk, hogy a minket körülvevő kollégák és alkalmazottak milyen hatással vannak, illetve milyen hatással lehetnek a teljesítményünkre, munkamorálunkra és sikereinkre. Az írásnak az volt a fő mondanivaló, hogy értékeljük a ránk legnagyobb...
   2015-07-18    Vállalkozz!
Sikerrecept: Légy gyors, hiszen a vevő nem vár!
A korábbi évtizedekben ilyen igényeket támasztottak a vállalkozók és a szolgáltatók irányába: legyen jó a termék vagy a szolgáltatás és legyen kedvező az ára. Mára viszont ez kibővült még egy alapvető dologgal: mindenki mindent azonnal szeretne, a gyorsaság vált az első számú...
   2015-07-13    Vállalkozz!
Hogyan vigyük sikerre vállalkozásunkat?
A kis- és közepes vállalkozások adják a gazdaság gerincét, miközben az emberek egyrészt kezdik felismerni fontosságukat, másrészt egyre inkább vonzóvá válnak azok az értékek, melyek miatt megéri vállalkozást alapítani.
   2015-01-07    Lifestyle