Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Öt tipp arra, hogyan dolgozz otthonról anélkül, hogy megőrülj

  •  Lifestyle
  • 2016-03-16 12:10:00
  • nlcafe.hu
Oszd be a programod, jelöld ki a munkaterületed, viszont ne feledkezz meg a szociális életről sem!

 

Kétségtelenül a munka legkényelmesebb módja az otthonról való dolgozás, viszont aki már járt ebben a cipőben, megtapasztalhatta, hogy ez nem is olyan egyszerű. A következőkben olvashatsz néhány olyan ötletet arról, hogyan tudod úgy elvégezni a munkádat saját otthonodban, hogy az mindenképpen élvezetes és hatékony legyen.

 

Először is öltözz fel!

Habár azt gondolnánk, hogy az otthonról végezhető meló egyik előnye éppen az, hogy egész nap pizsamában lehetsz, a szakértők azt ajánlják, ne dőlj be a trükknek. Persze ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy fel kell venned az irodai kiskosztümöt otthon, de legalább öltözz egy farmerbe, ettől legalább tudat alatt „munkásabb” lesz a hangulatod.

 

Ne az asztalnál éld az életed!

Jó lenne mindent egy helyben végezni, ha már otthon vagy, azonban jobban teszed, ha például ebédelni kimész a konyhába és ott eszel. Ne az asztalnál éld az életed! Sőt, így néhány házimunkának is nekifoghatsz, berakhatod mosni a szennyest, rendet rakhatsz, kiteregethetsz, ahhoz, hogy pár percnyi időre kikapcsolódj. Sőt, ahhoz nem is merül fel kérdés, hogy az egész napos ülés nem tesz jót az egészségednek sem.

 

Kijelölheted a munkaterületed

Ha otthonról végezhető állást vállaltál el, hajlamosabb leszel arra, hogy szétszórd azokat a dolgokat, amelyek a munkádhoz szükségesek. Ez két szempontból is kellemetlen: először is azért, mert az egész lakás tele lesz velük, másodsorban pedig elég sok időt veszítesz, míg minden szükséges cetlit és dokumentumot megtalálsz. Ezért ajánlott kijelölni egy munkaterületet, akár egy szobasarkot vagy íróasztalt, amit az irodádnak tekinthetsz, és odatehetsz minden olyan kelléket, amely a munkáddal kapcsolatos.

 

Oszd be az idődet!

Nagyon fontos, hogy megfelelően beoszd a saját idődet, ezt pedig egyáltalán nem szabad elhanyagolni! Az otthoni munkát úgy kell kezelni, mint az irodait, tehát határozd meg azt az időintervallumot, amikor tudsz dolgozni, és ehhez tartsd magad! Azt is döntsd el, hogy mikor mit fogsz csinálni!

 

Ne feledkezz meg a szociális életről!

Azok a személyek, akik otthonról dolgoznak, sok esetben panaszkodnak arról, hogy bezárkóznak egy idő után. A nap folyamán alig társalognak valakivel, sőt a munka elvégzése után kevés motivációt találnak arra, hogy elhagyják lakásukat. Ennek elkerülése érdekében ajánlott, hogy például egy e-mail megírása helyett telefonáljanak valakinek, vagy akár úgy alakítani néhány napot a hétből, hogy mindenképpen ki kelljen mozdulni otthonról.

 

Forrás: nlcafe.hu

Megosztás