Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Öt titok amit fel kell ismerj mielőtt meghalsz!

  •  Lifestyle
  • 2015-11-01 14:10:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Őszintén ki merem jelenteni, hogy ha az összes iskolai tankönyvet, amit életem során meg kellett tanulnom, egymás mellé tenném, akkor sem érnének annyit, mint az a két könyv, ami az élethez való viszonyomat most és a jövőben is meg fogja határozni.

 

Az első könyv Timothy Ferriss-től a “4 órás munkahét”, míg a másik könyv Dr John Izzo tollából az “Öt titok amit fel kell ismerj mielőtt meghalsz”.

 

Míg a 4 órás munkahét arra tanított meg, hogyan is kell sikeressé válni úgy, hogy közben éljek is, addig az Öt titok amit fel kell ismerj mielőtt meghalsz arra tanít, hogy ezt az életet hogyan érdemes eltölteni azért, hogy visszatekintve boldogan csettinthessünk: “Semmit nem bántam meg!”

 

Öt titok amit fel kell ismerj mielőtt meghalsz!

 

Ha olyan boldog életre (és nem csupán pillanatnyi boldogságra) vágysz, amire idős korodban is elégedetten emlékszel vissza, akkor a boldogság titkáról olyanokat kell megkérdezned, akik szép kort értek meg, és a környezetük szerint, illetve a saját bevallásuk szerint is boldog, mély élményekben gazdag életük volt.

 

John Izzo mintegy 15.000 ember véleményéből kiindulva választotta ki végül csapatával azt a 235 személyt, akik tartalmas életet éltek és az életüket a boldogság teljességében beragyogta. Találhatók köztük hívők és nem hívők, gazdagok, és kevésbé tehetősek is, vezető beosztásúak és művészek is egyaránt…

 

Élj úgy, mintha ma látnád utoljára a naplementét!

 

Az író egyik riportalanya, a 93 éves John így beszél az életéről:

“Azt szoktam mondani, hogy majdnem 94 éves vagyok, éppúgy, mint ahogy a kisgyerek is azt mondja, hogy már majdnem 8. Mióta betöltöttem a 90. évemet, sokkal jobban értékelek minden egyes napot.

 

Az én koromban már folyton azon tűnődsz, vajon mennyi időd van hátra. A dédunokáim 6 és 8 évesek, és én azon szoktam gondolkodni, vajon meddig láthatom még őket. Talán ott leszek még, amikor elvégzik az általános iskolát? Tudom, az nem valószínű, hogy az érettségijüket is megérjem.

 

Manapság, ha látok egy szép naplementét vagy egy gyönyörű balett előadást, sírok, és nem csak a szépség miatt, hanem azért  is, mert nem tudhatom, hányszor láthatom még.

 

Fiatalon mindig azt a tanácsot kapjuk, hogy éljük meg a pillanatot, de nem vagyok benne biztos, hogy tudják mit jelent ez. Ma már értem, és azt is tudom, hogy ez a tanács minden életkorra vonatkozik. Sosem tudhatjuk, hány naplementét láthatunk még, ezért fontos, hogy minden alkalmat, minden pillanatot úgy éljünk meg, mintha az utolsó lenne.

 

Ha idén már csak egyetlen könyvet szeretnél venni, én azt mondom, legyen ez a könyv.

 

Szeretnéd tudni, hogy valójában mi az az öt titok, amit érdemes megismerned? Ezt viszont nem szeretném most elárulni, rád bízom a felfedezés élményét:

http://www.casparus.hu/ot-titok-amit-fel-kell-ismerj-mielott-meghalsz

 

A könyv igazi érték.

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889              

Megosztás
Így dönts az Életedről a fontos állomásokon! A döntés ereje 6 pontban
Minden, ami körülvesz bennünket, amiben élünk és amilyenek vagyunk, a múltbéli döntéseink eredménye. A jövőbeli döntéseink pedig alakítani fogják a jövőnket, sikereinket és személyiségünket. Ezért fontos, hogy képesek legyünk felismerni és hasznosítani a döntés erejét....
   2015-10-30    Lifestyle
Sikergyilkosság: a rendszeres alkoholfogyasztás gátolja a pénzszerzést?
Ma nagyon sok céget, vállalatot foglalkoztat az a kérdés, hogy a cég dolgozóit mennyire befolyásolja a munka utáni alkoholfogyasztás.
   2015-09-18    Lifestyle
Boldogtalanságot okoz a Facebook!
Minél többet Facebook-ozol, annál nagyobb valószínűséggel leszel boldogtalan közben. A boldogtalan érzésekre való valószínűség még magasabb, ha nő vagy, és ha nem ápolsz személyes kapcsolatokat másokkal.
   2015-09-12    Lifestyle