Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Ötletvadászat: hogyan találj új üzleti lehetőségeket a mindennapokban?

  •  Vállalkozz!
  • 2015-08-04 09:00:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Tudtad? A Disneyland ötlete egy családi nyaralás alkalmával született meg, amikor Walt Disney az európai Tivoli Gardens-ben járt, és ráébredt, hogy Kaliforniában egy sokkal nagyobb, szebb és jobb vidámparkot is felépíthet. Az eset nem egyedi, hiszen a mindennapi élet tele van lehetőségekkel, csak észre kell venni azokat…

 

Az internet a lehetőségek világa, de nem könnyű kitalálni, hogy mivel is foglalkozzunk, ha már az online piacból szeretnénk megélni. Ehhez szeretnénk most támpontot adni!

A világ tele van olyan ötletekkel, amelyek hasznosak lehetnek,” állítja Andy Boynton, a The Idea Hunter (Ötletvadász) társszerzője.

A gondolkodás olyan vákuum, amely képes a jó lehetőségeket beszippantani, és ötletté átalakítani. Figyelni kell a világot, az emberek viselkedését, és ez új ihletet ad.

Boynton szerint “az innováció nem arról szól, hogy mennyire vagy okos. Az innováció arról szól, mennyire vagy jó hétköznapi vadász. A folyamatos gondolkodás, és a környezet alapos megfigyelése segít új lehetőségeket találni.”Három ihletszerző tipp

 

1. Vezess lehetőség-jegyzetet!

Boynton szerint minden pillanatban akad tennivalónk, hiszen a világ tele van problémákkal, amelyeket meg kell oldani.

Ahogy zajlik a mindennapi élet, jegyezd fel azon dolgok listáját, amelyekkel mások nem boldogulnak,  figyelmen kívül hagynak, vagy nem hatékonyan oldanak meg! Ezek mind-mind potenciális üzleti lehetőségeket rejtenek magukba.

“Emlékezz a mindennapjaidra!” Kérdezd meg magadtól: “Mi az, ami engem zavar? Hogy lehetne ezt ennél egyszerűbben? Nagyobb gyorsasággal? Több kényelemmel?”

A frusztrációd is vezethetnek azon az úton, melyen végighaladva megoldhatsz valódi problémákat, és új üzleti ötletekre találsz.

 

2. Vadássz ötletekre a legkülönfélébb helyeken!

Az új ötletek kreativitást igényelnek. Lehet, hogy éppen akkor találsz rá egy jó ötletre, miközben éppen nyaralsz, vagy művészeti kiállításon jársz. “Ha kinyitod a szemed, a válasz ott lebeg majd előtte…

De ahhoz, hogy ez megtörténjen, “a világodnak elég szélesnek, színesnek és változatosnak kell lennie!

 

3. Figyeld meg, hogy mások miként oldják meg üzleti problémáikat!

Amikor valaki problémába ütközik, megpróbálja megoldani. Minden egyes ilyen eset tanulást, és egyszerűsítési lehetőségeket rejt magába.

Nézd meg, hogy sarki kis üzlet miként szerzi be a pont elégséges készletét, vagy az Amazon hogyan ösztönzi a látogatóit a vásárlásra! Különböző problémák – különböző megoldások…

“A jó ötleteket nyugodtan kölcsön lehet venni.  Ha problémába ütközöl, keresd meg mások megoldásait, mert ez az aggódás helyett megnyitja a szemedet…”

 

Ötletvadászatra fel!!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
5 inspiráló motivációs lecke Michael Jordan-től
Michael Jordan vitathatatlanul a legjobb kosárlabda játékos az NBA történetében. A 6 bajnoki gyűrű, a 6 Final MVP és az 5 NBA MVP csak egy része a pályafutása során elért sikereknek. Számos NBA világklasszis inspiráló mentora, példaképe és követendő példája ma is.
   2015-06-04    Vállalkozz!
Ifjú milliárdosok klubja...Csatlakozol?
Egy kis motiváció, egy csak nektek készült infografikával. Fiatalok, sikeresek és brutálisan gazdagok. Elképesztő, hogy még a listánk első helyezettje is háromszor annyi milliót szedett össze, mint ahány éves. Ja és persze mindezt dollárban!
   2015-04-29    Sikersztorik
Az év első két hónapja a legnehezebb.
Minden év eleje nehezen indul... Ha jobban belegondolunk, nincs nagy jelentősége az új év eljövetelének, ugyanakkor mégis van egy igen erőteljes pszichikai hatása, amely közvetlen hat az első pár hónapban nyújtott teljesítményünkre.
   2015-02-11    Lifestyle