Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Pályázatot nyertél? Most lesz igazán sok dolgod!

  •  Pályázz!
  • 2015-06-11 10:20:00
  • Gajdos Attila
Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban
Megérkezik a nyertes pályázati értesítő, jöhet az ünneplés? Koránt sem! Ilyenkor szembesülünk azzal, hogy a pályázatíró hátradőlve magára hagyott minket és ott állunk tanácstalanul, nem tudjuk mi a feladatunk, hogyan jutunk pénzügyi forráshoz.

A TAMOP 2.3.6.B – Vállalkozz Itthon!- Fiatalok vállalkozóvá válásához kapcsolódó kérdésekre igyekszem választ adni.

1.       Projektzárás után mi a legvégső határidő az utolsó kifiz kérelemre és a záró beszámolóra?

Válasz: A projekt fizikai zárása után 60 nap áll rendelkezésre a projekt befejezésére, azaz a számlák, bérek kiegyenlítésére. Majd 30 nap a záró kifizetési kérelem és záró beszámoló beadására. Tehát a fizikai befejezéstől számítva 90 nap áll rendelkezésre a zárás beadására. (a tartaléklistáról később támogatott pályázók támogatási szerződését még nem láttam, ebben lehet már szűkebb a határidő)

2.       Elkülönített számlát mikor lehet megszűntetni?
Ha megkaptam az utolsó részletet is a támogatásból, meddig kell még ezt fenntartani?

Válasz: Ha a záró kifizetési kérelem és záró beszámoló elfogadásra kerül, és kiutalják az utolsó támogatási összeget is. Ha záró helyszíni ellenőrzés is lesz, akkor ennek a lezárásáig meg kell tartani az alszámlát.

3.       A sajtóközleményt a fizikai befejezés időpontjáig kell teljesíteni vagy az elszámolási időszakban is lehet?

Válasz: Fizikai befejezésig kell a sajtóközleményt kiküldeni, mert ez a kötelező nyilvánosság része, amely a projekt tevékenységei között elszámolható tevékenység.

4.       Rezsi (villany, gáz), költséget melyik soron lehetne elszámolni?

Válasz: Csak az alábbi költségek számolhatóak el:

513. sor Egyéb anyagköltség: A projekt megvalósításához kapcsolódó dokumentációs, irattározási, archiválási költségek (fénymásolópapír, toner, irodaszer).

527. sor Posta, telefon, telefax és egyéb telekommunikációs költségek

531. sor Hatósági igazgatási, szolgáltatási díjak, illetékek: A támogatás fogadására szolgáló, elkülönített bankszámla megnyitásának költsége, az elkülönített bankszámla rendes havi adminisztratív (kezelési) költsége és tranzakciós költségek.

5.       A könyvelési költséget hol kell pontosan elszámolni? 529.?

Válasz: A külső vállalkozó által nyújtott könyvelési szolgáltatást az 529. soron kell elszámolni.

6.       A kötelező első éves nettó 500.000 Ft árbevétel, csak a fő tevékenységi körből adódhat össze? Vagy a vállalkozáson belül az egyéb tevékenységekből származó bevétel is beleszámít?

Válasz: Nincs erre pontos előírás. A nettó árbevétel az értékesített termékek és áruk, illetve teljesített szolgáltatások általános forgalmi adó nélkül számított ellenértékét jelenti.

+ 1.       Van mód projekt időt hosszabbítani minimálisan.

Válasz: A projekt fizikai befejezését maximum 6 hónapra lehet tervezni az útmutató szerint. Nagyon indokolt esetben, vagy vis major helyzetben volt már rá példa, hogy megengedték a megvalósítási időszak hosszabbítását.

Válaszadó:

Gajdos Attila

info@sikerespalyazatiras.hu

ugyfelszolgalat@vallalkozzitthon.hu

Megosztás
Pályázatot nyertél? Most lesz igazán sok dolgod! 3.rész
A harmadik részben továbbra is Gajdos Attila szakértő válaszol a TÁMOP 2.3.6.B – Vállalkozz Itthon!- Fiatalok vállalkozóvá válásához kapcsolódó kérdésekre!
   2015-06-25    Pályázz!
Pályázatot nyertél? Most lesz igazán sok dolgod! 2.rész
A második részben továbbra is Gajdos Attila szakértő válaszol a TÁMOP 2.3.6.B – Vállalkozz Itthon!- Fiatalok vállalkozóvá válásához kapcsolódó kérdésekre
   2015-06-15    Pályázz!