Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

PontKom Nyelviskola - Interjú

  •  Sikersztorik
  • 2015-04-07 15:40:00
Aki nem képes mindent feláldozni, és háttérbe szorítani a szeretett vállalkozása és a sikere érdekében, az ne vágjon bele, mert az ember vagy száz százalékot ad bele, vagy semmit.

 

A PontKom Nyelviskola által nyújtott élő nyelviskolai szolgáltatások kiknek szólnak, általában kik veszik igénybe?

Azt kell, hogy mondjam, hogy bárkinek, aki valamilyen szervezett formában szeretne nyelvet tanulni, legyen az általános nyelvtanulás, nyelvvizsgára való felkészítés, szakmai nyelvoktatás vagy céges oktatás. Azt pedig, hogy ez mindenki számára elérhető legyen, az online oktatási forma, a rugalmasság, és az alacsony ár teszi lehetővé. Nálunk nem kell eljárni sehova; a tanuló lehet akár otthon, az irodájában, vagy akár út közben is bárhol a világban. Az utazás idejét, költségét megspórolva, mi visszük a tanárt és a tudást a diákhoz.

 

A PontKom Nyelviskola által kínált nyelvi képzések közül melyek a legnépszerűbbek?

A legnépszerűbbek jelenleg a német, angol, spanyol nyelvek, ezeken belül sokan jelentkeznek az egyedi tematikával, időbeosztással kecsegtető magánoktatásunkra. A páros oktatás azok körében népszerű, akik együtt szeretnének tanulni ismerősükkel, kollégájukkal, családtagjukkal, de mégsem szeretnének engedni abból a rugalmasságból és hatékonyságból, amit nyújtani tudunk.

 

Tervezitek e bővíteni a képzési palettátokat más nyelvekre, például oroszra?

Azt mondhatom, hogy jelenleg bármilyen igényt ki tudunk elégíteni. Legyen az akár egyedi képzési igény cégek számára, akár az öt fő általunk tanított nyelven kívül, más nyelvek oktatása, rugalmasan kezeljük ezeket az igényeket is.

 

 

Annak, aki igénybe kívánja venni valamelyik képzésetek, annak mi a teendője?

Amennyiben magánszemélyként kívánja igénybe venni, semmi más teendője nincs, mint a honlapunkon (www.nyelvtanulas-online.com) jelentkezni valamelyik nyelvet és képzési formát kiválasztva, és kollégánk felveszi vele a kapcsolatot rövid időn belül. Rövid papírmunkát követően 1-2 napon belül már lehet is kezdeni a tanulást. Aki egy kicsit bizonytalan, annak szoktuk javasolni az ingyenes bemutató órát, amelyre szintén a honlapon lehet jelentkezni. Itt betekintést engedünk a rendszerbe, amin keresztül az egész oktatás folyik, meg lehet győződni róla, hogy online pont úgy lehet tanulni, mint egy tanteremben, csak sokkal kényelmesebben, hatékonyabban, személyre szabottan. Cégek számára egyedi ajánlatot szoktunk adni, szintén a honlapon található elérhetőségeken.

 

A vállalkozás indításánál  milyen nehézségekbe ütköztél?

Kezdetben, mint minden vállalkozásnak, természetesen nekünk is le kellett küzdenünk kisebb-nagyobb akadályokat. 2012-ben, amikor én vettem át a cég vezetését, veszteséges vállalkozás volt, első körben ezt kellett megfordítani bizonyos átalakításokkal, költségcsökkentéssel. Ez szerencsére kemény munkával hamar sikerült, onnan a fókusz inkább a fejlődésre, fejlesztésre terelődött. Nagyon fontosnak tartottam mindig is hasznosan elkölteni, befektetni a profitot, hogy az általam kijelölt irányba haladjon a cég. Ennek a nehézsége mindig is az, hogy sosem tudhatjuk előre, melyik döntésünk hozza meg a kívánt áttörést, és melyik nem. Jelenleg a legnagyobb kihívást, nehézséget a marketing és branding jelenti, eljuttatni szolgáltatásunkat azokhoz, akik nyitottak, szeretik a szabadságot, kényelmet, és megvan bennük a tudásvágy, hogy elsajátítsanak egy új nyelvet.

 

Milyen visszajelzéseket kaptok az online nyelvi képzéseitek kapcsán?

Azt kell, hogy mondjam, nagyon pozitívokat (ha nem így lenne, már nem csinálnánk). A leggyakrabban azt halljuk vissza, hogy amit csinálunk mennyire egyszerű, ötletes, és hogy mennyire megkönnyíti a tanulók életét. Azt szokták mondani, hogy olyan érzés velünk tanulni, mintha a tanár ott ülne élőben mellettük, és együtt tanulnának, csak kényelmesen, otthonról. Sokan nem is gondoltak rá addig, amíg ki nem próbálták, hogy élőben, tanárral is lehet hatékonyan online tanulni. Különösen népszerűek vagyunk nagyvárosokban, ahol az utazás, ingázás és a nagy távolságok jelentik a problémát, akárcsak a külföldön élő és dolgozó magyarok körében.

 

 

Mit tartasz kulcsfontosságúnak a vállalkozásod sikerében?

Úgy gondolom, hogy a siker elsősorban annak köszönhető, hogy ügyfeleink minden kívánságának meg tudunk felelni. Megoldást találunk, a kihívásaikra, problémáikra legyen az lakossági oktatás, vagy céges. Manapság véleményem szerint az embereknek időből, pénzből, és lehetőségből van a legkevesebb. Mi a tanulásban ezeket a problémákat hidaljuk át azzal, hogy olyan helyről is elérhető a minőségi nyelvoktatás, ahol eddig nem volt ilyen lehetőség a közelben, utazás nélkül, és elérhető áron.

 

Mi az az egy, amit javasolnál a fiatal vállalkozóknak a vállalkozás sikeres működtetéséhez?

Elsősorban tanuljanak sokat, de ez alatt nem feltétlenül csak az iskolai tanulmányokat értem. Az is nagyon fontos természetesen. De talán az, ha nyitott szemmel, elmével élnek a világban és megfigyelnek dolgokat, olvasnak, még többet ér. Mielőtt belevágnának, minden esetben validáltassák az ötleteiket, és ezt semmiképpen se a családtagjaikkal, barátaikkal tegyék. Ők sosem lesznek olyan pártatlanok, mint egy tapasztaltabb kívülálló. Ha te szerelmes vagy a termékedbe, szolgáltatásodba, az egy jó dolog, de ha a piac nem vevő a te elképzeléseidre, akkor sosem fog a befektetett munkád, pénzed megtérülni. Fontos, hogy tudják, mi az, amit el szeretnének érni, merjenek nagyot álmodni, és ne csüggedjenek, ha valami nem sikerül elsőre, a lényeg, hogy tanuljanak belőle. Nem sok embernek sikerül minden, pláne nem elsőre. Azt mondanám, hogy aki nem képes mindent feláldozni, és háttérbe szorítani a szeretett vállalkozása és a sikere érdekében, az ne vágjon bele, mert az ember vagy száz százalékot ad bele, vagy semmit. Ez az elhivatottság meg fogja hozni a gyümölcsét.

 

Kovács Zoltán /Ügyvezető/

Weblearning Kft.

 

Ő is a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének tagja! Találkozz vele személyesen, kérdezd meg beszállíthatsz-e hozzá, keresd fel, válj a FIVOSZ sikerközösségének tagjává. Mit ad a FIVOSZ? Ide kattints és válj taggá Te is! http://fivosz.hu/miert-legyel-tag

 

Megosztás