Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Sikergyilkosság: a rendszeres alkoholfogyasztás gátolja a pénzszerzést?

  •  Lifestyle
  • 2015-09-18 09:55:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Ma nagyon sok céget, vállalatot foglalkoztat az a kérdés, hogy a cég dolgozóit mennyire befolyásolja a munka utáni alkoholfogyasztás.

 

A Bain & Company cég egy olyan felmérést hozott az elmúlt napokban a nyilvánosságra, amiben azt elemezte, hogy mennyit keresnek azok az emberek, akik isznak alkoholt, és mennyit azok, akik nem.

 

A felmérés alapján egy átlagos cégen belül dolgozó embereknek:

  • a 40-50%-a rendszeresen fogyaszt alkoholt,
  • a 30%-a pedig csak alkalmanként, időszakosan,
  • a maradék 20% pedig évente csak egyszer-kétszer, vagy egyáltalán nem is fogyaszt alkoholt.

 

A cégvezetőknél, vagy csoportvezetőknél azok bizonyultak a sikeresebbnek, akik alkoholt fogyasztanak, mivel ők azt vallották, ezáltal oldódik bennük a stressz, ami miatt jobban oda tudják tenni magukat a munkájuk során.

A beosztottaknál nagyon megoszlott volt ez az arány, mivel az alkoholt nem fogyasztók köréből is voltak olyanok, akik jól kerestek, de a magasabb keresetű dolgozók inkább az időszakos fogyasztók köréhez tartoztak.

A felmérést végző cég szerint mindenki a maga bevallása szerint töltötte ki a tesztet, vagyis lehet, hogy néhol nem is az igazság került a lapra, így ezt a felmérést mindenki saját felfogása, és életképe szerint kell hogy értelmezze. :)

 

De jön a hétvége, és…J) De azért mértékkel!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Öt titok amit fel kell ismerj mielőtt meghalsz!
Őszintén ki merem jelenteni, hogy ha az összes iskolai tankönyvet, amit életem során meg kellett tanulnom, egymás mellé tenném, akkor sem érnének annyit, mint az a két könyv, ami az élethez való viszonyomat most és a jövőben is meg fogja határozni.
   2015-11-01    Lifestyle
Íme, a magyar milliárdos dinasztiák
A Forbes Magazin augusztusi számának friss összeállításából kiderül, hogy melyek a leggazdagabb magyar családok, illetve hogyan építették fel és mennyiből működnek a többször generációkon átívelő cégbirodalmak.
   2015-10-21    Lifestyle
Legyünk rugalmasabbak és nem fogunk csalódni az eredményben!
Mit jelent a rugalmasság az üzleti életben? Pótolható vagy pótolhatatlan? Hogyan érhetjük el és hogyan tarthatjuk meg? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a következő írásban.
   2015-10-14    Lifestyle