Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Stílusosabban szeretnél írni? Akkor olvass!

  •  Webes varázslatok
  • 2015-07-31 09:00:00
  • Rácz-Akácosi Attila
A céges blogolás, írogatás nem mindenkinek jelent nyűgöt, vannak, akik egyenesen imádnak pötyögni. Mivel önmagában ez még nem hozza meg a sikert, íme néhány tipp olyanoknak, akik írásukat hatásosabbá szeretnék tenni.

1. tipp

Vedd elő azokat a könyveket, melyek nagy hatást gyakoroltak rád! Olvasd el őket ismét, és írd ki belőlük azokat a mondatokat, melyek izgalmasak, és bejegyzésedben bátran használd is ezeket! Természetesen a saját célcsoportod igényei szerint kell formálnod a mondatokat, de a lényeges információkat tartsd meg! Ezzel fejlődni fog a szókincsed is, és a hatásos írás képessége hamar kialakul.

2. tipp

Kutass olyan, az érdeklődési körödhöz kapcsolódó írások után (akár az online világban, akár a nyomtatott irodalomban), amelyek kedvező kritikákat kaptak: nézd meg a stílusukat, milyen szófordulatokat használnak! Nem biztos, hogy csak a téma miatt sikeresek ezek az írások, lehet, hogy az írói stílus az, ami a közkedveltség mögött rejlik, hiszen a legunalmasabb téma is lehet népszerű, ha jó stílusban, ügyes megfogalmazással írják...Ezek az anyagok lehetnek szakirodalmak, blogok, vagy akár egy főiskolai házi dolgozat is, bármi, amit a célpiacod szívesen olvas.

Ebből le lehet mérni azt is, hogy mit szeret olvasni a célcsoportod, milyen stílust kedvelnek, rálátásod lehet a szövegfordulatokra is, így a saját írásodat is „fogyaszthatóbbá” tudod tenni.

3. tipp

Kutasd a bulvár sajtót, a hírújságokat, a sikeres weboldalakat, főként a címsorokra központosítva figyelmedet. Ezek nagyon nagy segítséget tudnak nyújtani akkor, ha érdekes címet szeretnél adni írásodnak, de éppen nem jut eszedbe semmi. A számodra kielégítő címsorokat csak át kell alakítanod a saját kínálatodra, és már használhatod is.

4. tipp

Amikor a bulvár sajtót, a hírújságokat, és sikeres honlapokat böngészed, akkor az ütős  kulcsmondatokat is emeld ki, gyűjtsd össze. Ezeket a saját célcsoportod szája íze szerint átfogalmazva, sikerrel mutathatod be saját kínálatodat.

5. tipp

Ha a fejedben megvannak a gondolatok, de sajnos egyszerűen nem tudod leírni őket, akkor jön ez:

  1. Képzeld el, hogy nem vagy egyedül, hanem az egyik barátod vagy vevőd ül veled szemközt. Először nekik “mondd el”, mit is akarsz közölni, aztán írd le gyorsan a gépeden!
  2. Olvasd át többször, hogy a hibákat kiküszöböld, és egyeztesd a stílust is a szöveg mentén. Így végezetül egy személyes hangvételű, érdekes írást fogsz kapni, amelyből hiányozni fognak az üres frázisok, papírízű kifejezések: az olvasóid könnyebben érthető, olvashatóbb írást fognak látni.

Az írás készsége fejleszthető!

A fenti tanácsokkal hatásosabban tudsz fogalmazni, könnyebben tudod írásos alakba helyezni a gondolataidat, és nem utolsó sorban örömöt fog okozni az írás.

Egy ráadás tipp: a sok olvasással szókincsedet tudod bővíteni.

“A szókincs gazdagsága pedig örök érték az írás területén.”

 

Facebook oldalunk

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

 

Megosztás
A marketingszöveg írás 10 legfontosabb eleme
A marketinges szövegírás leginkább a LEGO-hoz hasonlítható és a szükséges képességeket nem lehetetlen elsajátítani. Mindenek előtt azt kell elfogadni, hogy a szöveg hosszúságától függően kell egyes építőelemeket beletenni a szövegbe, vagy éppen kihagyni belőle. Na, de melyek...
   2015-07-23    Tippek
Órákig írsz egy-egy cikket? Mutatjuk, hol rontod el!
Bloglni jó móka, de nem annyira egyszerű, mint amire elsőként gondolnánk. Néha órákon át ülsz úgy, hogy még egy sort sem írtál? Segítünk!
   2015-07-17    Webes varázslatok
Blogolni márpedig jó...
Blogok. Blogok mindenhol... Mindenhol beléjük lehet botlani azon a virtuális játszótéren, amit unalmasan csak internetnek neveznek. Azonban a lényeg gyakran elsikkad, mert túl sok a szó, kevés a valódi tartalom. Mi most ebben segítünk.
   2015-06-19    Webes varázslatok