Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Takarékossági tippek vállalkozóktól: A bevált megoldások

  •  Pénzügyek
  • 2015-07-02 18:45:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Normálisan rezsit csökkenteni nem a kormány tud igazából, hanem TE MAGAD! Nézz meg néhány költségtakarékossági ötletet a Bloomberg jóvoltából a nagyoktól, és amit lehet, használj ezután te is!

Nicolas Perkin - Receivables Exchange

A lakhatás és a megfelelő közlekedés is fontos, ha megbízható, korrekt munkaerőt szeretnél találni. Nicolas Perkin is így gondolta, mikor vállalkozásának alapításán gondolkodott. Élt már Kaliforniában, Európában, mégis New Orleans-ban alapította meg cégét.

Perkin szerint „New Orleans egyik nagy előnye nem csak a dzsessz és a jó konyha, hanem az is, hogy olcsó. A hotelek olcsók, könnyű az irodához közel megfizethető apartmanokat találni, és aránylag könnyű innen eljutni mind a keleti, mind a nyugati partra. Úgy érzem, jelentősen javult az életminőségem”.

Alexa von Tobel - Learn Vest

Alexa von Tobel, a Learn Vest tulajdonosa az ingyenes eszközök és lehetőségek kihasználásában látta meg a spórolás lehetőségét. 2009-ben alapította meg a nőknek szóló pénzügyi oldalát, és minden fillért megragadott, hogy kezdő vállalkozásként a legkedvezőbb költségekkel tudjon dolgozni.

Eleinte sokat dolgozott kávézókban ahelyett, hogy otthon előfizetett volna az internetre, a fekete-fehér nyomtatást választotta a színes prezentációk helyett, kihasználta az olyan lehetőségeket, mint az online kérdőívek, e-mail szolgáltatók szolgáltatásai és addig intézte ingyenesen a céges ügyeit, amíg csak lehetett.

Egy jogásznál azt is elérte, hogy tízezer dollárnyi ingyenes szolgáltatást nyújtjon a Learn Vest-nek, mielőtt elkezdett volna fizetni érte.

Mitchell G. Taylor – püspök

Mitchell G. Taylor püspököt sem hagyta hidegen a 2003-ban alapított East River Development Alliance működése. Az USA egyik legnagyobb szociális lakónegyedét igazgatva, Mitchell G. Taylor püspökre is hatással volt a lakópark szolgáltatása, mely kiterjedt arra, hogy a lakók hogyan érhetik el az önálló, gazdaságilag független életet.

A “pénzügyi fitneszprogramként” emlegetett szolgáltatás személyes tanácsokat nyújt a havi költségvetés elkészítésétől kezdve az elmaradt fizetések behajtásáig. Négy hónap alatt az átlagos megtakarítások mértéke 1900 dollárra nőtt. “Az emberek engem is arra ösztönöztek, hogy a pénzemet jobban kezeljem” – mondta a püspök.

Ben Lerer - Thrillist.com

Ben Lerer, Thrillist.com vezetője saját bevallása alapján nehezen tud spórolni. “Elég rosszul teljesítek a megtakarítások terén” – vallotta be Ben Lerer, az életmódmagazin ügyvezetője. A cég alapítása óta viszont sokkal óvatosabban bánik az anyagi javakkal, aminek egyszerű oka van: minden költség kiegyenlítése a hitelkártyája terhére történt, így Lerer minden kiadást mikromenedzselt.

Renaud LaPlanche, Lending Club

Renaud LaPlanche, a Lending Club vezetője nem csak pénzt, hanem időt is megtakarít azzal, hogy otthonában főzi le a kávéját. A hiteleket értékesítő vállalkozás vezetője szerint ezer dollárt spórol azzal, hogy lefőzi a kávét otthon. Nem csak pénzt, de időt is megtakarít, hiszen 15 perccel hamarabb beér a munkahelyére. “Ez szuper érzés” – mondta LaPlanche.

S. Coppy Holzman - Charitybuzz

S. Coppy Holzman főállásban vállalkozó, így rengeteg időt tölt el azzal, hogy minden új vállalkozásának a tevékenységét, folyamatait és szabályait személyre szabva tervezze meg. „Jobb, ha az ember több időt szán arra, hogy végiggondoljon minden lépést, és még jobb, ha olyan szoftvereket is lehet használni, amelyek automatizálják a folyamatokat”.

Jó spórolást!

És ha hasznos volt a poszt, oszd meg másokkal is – nyomj egy lájkot!

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Januártól egységes NAV folyószámla lesz
Januártól csökkennek a vállalkozások adminisztrációs terhei azáltal, hogy adó-, illetve vámfolyószámlájuk egységes lesz - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.
   2015-11-10    Pénzügyek
Hogyan győzd meg a Befektetőket, hogy pénzt adjanak az ötleteidhez?
Legalább egy olyan ötlete mindenkinek jön az életében, ami korszakalkotó, és sokak életét megváltoztatva egy rakás pénzt termelhet. Ezen ötletgazdák kis része áll csak neki a megvalósításnak, és aki neki is áll, azok közül sem jut mindenki sikerre. Ennek az oka pedig leginkább...
   2015-09-24    Pénzügyek
Hogyan spórolnak a nagyok?
Hogyan lehet megvalósítani álmokat szinte a semmiből? Hogyan és miért kell spórolni akkor is, amikor már sikeresek vagyunk? A Bloomberg amerikai cégvezetőket kérdezett meg arról, ők hogyan csinálták.
   2015-06-29    Pénzügyek