Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Tanulj nyelvet és ismerkedj egy kultúrával egyszerre

  •  Sikersztorik
  • 2015-06-23 16:55:00
Heritage and Language Kft.: Kurilla Tünde
Egy ország nyelvéhez szorosan kötődik annak kultúrája is, ennek ellenére kevesen fedezték fel az ebben rejlő lehetőségeket. Kurilla Tünde azonban megtalálta az ebben a kapcsolatban rejlő potenciált, és nem habozott fejest ugrani élete kalandjába.

A Heritage and Language Kft. által nyújtott élő nyelviskolai és egyéb szolgáltatások kiknek szól, kik vehetik igénybe?

Elsősorban azoknak a külföldieknek szól, akik Magyarországon élnek, s szeretnék otthonuknak érezni Budapestet. Természetesen a szolgáltatásokat bárki igénybe veheti, aki a magyar nyelvvel és kultúrával szeretne közelebbről megismerkedni, de legfőképpen azoknak szól, akik közösségi élményképzés keretein belül szeretnék elsajátítani a magyar nyelvet és a magyar hagyományokat.

 

 

Honnan jött az ötlet, hogy a Magyarországon élő külföldieket a magyar kultúrával szórakozás/gasztronómia révén még jobban megismertessétek?

A nyelv elválaszthatatlan a kultúrától. Az egyetemi tanulmányaim, kutatásaim és a tanításban szerzett tapasztalataim azt bizonyítják, hogy egy nyelv elsajátítása akkor válik igazán eredményessé, ha megismerjük az embereket, akik beszélik azt. Ezért is fontos, hogy a nyelv és a kultúra tudományterületeit összekössük. Ebben a hitben alapítottuk a Heritage and Language Magyar Iskolát, ahol a nyelvtanfolyamokon kívül kirándulásokon, magyar főzőtanfolyamon, tradicionális kézműves foglalkozásokon, filmesteken és néptáncórákon is részt vehetnek lelkes tanítványaink.

 

Milyen nyelven érhetőek el a kínált programjaitok?

Mivel az a célunk, hogy a magyar nyelvet gyorsan és hatékonyan sajátítsák el a nálunk tanulók, így minden foglalkozás alatt használni fogjuk a magyar nyelvet. Gondoljunk csak bele, ha egy főzőtanfolyamon megtanulja a fűszerek nevét magyarul, könnyebben fog helyt állni egy bevásárlásnál, vagy ha a néptáncórán magyarul használjuk az alapvető irányokat (jobbra, balra, előre), útbaigazítást is bátrabban fog kérni. Természetesen kezdő nyelvtanulóknál az angol közvetítő nyelvet is használjuk, szükség esetén a németet és a franciát, de igyekszünk a magyar nyelvet minden szolgáltatásba belecsempészni.

 

 

A Heritage and Language Kft. által kínált szolgáltatások közül melyek a legnépszerűbbek?

A gyöngyfűző kézműves tanfolyam és a bor/pálinka kóstolás :)

 

Milyen tapasztalatotok, visszajelzésetek van?

A Károli Gáspár Református Egyetem erasmusos diákjai minden szemeszterben az összes programon részt vesznek az egyetem támogatásával. Az ő visszajelzéseik alapján elmondhatjuk, hogy a gyöngyfűzés alapjainak megismerése és a magyar borkóstolás hozott számukra a legnagyobb örömöt. Egy cseh tanítványunk azóta is lelkes ékszerkészítő, általunk találta meg új hobbiját, ezzel népszerűsítve majd hazájában a magyarokat.

 

Milyen további terved van, hogyan látod céged jövőjét 2-3 év múlva?

Szerencsére tele vagyok ötletekkel és tervekkel a jövőre nézve. Szívesen elmesélek egy párat:

1.Ezt a kultúracsomagot/szolgáltatásfüzért más egyetemek programjaiba is integrálni fogjuk.

2.Multinacionális vállalatok, külföldi alkalmazottaik számára csapatépítő foglalkozások formájában szeretnénk csomagjainkat hirdetni.

3.Turisták számára is szeretnénk majd idővel elérhetővé tenni az “instant magyar kultúra” csomagjainkat.  

4.Délelőtti nyelv és kultúra foglalkozásokat tartunk külföldi háztartásbeli anyukáknak és apukáknak.

 

3 év múlva azt remélem, hogy a legtöbb külföldi, aki Magyarországra látogat hosszabb-rövdebb időre, nálunk akar majd tanulni:)

7.Mit tartasz kulcsfontosságúnak a vállalkozásod sikerében?

Hivatásból csinálom, amit csinálok, s nem a pénzszerzés motivál. Szeretek külföldiekkel foglalkozni. Így olyan mintha mindig utaznék, ami pedig a legnagyobb szenvedélyem.

Mindig odafigyelek a visszajelzésekre, s folyamatosan alakítom a csomagokat az igényeknek megfelelően.

 

Mi az amit javasolnál a fiatal vállalkozóknak a vállalkozás sikeres működtetéséhez?

Kizárólag olyan vállalkozásba fogjanak, amelyben megtalálták önmagukat, amiben örömüket lelik, s amiben szakmailag is hozzáértőbbek az átlagnál.

 

Elérhetőség:

Kurilla Tünde

http://heritageandlanguage.com/teachers.html

mobil: 36-70- 718-8210

e-mail: hungarian.heritage.language@gmail.com

Megosztás