Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Taroltak a magyar sörök Írországban

  •  Sikersztorik
  • 2015-03-05 14:15:00
Egy arany, egy ezüst és hat bronzéremmel tértek haza kézműves sörfőzőink Írország egyik legnagyobb és legrangosabb sörversenyéről.

 

A hétvégén Dublinban megrendezésre került Alltech Craft Brews & Food Fair sörversenyen és fesztiválon idén először kóstolhattak magyar söröket az érdeklődők. Magyarországot egy 18 sörcsappal felszerelt standon képviselték a sörmanufaktúrák. Az ír és más nemzetiségű látogatók megdöbbenve kóstolták végig a szortimentet. Megannyi íz és szín nyújtott élvezetet számukra, ugyanis olyan különlegességek közül válogathattak, mint a füstös fekete lager, rozsos füstös India Pale Ale, frissítő komlós világos American Pale Ale, erősen komlózott búza sör, belga típusú savanyú sör és még sorolhatnánk.

A finom magyar sörök elképesztő sikert arattak a versenyen: hazánk fiai összesen nyolc éremmel tértek haza. Szám szerint egy arany, egy ezüst és hat bronzérem született. Hasonló eredményeket más nemzetek több évtizedes, ha nem évszázados tapasztalattal a hátuk mögött érnek el. Nálunk viszont mindössze nagyjából öt éve indult a speciális sörök iránti érdeklődés, ami egy 2012-ben hatályba lépő jogszabállyal teljesedett ki. Ez tette lehetővé ezer liter sör házi elkészítését saját használatra, óriási mérföldkőként jelezve az utat előre a kézműves sörforradalomként emlegetett jelenségnek, ami az elmúlt pár évben karcolta bele magát a magyar gasztronómia történelemkönyvébe.

Írországban a Hopfanatic Sörfőzde és a Legenda Sörfőzde standjai voltak jelen, a főzdéikben készült Gerilla (vándor sörfőző- saját főzdével nem rendelkező) alakulatokkal, mint a Csupor, Hara’Punk és a Zodiak. A rendezvényen való megjelenéshez a Gastrofestival Europe csapata nyújtott segítséget, ezáltal is készülve a nyári Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Kézműves Sörfesztiválra. Az esemény után rögtön jelentkezett is Dublin legnagyobb választékával rendelkező L. Mulligan Grocery nevű pub, ahol már kaphatóak a rendezvényen részt vett sörök.

A nyertes söreink a következők:

Csupor Sör, (Legenda Sörfőzdében főzött) Bunny Hop- arany érem
Zip’s Sörfőzde, Pineapple Saison Noir- ezüst érem
Zip’s Sörfőzde, Black IPA- bronz érem
Csupor Sör, (Legenda Sörfőzdében főzött) Tántorgó ParIPA- bronz érem
Legenda Sörfőzde, Horse Juice- bronz érem
Reketye Sörfőzde, Ravasz Hód- bronz érem
Horizont Sörök, (Kaltenecker Sörfőzdében főzött) Japán Búza- bronz érem
Horizont Sörök, (Kaltenecker Sörfőzdében főzött) Flamand Porter- bronz érem

Megosztás