Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Több munkahelyet akarnak teremteni a fiatal vállalkozók

  •  Aktuális
  • 2015-10-05 13:05:00
Ez volt az a fő állítás amelyet a világ fiatal vállalkozói fogalmaztak meg a G20-as Fiatal Vállalkozói Csúcson. A résztvevők - köztük a magyar delegáció tagjai a FIVOSZ képviseletében -, javaslatcsomagot állítottak össze, amely a világ legfejlettebb 20 országának vezetői számára ajánl konkrét lépéseket. 


 

A világ fiatal vállalkozói hét pontból álló ajánláscsomagot fogalmaztak meg a legfejlettebb 20 ország, a G20 vezetői számára nemrégiben az Isztambulban megrendezett G20 YEA csúcson, mely a világ egyik legrangosabb fiatal vállalkozói konferenciája. A javaslatcsomagok konkrét lépéseket ajánlanak annak érdekében, hogy a 30 év alatti munkanélküliek olyan lehetőségekhez jussanak, amelyeknek köszönhetően profitábilis karriert építhetnek maguknak.

 

A rendezvényen Magyarország is képviseltethette magát. Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) elnöke már évek óta aktív részese a kezdeményezésnek, mely együttműködik az ENSZ-el, az OECD-vel és a világ vezető fiatal vállalkozóival, sőt 2012-ben a Mexikói G20 nemzetközi fiatal vállalkozói csúcson ő vezette az Európai delegációt.

 

Idén Kovács bemutatta a világ prominens fiatal vezetőinek a magyar fiatalok vállalkozóvá válását segítő Vállalkozz Itthon! programot is, melyet nemzetközi jó-példaként tartanak számon. Ezúttal a szövetség néhány kiválasztott tagjával, magyar delegációval együtt vett részt a konferencián.

 

"Fontosnak tartom, hogy a magyar fiatalok is ki tudjanak jutni a világpiacra, és megfelelő lehetőséget kapjanak a nemzetközi kereskedelemben, amire remek alkalom ez a fórum, hiszen a G20 országok a világ GDP több, mint 80%-át teszik ki. A FIVOSZ tagjainak igyekszünk olyan nemzetközi lehetőségeket biztosítani, mellyel a következő szintre tudják vinni vállalkozásukat akár nemzetközi porondon is. Olyannyira fontosnak tartjuk a nemzetközi kapcsolatokat, hogy a november 16. és 20. között megrendezésre kerülő Fiatal Vállalkozók Hetén egy teljes napot szánunk a témának" - mondta Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke.

 

A G20 YEA során megfogalmazott hét pont között szerepel, hogy a fiatal vállalkozók ösztönzésére megfelelő oktatási programokat kell kidolgozni, vízumprogramot kell kezdeményezni a G20 országok között, adózással és cégalapítással kapcsolatos speciális szabályozásokat kell bevezetni a fiatal vállalkozók számára, fejleszteni kell a digitális infrastruktúrát a fejlődés érdekében, fókuszálni kell a jogbiztonságra és az átláthatóságra, kutatásokat kell indítani a vállalkozóvá válás népszerűsítése érdekében, valamint együttműködéseket kell ösztönözni nagy cégek és fiatal vállalkozók között. A résztvevők egyetértettek abban, hogy ezek a pontok segítenek céljaik elérésében, valamint a kiemelten fontosak a fiatal vállalkozók által kezdeményezett munkahelyteremtésben is.

Megosztás