Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Top 5 üzleti ötletek

  •  Vállalkozz!
  • 2016-02-19 13:50:00
  • Gál Andrea
Aki vállalkozási ötletén gondolkodik és azon, hogy vajon lesz-e piaci sikere, ezennel megosztom veletek az elmúlt évek során a hozzánk beérkező legnépszerűbb vállalkozói tevékenységek TOP 5-esét.

1. Kézműves gasztro termékek

A tengerentúlon évi 30 százalékkal nő a kézműves sörök, kisüsti röviditalok piaca. Nálunk is menő a trend. A piac meglehetősen nyitott, nem kell különösebben rést keresni, elég, ha figyeljük, milyen rendezvények, fesztiválok adnak promóciós lehetőséget. 

 

2. Internetes tanfolyam

Ahogy drágul a továbbtanulás, szűkülnek a munkalehetőségek, nő az igény az olcsó, gyors átképzésekre. Ennek pedig nincs jobb módja, mint az online tanfolyam vagy képzés. Az angolul tudók már ingyen hallgathatnak órákat a Harvardon, de azért nagyobb szükség van a magyar valósághoz alkalmazkodó, napi tudást átadó, fizetős tanfolyamokra. Online edzés is szóba jöhet! Csináld meg a honlapod, építsd fel a tematikát és órákat, hirdesd meg és mehet!

 

3. Egészségügyi technológia

Itthon is nagy üzlet lehet egészségügyi segédeszközök, szoftverek, számítógépes appok fejlesztése, gyártása, forgalmazása. Ma már sok cég adja cafeteria elemként az egészségpénztári szolgáltatást, Erzsébet-utalványt: főként az elsőre igaz, hogy sportra, wellness-re, fitneszre, eü-termékekre lehet elkölteni. Egy okos, olcsó mérőműszer, egy jópofa alkalmazás pénzt hozhat.

 

4. Virtuális adattárolás

Ma már sokan használunk felhő alapú rendszereket, ilyen például a Google Drive, a Dropbox vagy a Microsoft Skydrive: adatainkat, dokumentumainkat az interneten működő tárba tesszük, így akárhonnan, bármilyen másik PC-ről, mobilról, tabletről elérhetjük őket. Ám azért mindenki tudja, hogy ezen adatok biztonsága nem tökéletes. Az itt ajánlott üzleti ötlet lényege a fokozott biztonságú, felhő alapú adattárolás: jogi papírok, szerződések, műszaki leírások, amelyek nem kerülhetnek idegen kézbe. Ha valaki megbízható technológiát kínál, akkor feltöltött oldalanként kérhet pénzt, ami egy testes perirat esetén elég jó pénz.

 

5. 3D-s nyomtatás

Nem mondom, hogy százszázalékosan értem, hogyan is működik az egész, de azért az látszik, hogy az utolsó pár hónapban ez legnagyobb buzzword. Alkatrészpótlás, modellezés, sőt, orvosi műszervek mind készülhetnek 3D-s printben. A lehetőség tehát hihetetlenül tág: lehet az ember dizájner, technológiai vagy anyagfejlesztő, kutató, de akár készülékforgalmazó is. Az Inc becslése szerint 5 év múlva ez már 3 milliárd dolláros üzletág lesz csak az USÁ-ban.

 

Gál Andrea

Vállalkozz Itthon!

Megosztás