Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Tudatos vállalkozásindítás, avagy ne bízz a vakszerencsébe!

  •  Vállalkozz!
  • 2015-11-19 17:05:00
  • Gál Andrea
Örömmel láttam, hogy a Grupama Arénában megrendezésre kerülő Fiatal Vállalkozók Hetén milyen sokan jöttetek el! Megdöbbentő volt látni, hogy közel ezren figyeltétek érdeklődve az előadókat, akik igyekeztek a tapasztalatukat megosztva segíteni benneteket azért, hogy egy napon Ti is elmondhassátok, IGEN! MEGVALÓSÍTOTTAM AZ ÁLMOM!

 

Azonban a vállalkozás, pontosabban a már sikeresen működő vállalkozás nem csak a sok vásárlóról, magas árbevételről, sok facebook lájkolóról szól, hanem sajnos az ezt megelőző belefektetett munkáról is! Nagyon fontos, mint már több előző cikkben is hangsúlyoztam (például ITT és ITT), a KÖRÜLTEKINTŐ INDULÁS!

Számos dolgot kell eldöntenünk, mielőtt a vállalkozás útjára lépünk, mivel azt sem szabad elfelejteni, hogy a piacon nem mi leszünk egyedül/ vagyunk egyedül.

Keddi napon a vállalkozás indítását megelőző cheklistáról írtam Nektek, hogy mely 20 kérdésre keressetek választ, amelyek elengedhetetlenek, hogy helyes cégformát és adózási módot válasszatok!

A keddi napon sok Grupama Arénában résztvevő fiatallal beszélgettem a vállalkozás indításáról, és amit javaslok, hogy az alábbi három legfontosabb dolgot vállalkozás indítása előtt mérlegelj!

 

  • Kinek és mit akarsz eladni/szolgáltatni?
  • Milyen módon fogod elmondani nekik, hogy létezel és azt, miért érdemes tőled vásárolni?
  • Mennyibe kerül neked mindezt elkezdeni; mennyit kell ahhoz eladnod, hogy érdemes legyen ezzel foglalkozni; van-e rá reális esély, hogy ezt a mennyiséget elérd? Mindezt hogyan, milyen vállalkozási formában végezd?

 

Tovább javaslom a várható kiadásokat is csoportosítsuk: lesznek egyszeri, a vállalkozás indításával kapcsolatos kiadásaink és lesznek folyamatos költségek. A folyamatos költségek között pedig lesznek az üzletmenettől független fix, és lesznek annak függvényében változó kiadások.

 

Sok sikert!

 

Gál Andrea

Megosztás
Cégfinanszírozási kisokos
A kezdő vállalkozások az alapítás utáni gyakori problémája a cég finanszírozása. Nagyon sok kérdés érkezik az ügyfélszolgálatunkra ezzel kapcsolatban, és úgy gondoltuk, hogy a beérkezett kérdéseket veletek is megosztjuk abban bízva, hogy a válaszok számotokra is segítséget...
   2015-12-01    Pénzügyek
Csak ülök és mesélek
A 2014 és 2015-ben a FIVOSZ és a Vállalkozz Itthon számos kutatást végzett országosan, régiónként 500 fiatal (18-40 év közöttiek), azaz összesen 3500 fiatal megkérdezésével, hogy a vállalkozási hajlandóságukat milyen tényezők befolyásolják illetve mi javítaná! Néhány konklúziót...
   2015-11-05    Vállalkozz!
Vállalkozást alapítok! Na de milyen vállalkozási formát válasszak?
Valamely tevékenység kapcsán mindig felvetődik a kérdés, hogy azt milyen formában érdemes végezni. A magánszemélyek a saját nevük alatt kétféle formában végezhetnek gazdasági tevékenységet: egyéni vállalkozásban, vállalkozási igazolvánnyal, vagy – az adójogszabályok által...
   2015-06-18    Adózóna