Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Tudtad??? Az olvasás a legjobb ellenszere a tudatlanságnak

  •  Vállalkozz!
  • 2015-12-12 14:10:00
  • Gál Andrea
Most hétvégén és az év hátralévő részébe, olyan könyveket szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, amivel a 2016-os évet tudatosan tudjátok elkezdeni. Nem motivációs könyvet ajánlok, még csak nem is száraz szervezeti működést bemutató könyveket!

 

Ezen a héten olyan tanulságos és személyes mivoltunkat is építő könyveket mutatok be, ami akár vállalkozó vagy, akár nem, mindenképpen hatással lesz az életedre. Rengeteg hasznos tanácsot, tippet, javaslatot kapsz, hogy hogyan tudd hatékonyan építeni magad, hogy az életedet saját kezedbe vedd!

 

1.  Weinschenk, Susan: „A meggyőzés tudománya”

Mindannyian szeretnénk érvényesíteni az akaratunkat, akár azt akarjuk elérni, hogy a vevők tőlünk vásároljanak, a beszállítóink jó áron kínálják a portékájukat, a beosztottjaink önállóbban dolgozzanak, akár azt, hogy a házastársunk vacsorával várjon haza.

 

Ahelyett, hogy a megszokott taktikáinkat alkalmaznánk (amelyek vagy működnek, vagy nem), fordítsuk inkább a javunkra a pszichológia és az agykutatás eredményeit, és ösztönözzünk másokat arra, hogy megtegyék – sőt meg akarják tenni – azt, amit mi szeretnénk.

 

Ebben a könyvben megismerkedhetünk az embereket motiváló hét hajtóerővel, az ezekkel kapcsolatos kutatásokkal, és a kiaknázásukra alkalmas konkrét stratégiákkal. 

 

Susan Weinschenk PhD-fokozattal rendelkezik viselkedéspszichológiából, és a harmincöt éves pályafutása során üzleti szituációkban alkalmazta az emberi viselkedés pszichológiai kutatásának eredményeit. Számos könyv szerzője, világszerte népszerű előadó, a Fortune magazin 1000-es listáján szereplő vállalatok, oktatási intézmények, kormányszervezetek és non-profit szervezetek tanácsadója. 

 

2. Purkiss, John - Royston-Lee, David: „Énmárka”  - Tedd magad eladhatóvá az interneten is! - Átdolgozott, bővített kiadás

 

„Énmárkánk egyenlő azzal, amit mások mondanak rólunk, amikor kilépünk a szobából.” - Jeff Bezos, az Amazon alapítója

 

  • Hogyan építhetjük fel személyes márkánkat?
  • Hogyan tehetjük kedvezőbbé mások rólunk szóló véleményét?
  • Hogyan építhetünk kiváló kapcsolatokat?
  • Hogyan növelhetjük ismertségünket az internet segítségével?

 

Inspiráló és gyakorlatias könyvükben a szerzők sokéves tanácsadói tapasztalatuk alapján mutatják be, miként menedzseljük legfontosabb termékünket: önmagunkat. Izgalmas gyakorlataik és esettanulmányaik lépésről lépésre vezetnek végig bennünket a mélyebb önismeret felé vezető úton. Ez a kötet alapmű mindazoknak, akik nagy hatást szeretnének gyakorolni másokra, jobb kapcsolatokra törekednek, éppen újragondolják karrierjüket, vagy még a jelenleginél is nagyobb sikert szeretnének elérni.

 

3. Kahney, Leander : „Jony Ive” - A zseni az Apple termékei mögött

 

„Másnak lenni nagyon könnyű, de jobbnak lenni nagyon nehéz.” – Jony Ive

 

Steve Jobs 1997-ben tért vissza az Apple élére, hogy megmentse a céget, amelyet ő alapított. Egyik este találkozott egy brit tervezővel, aki – több száz rajzzal és prototípussal körülvéve – még késő éjjel is a cég központjában szorgoskodott. És akkor Jobs rájött, hogy megtalálta azt a tehetséges embert, aki visszafordíthatja a céget a lejtőn. Ez a fiatal tervező Jony Ive volt.

 

Jony és Jobs együttműködéséből kultikus műszaki eszközök születtek. Az iMac, az iPod, az iPad és az iPhone azon túl, hogy a világ egyik legértékesebb vállalatává tették az Apple-t, egész iparágakat újítottak meg, hűséges rajongókat toboroztak a cégnek, és egy nemzetközileg is sikeres és elismert márkát teremtettek meg.

 

Mindeközben Jony Ive a világ vezető, technológiai innovátorává vált, számtalan dizájndíjat nyert, és kiérdemelte, hogy 2013-ban felkerüljön a Time magazin 100-as listájára, sőt még lovaggá is ütötték. De e diadalmas pályafutás ellenére vajmi keveset tudni erről a szemérmes és halk szavú varázslóról, akit Jobs „szellemi társának” tartott. Ebből a könyvből megismerjük az Apple innovációk valódi vezetőjének igaz történetét.

 

4. Porkoláb Imre : „Szolgálj, hogy vezethess” - Amit egy elit katonától tanulhatunk az üzleti életben

         

  • Hogyan vezessünk és motiváljunk egy csapatot kilátástalan helyzetekben?
  • Miként kezeljük a feladatokkal együtt járó stresszt és kimerültséget?
  • Ha egy komplex környezetben válsághelyzet lép fel, hogyan vonjunk be a megoldás keresésébe a saját szervezetünkön kívül másokat is?

 

Magyarország huszonhárom évvel ezelőtt, az egykori Varsói Szövetség országai közül elsőként küldött hallgatót a világ legjobbnak tartott tisztképző intézményébe. Porkoláb Imre rendhagyó vezetéselméleti könyvében betekintést nyújt a Sandhursti Királyi Katonai Akadémia rejtett világába, és testközelből mutatja meg a katonai kiképzést, amely Winston Churchillből és Vilmos hercegből is "vezetőt faragott".   

 

Az immár a NATO-parancsnokság képviselőjeként a Pentagonban dolgozó szerző személyes történetekre épülő kötetében a rendkívüli helyzetekben szerzett vezetési tapasztalatait osztja meg velünk. A bemutatott módszereket extrém környezetre találták ki és optimalizálták olyan vezetők, akiknek saját és embereik élete múlott a megoldáson. Ugyanakkor a könyv nem csak vezetőknek szól, az igazi értéke abban rejlik, hogy változást idéz elő, és rádöbbenünk, hogy mindnyájunkban ott rejtőzik a mindennapi hős. 

 

A doktori fokozattal rendelkező Porkoláb Imre tanulmányait a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán, a Sandhursti Királyi Katonai Akadémián, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, az Egyesült Államok Haditengerészeti Posztgraduális Iskolájában és a Harvardon folytatta. Harcolt Irakban és Afganisztánban, majd a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj parancsnoka lett. 

 

A különleges műveleti képességfejlesztés kapcsán szakértője a gerillaharcnak és a terrorellenes hadviselésnek, az ehhez kapcsolódó vezetéselméletet – a hagyományostól eltérő vezetést – és annak az üzleti életben való alkalmazhatóságát kutatja és rendszeresen publikál a témában. 2015 júliusától a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság parancsnokának (SACT) képviselőjeként a Pentagonban dolgozik, ahol az amerikai egyesített vezérkarral, a Védelmi Minisztériummal, illetve a Washingtonba települt kiemelt kutatóintézetekkel tartja a kapcsolatot.

 

Pszichológus feleségével és kisfiával jelenleg Washingtonban él.

 

Jó olvasást kívánok!

 

Gál Andrea

Vállalkozz Itthon!

Megosztás
Erőt adó idézetek
Az élet számtalan örömet, szép és boldog pillanatot tartogat számunkra, ám azt sem szabad elfelednünk, hogy nehézségekkel, veszteségekkel, olykor fájdalommal és küzdelemmel is szembe kell néznünk. Sajnos ezek is hozzátartoznak az élethez, természetes része a sorsunknak, hogy meg...
   2015-12-20    Tippek
Ezért döglesz bele a hétköznapokba. És a gyerekeid is. És az ő gyerekeik is
Itt van a nyakunkon a karácsony, eszeveszett költekezésbe fogun,k és ezzel együtt át nem gondolt kiadásokba verjük magunkat. Sajnos azonban, az ünnepek után is bekopogtat ajtónkon a szürke hétköznap és…..
   2015-12-09    Tippek
A hit titka, hogyan láss szem nélkül?
A hit nem csak azokban az időkben fontos, amikor minden jól megy az életünkben. Akkor is nagy szükségünk van rá, amikor az élet akadályok elé állít minket, hiszen a hit ad elég belső erőt ahhoz, hogy a kudarcok után ismét talpra tudjunk állni, és újra haladni tudjunk. Ahhoz, hogy...
   2015-12-07    Tippek