Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Túl kevés a női cégvezető?

  •  Tippek
  • 2015-09-05 11:35:00
  • Rácz-Akácosi Attila
A magyarországi cégvezetőknek mindössze egyharmada nő – adta hírül Európa egyik vezető üzleti információszolgáltatója, a Bisnode. Az elemzők azt is megállapították, hogy hazánkban több a női cégtulajdonos, mint a női vezető.

A Bisnode felméréséből kiderült, hogy a magyar cégvezetők és tulajdonosok többsége 40-50 év közötti, de sok a 60 év feletti cégtulajdonos is.

A társas vállalkozásokat illetően már jobb a női képviselet, itt ugyanis a női tulajdonosok aránya körülbelül 40%-ra tehető.

Továbbá megállapították hogy

a cég méretével fordított arányban van a vezető szerepet betöltött nők száma. Vagyis, a legfeljebb 10 főt számláló cégeknél több a női vezető, mint a nagyobb létszámú cégeknél, ahol a női vezetők aránya (például egy 250 fős vállalatnál) már csak 20%.

Szerencsére jobb a helyzet, ha a cégek tulajdonosainak arányát vesszük figyelembe: ugyanis utóbbi esetben már 40% körül alakul a nők száma.

Így például az olyan vállalatoknál, ahol több embert foglalkoztatnak, nagyobb az esélye annak, hogy női tulajdonosa legyen a cégnek.

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Amit a nők a háztartásvezetésből hasznosíthatnak az üzleti életben.
Sokan mondják, hogy nincs is akkora különbség egy háztartás vezetése és egy vállalkozás menedzselése közt. És ebben van is igazság, hiszen számtalan olyan képesség van, amelyet a nők mindkét területen hasznosítani tudnak, így kamatoztatva az otthon szerzett tapasztalatokat az üzleti...
   2015-02-25    Lifestyle
Hogy "akadályozzák meg" a nők a saját üzleti sikerüket?
A Központi Statisztikai Hivatal 2014 július adatai szerint 49 500 női vállalkozó van az országban, és habár ez szám lehetne sokkal több is, az évenkénti tendencia 2012-től viszonylagos emelkedést mutat a női vállalkozók számát tekintve.
   2014-12-18    Lifestyle
A vállalkozás lehet a válasz a Karrier vagy család dilemmára?
A Forbes gazdasági magazin novemberi számában megjelent a 33 leggazdagabb magyar listája, amiről hiányoznak a nők.
   2014-11-13    Lifestyle