Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Üzleti terv készítés az üzleti sikerhez! 4. rész

  •  Vállalkozz!
  • 2015-10-06 09:50:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Sorozatunk negyedik részében a hangsúlyt a "Szervezeti felépítés és a vezetőség bemutatása", illetve a "Működési (termelési / kereskedelmi / szolgáltatási) terv" című fejezetekre fogjuk helyezni. Reméljük, hogy az alábbiak hasznos segítséget jelentenek az üzleti terv elkészítéséhez

 

Szervezeti felépítés és a vezetőség bemutatása

Az üzleti terv eme fejezetének elkészítése előtt rögzíteni kell, hogy a vállalkozás milyen szervezeti-jogi (tulajdon) formában fog működni, illetve, hogy a már működő vállalkozás milyen formában kívánja folytatni tevékenységét.

Ebben a szakaszban a társaság menedzsmentjét, a döntéshozó pozícióban lévő és a szakmai vezetést ellátó személyeket kell részletesebben bemutatni, kiemelve a cég szempontjából fontos és meglévő szakmai tudást, tapasztalatot. Itt kell kitérni arra is, hogy a bizonyos szintű vezetést milyen felelősség terhel, illetve, hogy a megadott tevékenységi körök működéséért ki a felelős személy.

 

Működési (termelési / kereskedelmi / szolgáltatási) terv

Az üzleti tervben kiemelten kell foglalkozni, hogy a vállalkozás hol, hogyan fogja előállítani termékeit és szolgáltatásait (székhely, telephely és technológiai leírás). Az üzleti tervnek eme fejezete világosan megfogalmazottnak kell lennie, hogy a tervet tanulmányozó számára könnyen nyilvánvalóvá váljon, hogy a termék/szolgáltatás milyen vonzerővel bír, illetve, hogy milyen tulajdonságával tűnik ki a piacon.

 

  • Termelő vállalat esetében a termelési folyamatot, technológiát, fontosabb termelő berendezéseket, felhasznált know-how-t, beszállítói tevékenységeket, logisztikát itt érdemes bemutatni.
  • Kereskedelmi cégnél a termékpalettát, az értékesítési módokat, csatornákat, értékesítési folyamatot kell részletezni.
  • Szolgáltató cégnél a szolgáltatás folyamatát, a szolgáltatási ágakat kell megjeleníteni.

 

Mindhárom esetben meg kell említeni a fontosabb beszállítókat és üzleti partnereket (ez többnyire 3-7 db).

 

Az üzleti terv végrehajtásának tervezésében és későbbi ellenőrzéseként le lehet írni a főbb dátumokat is, melyek jelzik a vállalkozás fejlődését (például egy gépvásárlásra utaló dátum)

 

Csütörtökön folytatjuk!

 

ÉS NE FELEDD:

Nincsenek problémák, csak megoldandó feladatok! Ha ezzel a szemlélettel kezded vállalkozói létedet, akkor már sikerre vagy ítélve!

 

Az üzleti terv készítéséhez sok türelmet, szorgalmat és kitartást kívánunk!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Üzleti terv készítés az üzleti sikerhez! 5. rész
Elsősorban most induló vállalkozásoknak szól ez az összeállítás, melynek segítségével a vállalkozás elindításához szükséges üzleti terv könnyebben elkészíthető.A cél az, hogy azok a vállalkozások is el tudjanak indulni, melyek még csak ötletszinten vannak meg,
   2015-10-08    Tippek
Üzleti terv készítés az üzleti sikerhez! 3. rész
Legyen szó induló -,fejlődő -, vagy már meglévő vállalkozásról, a tervezésen nagyon sok múlhat. A tegnapi nap folytatásaként ma az üzleti terv alábbi fejezetének fontosságáról nyújtunk számodra tájékoztatást:Döntéshozói Összefoglaló és a Vállalkozás Részletes Bemutatása.
   2015-10-02    Tippek
Üzleti terv készítés az üzleti sikerhez! 2. rész
A tegnapi kis bevezető után vegyük sorra, hogy hogyan kell felépíteni és elkészíteni a vállalkozásod üzleti tervét!
   2015-10-01    Üzleti modellek
Üzleti terv készítés az üzleti sikerhez! 1. rész
Reméljük, hogy az alábbiak hasznos segítséget jelentenek az üzleti terv elkészítéséhez – legyen szó kezdő vállalkozásról, vagy fejlődésben lévő meglévő vállalkozásról.
   2015-09-30    Vállalkozz!