Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Vállalkozás alapítása és könyvelése Mercedes minőséggel!

  •  Vállalkozz!
  • 2015-12-18 16:00:00
  • Gál Andrea
Sikeres vállalkozónak lenni olyasmi, ami mindenki szerint jól hangzik, de csak kevesen mernek belevágni a dologba. Azonban a siker titka az átgondolt üzleti ötleten kívül a profizmussal felépített és működtetett vállalkozás, melynek kardinális részét képezi a könyvelés.

 

Nem minden a hangzatos hirdetés, és az sem szerencsés, ha egy jó ismerős, netán a szomszéd Pistike vállalja el (fillérekért) a munkát. Az üzletnek nem jó, ha keverjük a barátsággal, és fordítva. Fizetünk egy komoly szolgáltatásért, szeretnénk kiváló nívójú munkát kapni, és bizony, ha nem vagyunk megelégedve, vagy hibát vétett a könyvelő, akkor lépni kell. Most a D.A.S. Könyvelőiroda segítségével a vállalkozásunk könyvelési és jogi ügyleteit megbízható kezekben tudhatjuk.

 

Az interjú alanyunk Greguss Kinga főkönyvelő a leendő és már vállalkozó ügyfeleknek számára nyújtott szolgáltatásokkal és hasznos tippekkel ismertet meg titeket.

 

A könyvelőiroda szakértői szeretettel várnak egy kötelezettségmentes személyes beszélgetésre! Regisztrálj a honlapon, vagy keresd őket az interjú végén található elérhetőségeinken!

 

Kedvezményes ajánlat csak 2015. december 31-ig, az első 50 jelentkezőnek él!

 

A  D.A.S. Könyvelőiroda mikor alakult és milyen fejlődésen ment keresztül?

A D.A.S. Könyvelőiroda a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Leányvállalata, amely 2015-ben alakult. A D.A.S. célkitűzése az emberek jogi érdekérvényesítésének segítése, és ehhez szorosan kapcsolódó terület az adótanácsadás, számvitel, ezért jöttünk létre. A könyvelőiroda kisvállalati árszínvonalon működik, de magunk mögött tudhatjuk Európa piacvezető jogvédelmi társaságának szakmai és pénzügyi stabilitását, illetve egy európai nagyvállalat szolgáltatási garanciáját.

 

Az első évben sikerült odáig eljutnunk, hogy belsős ügyfeleink mellett már a külső piacon is sikeresen terjeszkedünk. Számos egyéni vállalkozó mellett több vállalat és egy iskola is megtisztelt bennünket bizalmával. Négy hónap alatt közel negyven új ügyfelet köszönthetünk partnereink között.

 

Milyen szolgáltatásokkal segíti a könyvelőiroda a hozzá forduló ügyfeleket?

Minden olyan szolgáltatást nyújtunk, ami egy könyvelőirodától elvárható: könyvelés, adótanácsadás, bérszámfejtés, stb. Fontos továbbá elmondanom, hogy nálunk a könyvelés semmiképpen nem áll meg adatrögzítésnél, hanem egyedileg figyelünk oda minden ügyfelünkre, és az adótanácsadás, adóoptimalizálási javaslatok tétele része az alapszolgáltatásunknak.

 

 

Amit kiemelnék, hogy van egy „vállalkozásindítás asszisztencia” szolgáltatásunk, ami a szakterületünknek tekinthető. Ez azt jelenti, hogy olyan embereknek segítünk, akik céget alapítanak, vagy egyéni vállalkozást indítanak: tanácsot adunk a legmegfelelőbb cégforma és legoptimálisabb adózási mód kiválasztásához, átbeszéljük a teendőket, elkészítjük a bejelentkező nyomtatványokat a hatóságok felé.

 

Mi a legjellemzőbb igény a partnereiteknek? 

Odafigyelés, szakmaiság, rugalmasság. Olyan emberek keresnek meg minket, akik pontosan azért nem elégedettek jelenlegi könyvelőjükkel, mert nem kapják meg azt az odafigyelést, személyre szabott szolgáltatást, amitől biztonságban éreznék magukat. Tőlünk ezt megkapják: nálunk ez egy partneri kapcsolat, nem csak egy futószalagos szolgáltatás.

 

Több egyéni- és mikrovállalkozásnak a beindításánál segédkeztünk szakértőként. Az új vállalkozók örülnek, hogy a vállalkozás indítás terhét egy szakmai stáb leveszi a vállukról jogi, pénzügyi és adminisztratív oldalról is. Fontos számukra, hogy arra is odafigyelünk, hogy olyan adózási módot válasszunk, amivel a legjobban járnak.

 

Az ügyfelek mennyire vannak tisztában a vállalkozásalapítási és működtetési feltételekkel?

A legtöbben egyáltalán nem tudnak semmit, csak azt, hogy muszáj létrehozniuk a vállalkozást, hogy számlázni tudjanak. Számukra megváltás a mi szolgáltatásunk: elmagyarázzuk az operatív teendőket, az adózás mikéntjét, mind az alapításkor, mind a működés során.

 

De léteznek tudatosabb vállalkozók is: akik nagyobb volumenű tevékenységbe vágnak bele, általában már utánajártak a tudnivalóknak, vagy már volt korábbi vállalkozási tapasztalatuk.

 

Mit javasolsz, a leendő és már vállalkozók hogyan válasszanak könyvelőt? Illetve tapasztalatotok alapján a vállalkozók tisztában vannak azzal, miért legyen elsődleges szempont egy jó könyvelőiroda választása szemben az árával?

Leendő vállalkozóknak az a javaslatom, hogy olyan könyvelőirodát válasszanak, aki kifejezetten vállalkozásindításra is szakosodott. Van pár ügyfelünk, aki úgy talált meg minket, hogy egy másik könyvelő már létrehozta neki az egyéni vállalkozást, de sajnos nem adta be az összese szükséges bejelentkező nyomtatványt, nem tájékoztatta teljes körűen a teendőkről. Ilyenkor nekünk kellett pótolni az elmaradásokat, és ha ezzel sokat késünk, abból baja lehet a vállalkozónak.

 

 

A szakosodás terén azt is érdemes megnézni, hogy a könyvelőiroda mekkora és milyen cégekkel foglalkozik elsősorban. Például ha csak nagy cégeket könyvel, nem biztos, hogy van rutinja van az egyéni vállalkozókra vonatkozó speciális szabályokban, vagy fordítva. Az se mindegy, hogy szolgáltató, kereskedő vagy gyártó cégek könyvelésében van a legtöbb tapasztalata.

 

Érthető, hogy fontos az ár, és amíg az induló vállalkozás még nem jövedelmező, sokallja a könyvelési költséget. De hosszú távon egy kicsit drágább, azonban hozzáértő könyvelő azért jobb, mert ha nem hibázik, sőt adóoptimalizációban segít, azzal többet spórolhat a vállalkozás, mint a könyvelési díjon.

 

Mi az, amit javasolnál a fiatal vállalkozóknak a vállalkozás sikeres működtetéséhez?

Hosszútávra gondolkodjanak, ne rövidtávra, próbálják átlátni az összefüggéseket, a lehetőségeket, a következményeket! Nem baj, ha az első év költségesebb, ha a jövőben hasznot hoz a befektetés.

 

Továbbá legyenek nyitottak, ismerkedjenek, meséljenek a cégükről. Ne csak az online marketingtől várják az eredményt, hanem nagyon hasznos az üzleti kapcsolatok személyes építése, az ismeretségen alapuló ajánlások remekül működnek.

 

Elérhetőség:


Greguss Kinga

főkönyvelő

Jogszervíz Kft. - D.A.S. Könyvelés

Cím: 1082 Budapest, Futó utca 47-53. VI.em.

Telefon: +36 20 4338280

E-mail: info@daskonyveles.hu

Honlap: www.daskonyveles.hu

Like: Facebook

 

 

Az interjút készítette:

Gál Andrea

Vállalkozz Itthon!

Megosztás