Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Vállalkozó vagy, akkor érdemes tudnod, hogy mire terjed ki a munkaügyi ellenőrzés! 3.rész

  •  Vállalkozz!
  • 2015-11-05 10:05:00
  • Gál Andrea
Ajaj, lelki szemeimmel látom, hogy a bírság szón megragadt a tekinteted és végig fut a hátadon a hideg… De Jó HÍR!!!! MI AZÉRT VAGYUNK, HOGY NE KELLJEN BÍRSÁGOT FIZETNED! OLVASD EL A CIKKET ÉS KÖNNYEDÉN MEGÚSZOD!

 

Az előző 2 cikkünkben a munkaügyi ellenőrzésekről írtunk, de jogosan merül fel benned a kérdés, hogy mit kell elkerülnöm, hogy egy esetleges ellenőrzés kapcsán minden rendben legyen? Az alábbiakból megtudod, hogy mire és mikor szabható ki munkaügyi bírság! Előtte azonban emlékeztetőül, az ellenőrzések a foglalkoztatási jogviszonyokra terjednek ki, tehát olyan jogviszonyokra, melyekben a szolgáltatás tárgya a foglalkoztató részére ellenérték fejében végzett munka.

 

Mikor szabható ki munkaügyi bírság?

Munkaügyi bírság akkor szabható ki, ha a foglalkoztató:

 

  • A foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítéséhez szükséges jognyilatkozat alakszerűségére, a munkavállalói jogalanyisággal kapcsolatos életkori feltételekre, valamint a foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítésével, megszűnésével, megszüntetésével összefüggő bejelentési kötelezettségre, munka-és pihenőidőre, valamint a munkabér mértékére és védelmére vonatkozó rendelkezéseket egy munkavállaló vonatkozásában megsérti,
  • A munkaszerződés tényleges tartalmi elemeire és a foglalkoztató írásbeli tájékoztatási kötelezettségére vonatkozó, valamint a nők, fiatalkorúak és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával kapcsolatos, illetve a jogviszony megszűnésével kapcsolatos igazolások kiállítására, kiadására, a kapcsolódó elszámolás megtörténtére vonatkozó rendelkezéseket több munkavállaló vonatkozásában megsérti.

 

A felügyelő köteles javaslatot tenni munkaügyi bírság kiszabására, illetve a munkaügyi bírság kiszabása nem mellőzhető, ha a foglalkoztató:

 

  • A munkavállalói jogalanyisággal kapcsolatos életkori feltételekre vonatkozó rendelkezéseket sértette meg,
  • A foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítésével kapcsolatban nem tett eleget az Art. szerinti bejelentési kötelezettségének
  • A munkabér összegére és kifizetésének határidejére vonatkozó rendelkezéseket megsértette,
  • Hatósági nyilvántartásba vétel hiányában folytat munkaerő-kölcsönző tevékenységet.

 

Héten az alábbi témát vesszük még számba:

Mi alapján történik a bírság összegének megállapítása?

 

Tudom, hogy a téma száraz és riasztónak tűnik, de mi érted vagyunk!

 

Gál Andrea

 

Megosztás
Vállalkozó vagy, akkor érdemes tudnod, hogy mire terjed ki a munkaügyi ellenőrzés! 4.rész
Jó hírt mondok! A héten befejezzük a munkaügyi ellenőrzéshez kötődő 4 részes cikksorozatot és nyugodtan fellégezhetsz, jövő héten pozitívabb téma sorozattal jövünk!
   2015-11-06    Vállalkozz!
Vállalkozó vagy, akkor érdemes tudnod, hogy mire terjed ki a munkaügyi ellenőrzés! 2.rész
Lelki szememmel látom, ahogy a tegnapi nap folytatásaként, felsóhajtasz a címet olvasva….De a Vállalkozz Itthon szlogenje: Vállalkozz egyszerűen! és Legyél Te, a holnap meghatározó vállalkozója! És ha a szlogenünkhöz hűek akarunk lenni, akkor mindenről kell beszélni, ami a vállalkozás...
   2015-11-04    Vállalkozz!
Vállalkozó vagy, érdemes tudnod, hogy mire terjed ki a munkaügyi ellenőrzés! 1. rész
Vállalkozás alapítása előtt biztos alaposan körbe jártad, hogy milyen engedélyek szükségesek ahhoz, hogy cukrászdát, élelmiszerboltot, fagylaltozót, vagy akár egy mini ABC-t indíts…
   2015-11-03    Tippek