Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Az év első két hónapja a legnehezebb.

  •  Lifestyle
  • 2015-02-11 07:20:00
Minden év eleje nehezen indul... Ha jobban belegondolunk, nincs nagy jelentősége az új év eljövetelének, ugyanakkor mégis van egy igen erőteljes pszichikai hatása, amely közvetlen hat az első pár hónapban nyújtott teljesítményünkre.

 

Az olyan fogadalmak miatt, amiket általában január végéig tartunk meg, év eleji hideg és sötétség okán az év első két hónapja kedvetlenségbe fullad, miközben az élet nem áll meg egy vállalkozó kedvéért sem! A korábban kitűzött célok nem változnak, mint ahogy az azokért elvégzett munka sem válik könnyebbé, sőt a motiválatlanság miatt csak nehezebb lesz. Ebbe azonban nem kell beletörődni, hiszen számtalan olyan trükk van, ami segítségével visszanyerheted tettvágyadat, és segít mentálisan felfrissíteni magad.

 

Az egyik ilyen alapvető – és éppen ezért közismert – tevékenység a sport. A testre gyakorolt hatását nem kell részleteznünk, de nem árt azt sem tudni, hogy az agyat is stimulálja. Jótékonyan befolyásolja ugyanis az agyi tevékenységeket, ezen kívül endorfint szabadít fel, ami közvetlenül kihat a kedvünkre is. És mivel egyrészt a rendszeres mozgás stabilitást ad életünknek, másrészt frissebbé válunk utána, harmadrészt az állóképesség javulásának köszönhetően a munkával eltöltött idő minősége is javulni fog, mindenféleképpen javasoljuk nem csak az első két hónapra, hanem az egész évre.

 

Manapság ugyan egyre kevésbé divatos elfoglaltság az olvasás – a facebook posztok olvasása nem tartozik ide -, ugyanakkor előnyei mit sem változtak. Egy üzleti vagy életrajzi könyv rendkívül inspirációt adhat, ráadásul jótékonyan hat a kreativitásodra, így a rendszeres időközönkénti olvasás nem csak a nehezebb időszakon segíthet túllendülni, hanem a vállalkozásodra is jótékonyan hat!

 

Ugye, hogy milyen izgalmas kinézni a repülő vagy egy vonat ablakán, miközben új, ismeretlen táj felé haladsz? Ráadásul tanulmányok szerint nemcsak, hogy új élményekkel leszel utazásod során gazdagabb, hanem általuk magabiztosabb, nyitottabb és lelkiismeretesebb is leszel.  Ugyanakkor nagy hátránya, hogy az utazás nem olcsó módja a felfrissülésnek, ráadásul a kiesett idő még költségesebbé teszi azt. Ugyanakkor minden évben teremts időt arra, hogy kiszakadva a mindennapokból egy új környezetben relaxálódj! Ha kell, akkor januárban, hogy frissen és kipihenten kezdd az új évet.

A közösségi média hétköznapokba épülésével az emberek jobban ”kötődnek” egymáshoz, mint valaha. Ugyanakkor ez csak egy törékeny látszat, mert egy üzenet vagy poszt sem pótolhatja az embert! Ezt sajnos nagyon sokan elfelejtik, és virtuális kapcsolatokra cserélik az igazit, miközben nem veszik észre, hogy valami különleges tűnik el ezáltal az életükből. Semmi sem pótolhat egy mosolyt, egy nevetést vagy akár egy kétkedő homlokráncolást! Az emberek időveszteségnek érzik a személyes beszélgetést, holott az sokkal inkább tiszta nyereség. Új ötleteket, jó kedvet, inspirációt nyersz velük, miközben te is ugyanezt okozod a másikban. Ez egy tiszta és egyszerű win-win helyzet, így soha ne habozz személyesen találkozni barátaiddal, ismerőseiddel!

Megosztás
Ha már Télapó, akkor 6 idézet Müller Pétertől, hogy motivációt nyerhess a mindennapokra
Az életben semmit sem adnak ingyen, a sikerekért mindig meg kell küzdeni, ám sokan vannak olyanok, akik egy vagy két kudarc után feladják az álmaikat. Te ne tartozz ezen emberek közé!
   2015-12-06    Lifestyle
Ötletvadászat: hogyan találj új üzleti lehetőségeket a mindennapokban?
Tudtad? A Disneyland ötlete egy családi nyaralás alkalmával született meg, amikor Walt Disney az európai Tivoli Gardens-ben járt, és ráébredt, hogy Kaliforniában egy sokkal nagyobb, szebb és jobb vidámparkot is felépíthet. Az eset nem egyedi, hiszen a mindennapi élet tele van lehetőségekkel,...
   2015-08-04    Vállalkozz!
10+1 marketing tanács nyári szezonra!
A nyári szezon sok cégvezető rémálma lehet, hiszen az addigi megszokott forgalom rohamos csökkenést mutathat. A megszokott vásárlói réteg nyaral, a cégvezetők pedig gondolkodhatnak azon, hogy mit is kellene tenniük, hogy eredményesebbé tegyék a „holtszezonként” megélt időszakot....
   2015-07-24    Vállalkozz!