Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

5 villámtipp a céges fejlődéshez!

  •  Vállalkozz!
  • 2015-06-26 09:20:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Vállalkozóként nem csak azzal kell küzdened, hogy a kapott megbízásokat teljesítsd, hanem azzal is, hogy minél több minőségi megbízást szerezz, és mindezt úgy, hogy napról napra több konkurensed van. Varázspirulát nem tudok adni erre (hiszen minden piaci szegmens más), viszont 5 gyors tippet tudok mutatni fejlődési irányvonalként.

 

  1. Szerezz minél több potenciális vevőt! Ahhoz, hogy minél több  vásárló "jelölt" kerüljön kapcsolatba a vállalkozásoddal, intenzívebb figyelemszerzésre, hatékonyabb hirdetési- és marketing tevékenységre lesz szükséged mától: céges blogolás, Adwords, Facebook hirdetés, illetve a meglévő ügyfeleidnek is küldj új ajánlatokat!
  2. Keresd meg a kritikus pontokat és növeld a konverziót! Összpontosíts arra, hogy minél több lehetséges vevő költsön nálad pénzt. Keresd meg, hol tűnik el a legtöbb potenciális vevőjelölt, és javítsd ki a hibákat!
  3. Növeld az ügyfélköröd lojalitását! Dolgozz ki egy kapcsolattartó rendszert, hogy a hozzád forduló vevőidet rendszeresen visszatérő fogyasztókká változtathasd. Érd el azt, hogy ne csupán vásárlók, hanem hűséges követőid is legyenek.
  4. Növeld az átlagos vásárlások értékét. A vevőknek kínálj fel plusz szolgáltatásokat/termékeket! Bármit is választ a vevőd, próbáld meg rábeszélni egy kategóriával jobb (drágább) termékre/szolgáltatásra!
  5. Növeld az árrésedet! “Egyre magasabb profit egyre kevesebb munkával”… bármennyire is hihetetlen, a jelenleginél sokkal több pénzt tudsz szerezni már csak azzal is, ha automatizálsz pár folyamatot. Legyen egy nagyon részletes GYIK (gyakran ismételt kérdések) a weboldaladon, ezzel sok levelezést és telefont spórolsz meg. Használj árkalkulátort. Építs brand-et, szerezz jó véleményeket, mert az emberek a minőségnek már csak a látszatáért is sokkal többet hajlandók kifizetni.

 

Egyet soha ne felejts el: a siker nem jár erőfeszítés nélkül, mindig cselekedni kell azért, hogy eredmény születhessen. Ha nem teszel semmit, ha nem mozdítod egy kisujjadat sem, nem fogsz előbbre lépni. Találd meg Te is a fejlődési lehetőségeket, sok sikert!

Ha pedig hasznos volt a villámposzt, oszd meg másokkal is – nyomj egy lájkot!

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Megosztás
Vállalkozás, vagy szerencsejáték?
Manapság egyre többen indítanak vállalkozást, nagyrészt valamilyen módon az internetre alapozva. Ez érthető, hiszen az interneten pillanatok alatt nagyon sok emberhez eljuttathatjuk hírünket, üzeneteinket. Azonban ne feledjük, nem mi vagyunk az egyetlenek, akinek ez eszébe jut, így szinte...
   2015-09-07    Tippek
Üzleti tervezés: a vállalkozásod sikerét így tervezd meg lépésről lépésre. 2.rész
Tegnapi cikkünkben elkezdtük az üzleti tervezés általános pontjainak bemutatását, és röviden összegeztük a "kezdő rövid összefoglalás" tartalmi elemeit. Most ennek a cikknek a folytatása következik
   2015-06-30    Vállalkozz!
Üzleti tervezés: a vállalkozásod sikerét így tervezd meg lépésről lépésre. 1. rész
Az üzleti tervezés egy jól átlátható, logikus folyamat, gyakorlatilag egy olyan speciális dokumentum megalkotása, ami egy vállalkozás jövőjét mutatja be. Átláthatjuk általa azt, hogy mit akarunk csinálni a jövőben, és azt hogyan szeretnénk ezt véghez vinni.
   2015-06-29    Vállalkozz!